• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHČeskosaské Švýcarsko (Zadní země) nejdivočejší kout v cz
    PUPU
    PUPU --- ---
    Tak jsem si zase jednou zajel do Zadni zeme. Uprimne... nic moc. Jeden den jsem behal v Sasku po horolezeckych stezkach kolem skal a super - kdyz chces, chodis po cestach, kde nepotkas nohu, muzes prespat pod previsem, vysapat se napul zajistenou cestou - a bez nebezpeci, ze Te prijde buzerovat trumbera ve veku mych deti, co zrovna vylezl z terenaku s logem NP. Dneska jsem si chtek dat neco podobneho na ceske strane. Vsude zakazy, uschle stromy, zrusene cesty, nezrusene prakticky nepruchodne. No tak jo... priste pujdu radeji zase pres hranice. Ale aspon jsem cirou nahodou na tu proslavenou poustevnu... vsechna cest, ukryte je to dokonale. Akorat jestli s tim mate tady nekdo neco spolecneho - je fajn, ze se na miste samem pise neco o jakesi dohode, ze se tam touhle dobou nema chodit, ale kdyz o tom nikdo jiny nevi... ;-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Zdravím. Hledám nějaké bivaky na trase https://mapy.cz/s/mojodesohu - měli byste nějaké tipy?
    TSOH
    TSOH --- ---
    Ptáci začínají hnízdit. Správa národního parku upozorňuje na místa, kde je nutné dopřát plachým druhům klid | Oficiální webové stránky NP České Švýcarsko a CHKO Labské pískovce...
    https://www.npcs.cz/ptaci-zacinaji-hnizdit-sprava-narodniho-parku-upozornuje-na-mista-kde-je-nutne-doprat-plachym
    PUPU
    PUPU --- ---
    TSOH
    TSOH --- ---
    Čtyřicet žebráků na cestě k Pravčické bráně. Turismus začal měnit České Švýcarsko v 18. století
    https://reportermagazin.cz/80943/ctyricet-zebraku-na-ceste-k-pravcicke-brane-turismus-zacal-menit-ceske-svycarsko-v-18-stoleti/?
    SNAKE_
    SNAKE_ --- ---
    Jaké výjimky máš na mysl?
    PHREIL
    PHREIL --- ---
    Lidi nejančete, kdyby jste znali návštěvní řád (a vyjímky v něm), budete chodit kudy chcete, jak potichu?, proč?, lesy patří nám všem, blbá to doba...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    PUPU: dík :) neboj budu potichu to je jasný...
    PHREIL
    PHREIL --- ---
    PUPU: Letos jsem nestihl, tyto jsou z minula

PUPU
    PUPU --- ---
    KUKIDE: tohle je normalni turisticky okruh, vedou tam znacky a tak podobne - Jeskyne vil, Kyjovske udoli a okoli. po narodnim parku by lidi pokud mozno mimo cesty courat nemeli, ale uprimne - kdyz tam pujdes sam, potichu a po nejake cesticce, je velmi nepravdepodobne, ze budes mit problemy. pokud chces mit jistotu, vyraz tam behem vytrvalych destu, to jsem tam nikdy nepotkal ani nohu ;-) osobne jsem si za timto ucelem poridil i prukazku CHS, kdybych se sel podivat treba na Stribrne steny a nekdo mel reci, ale je to skoro overkill. je to dilema a ochranarum nezavidim. na jednu stranu by mi bylo nekonecne trapny perovat manika, co se jde v klidu, potichu a po ceste podivat do prvni zony, na druhou stranu potkavat tam party ujecenych trotlu fakt neni dobry... osobne mi podstatne stastnejsi prijde pristup nemecke strany, ale co uz
    PHREIL
    PHREIL --- ---
    KUKIDE: Co na Ponově louce?
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    PUPU: nestihli a ani nevím kde to je :)

nicméně mám takovej dotaz, jent tak pro jistou páč jsme tam nikdy nebyl a jaksi co je NP tak se tam nesmí... :)
    ale mám v plánu e jít kouknout na panovu louku... máte někdo nějakou rdu jak tam dojít potichu a nepozorovaně? :)
    PUPU
    PUPU --- ---
    je to tu nejake mrtve, tak si to dovolim trochu zamorit. stihli jste letos ledy? ;-)

TSOH
    TSOH --- ---
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    PHREIL: Ahoj, já také prosím. Díky
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    RAKVARKA: ahoj, pokud bys nekam mohla nahrat ten scan, ja bych urcite zajem mel:-) pripadne predem dekuji
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    PHREIL: Ahoj, pro mě taky prosím
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    PHREIL: prosím prosím :)
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    PHREIL: můžu také poprosit? Díky
    TSOH
    TSOH --- ---
    PHREIL: take poprosim. diky