• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.


    Původní šesté přikázání: Nevyhodíš čokoládu i kdyby ti tisíckrát na zem spadla!

    Spratelene kluby:
    [ Všechny sýry světa, brie, gouda a feta! ]
    [ Vino - klub pratel kvalitniho moku ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LINOLEUMKA: Odstup satane!

    Jinak za posledních pár dobrovolnických přednášek se mi sešlo větší množtví čokolád na 70% a tímto hlásím, že zcela nejlepší je Fairtraidová 85%. - tuta .

    I Lindt 70% je oproti ní sladká hmota.
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    rada bych vas upozornila na nove otevrenou belgickou cokoladovnu v celetne ulici Viva Praga, kde si opravdovi labuznici prijdou na sve:)) casem by zde bylo i mozne videt jak se primo cokolada vari, dat si cokoladove fondue s vlastne vybranym ovocem nebo ochutnat prave belgicke vafle
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Článek o pivní čokoládě

    "...Nápad spojit dvě oblíbené pochoutky se neobjevil poprvé. Tekutého křížence čokolády a piva si podle archeologů dopřávali již původní obyvatelé Střední Ameriky někdy okolo roku 1000 před naším letopočtem. .."
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    NIKUSKA: s krizkem tezce po funuse, ale cokoladu-kuverturu maji v lidlu (!)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LA_CHOUETTE: To rozhodně!! :-D
    LA_CHOUETTE
    LA_CHOUETTE --- ---
    Když už jsme u těch receptů. co se s čokoládou dá dělat, neměla by naše budoucí akademie navrhnout i nějaká doporučení, čeho se vyvarovat? Navrhuju třeba toto: nemnout si oči při pojídání čokolády s chilli příchutí...jinak Fazer s chilli příchutí a extrudovanou kukuřicí chuťově velmi příjemný :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    dneska jsem si koupila v DM tyčinku hořka čokolada se smetanou od Alnatura, 59%..
    Mno rozplývala jsme se blahem, je opravdu výborná:)
    SASH
    SASH --- ---
    ZUZKAOU: super dík za recept.)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZUZKAOU: To je ale pěkný návod!!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SASH: Domácí výroba:

    základ
    a) nějaké přenosové médium - pokud to má být jedlé, tak tuk, jinak je dobrej základ na DIY barvy na tělo tekutý pudr.
    b) barva - kakao

    ve větších lekárnách (nemocnice a spol)se dá ze spřátelených lekárnic vymámit kakaové máslo. (dělaj z něj čípky) Nebo se dá použít libovolný jedlý tuk.

    Pak ti stačí kakao, práškový cukr(pokud to chceš sladké) a případně koření či rum dle libosti. Za tepla se do toho určitě dá aplikovat i normální čokoláda, ale pokud to má být barva na tělo, tak mi to přijde jako plýtvání materiálem. Pro zvýraznění barev - potravinářské barvivo.

    Ta barva by neměla obsahovat nic moc jiného - když je teda jedlá. A spíš to bude nějaký průmyslově vyrábený tuk, než kakaové máslo.



    Stejně tak se dá malovat na tělo normální čokoládovou polevou, rozteklou čokoládou trošku naředěnou máslem/smetanou a tak...

    POkud své plátno předem namažeš něčím mastným, půjde to snáze dolu.
    SASH
    SASH --- ---
    tohle by mě lákalo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A k vyplňování testů používat jedině čokoládové tužky?
    K dostání v japonské patissierii Tsujiguchi Hironobu


    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LA_CHOUETTE: Přesně tak!! Nějaké zkoušky musíme vymyslet.
    LA_CHOUETTE
    LA_CHOUETTE --- ---
    Doktorský hábit vypadá luxusně, k tomu se teda míním poctivě projíst všemi druhy čokolády, třeba i bílou, ať to má víc výzkumných perspektiv :-)
    NELLINDA
    NELLINDA --- ---
    GOBERS: Ach ano, pro mě, díky. :D

    Bylo mi to nějaké podivné. Kravata příšerná, takže s kravatou nepočítáme.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NELLINDA: Oficiálně není součástí, že ten vyfocený člověk má vkus při výběru je věc jiná. Nebo mu to tak třeba poradil fotograf, je to oficiální fotka bournemouthské university (taky jsem o ní v životě neslyšel, ale má hezké fotky) v příručce pro graduující.
    Doktorský vypadá takhle (ten by mohl být pro obzvláště zdatné čokoládové akademiky :-D :-D)

    NELLINDA
    NELLINDA --- ---
    GOBERS: Zrovna podle tohodle obrázky mi přišlo, že k tomu patří.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NELLINDA: Kravata k tomu obvykle nepatří, ale nějak by se taky vymyslela, aby sedla. :-)
    NELLINDA
    NELLINDA --- ---
    GOBERS: Jawohl! Akorát kravatu bych volila bílou nebo hořkou.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NELLINDA: modrá = hořká, žlutá = mléčná, bílá = bílá?
    NELLINDA
    NELLINDA --- ---
    LA_CHOUETTE: Vidíš, a mně by se zrovna líbila aplikace všech tří čokolád v podstatě stejně jako původní kapucka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam