• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DASIK
    DASIK --- ---
    To vas tak strasne stve, ze se taky objevil jeden tip na dobrou bilou cokoladu?? Proc by se tu obcas nemohl nejakej tip dat?
    Podivejte se na legislativu, co sem davala ZUZKAOU, bila cokolada se povazuje za cokoladu, protoze ma v sobe nazev "cokolada", stejne jako horka nebo mlecna atd. Cokolada neni to, co ma v sobe jiny tuky (levny rostlinny) - vic nez 5%.
    GOBERS: Kdyz uz anketa, tak mi tam chybi moznost "Tady diskutujeme, protoze to je cokolada" :)
    RADIM
    RADIM --- ---
    a coz takhle svycarska cokolada Cailler? dle meho opravdu nejlepsi.. znate?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Anketa o bile cokolade vytvorena
    TUVOK07
    TUVOK07 --- ---
    MARKOVKA: Něco na tom bude, mně hořká čokoláda vždy spolehlivě zastavila průjem - celá tabulka ale.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VON_GILOTINE: Hele ale na tom obrázku v záhlaví vlevo nahoře je docela světlý balíček něčeho...

    Jsem pro zachování bílé hmoty mezi čokoládami pokud neobsahuje jiné tuky, než kakaové máslo a mléčný tuk.
    KRAQUATICE
    KRAQUATICE --- ---
    me by zajimalo kolik cokolady jite? snite treba par kosticek najednou nebo celou tabulku? jaka je vase prumerna spotreba treba za tyden?:DD
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VOY: od 75% kakaa vejs se to musi jist uplne jinym zpusobem nez bezna cokolada. nekdo z mistnich jiste zasvesti...casem uz pak telo privykne a da se jist skoro normalne..

    navrhuji hlasovani a vylouceni bile cokolady, ponevadz to neni cokolada.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIBYLA: Kdyz ji mam zrovna doma, tak si davam vzdy treba kosticku po jidle... samo, ze se to neda jist jako mlecna s oriskama...:-D
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    VOY: ja se zastavuju nekde u 80%, tu 99 jsem doma cucala pul roku.. ne ze by mi nechutnala, ale musi se to po kouskach...
    YNZA
    YNZA --- ---
    KRAQUATICE: no vono to prave je dobry, je to jiny, ale fakt dobry
    MALKE
    MALKE --- ---
    YNZA: Naše babička a jááá...:)
    Fakt je, že po mnoha experimentech je nejlepší ta její, i když bílá "čokoláda" (tuk, sušené mléko, cukr a trocha karamelového pudingu) nebyla zlá.

    A domácí fondán (jaký je rozdíl oproti čokoládě, netuším, ale dokážeme ho sežrat neuvěřitelné množství...).
    KRAQUATICE
    KRAQUATICE --- ---
    YNZA: to nemuze bejt moc dobry ne?
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    YNZA: Nedelame, nechutna... :/
    YNZA
    YNZA --- ---
    KRAQUATICE: domaci cokolada je cokolada kera se dela doma, vemes tuk cukr kakao zahrejes schladis
    KRAQUATICE
    KRAQUATICE --- ---
    VOY: jojo taky jsem ji jednou dostala a byla nekde uschovana asi rok:) pak jsem ji myslim nejak vyuzila u vareni:)

    YNZA: co je domaci cokolada?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    VOY: Mne tedy chutna velmi...
    VOY
    VOY --- ---
    A mate nekdo rad takovou tu lindt 99%? Jednou jsem si ji v ocekavani koupil a zjistil, ze se to prakticky neda jist, moc jsem si s tim nevedel rady.
    YNZA
    YNZA --- ---
    co tzv "domaci cokolada", dela to nekdo? my kazdej rok takhle kolem vanoc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANEKKE: Hele vyhláška mluvící o spodní hranici toho, co ještě je čokoláda a co v ní musí být. V příloze pak příloha č. 9 s tabulkami.

    Tak čokoláda musí mít 35% kakaové hmoty, z čehož je 18% kakaové máslo, mléčná nemusí obsahovat kakaový tuk a bílá musí obsahovat 20% kakaového a 3,5% mléčného tuku..

    cokolad.pdf (496490 B)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam