• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.


    Původní šesté přikázání: Nevyhodíš čokoládu i kdyby ti tisíckrát na zem spadla!

    Spratelene kluby:
    [ Všechny sýry světa, brie, gouda a feta! ]
    [ Vino - klub pratel kvalitniho moku ]
    rozbalit záhlaví
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    ZUZKAOU: Jo, jo, šlo jen o moji lenost to vyhledávat:-)Díky. Jde tedy spíše o podivení se nad tím, co dovolili jako "pochoutku", bleah:-)
    Ještě dávám na vědomí, že Foodlife čokoládunekupujte v Culinarii, je tam o 50% dražší než v "domovské" prodejně Foodlife v Žitné ulici v Praze. (místo 59,- - 89 Kč)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEEKEY: ALe přišla na to, jen ta hranice kdy už to může být nazýváno čokoládou je trošku (dost) níž, než hranice v tomto klubu.

    Jde o vyhlášku 76/2003 Sb.
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    GOBERS: bože!! už mám kus v puse!!....
    tohle bude o velkým přemáhání!!:))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: Hihihi, vítej do klubu. :-))
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    MASOO: ó bože! ó můj bože.)!!! kam sem se to dostala.....
    néééééééé..i když....možná ano, ano, ano.......uff....book...musim.....
    CNV
    CNV --- ---
    Měla jsem i bílou čokoládu, která byla skutečně čokoládou (žádný rostlinný tuk, ale výhradně kakaové máslo) a pošmákla jsem si velice. Obyčejnou bílou čokoládu bych si nekoupila ani za nic.
    Z běžných mléčných čokolád jsem jako jedinou jakž takž jedlou vyhodnotila Orion - podle složení by měla být zhruba nejčokoládovější. Přeslazená Milka už mi nesmí přes práh. Rozmazlila jsem se :)
    ANDREA23
    ANDREA23 --- ---
    DEEKEY: taky me to dost udivuje, asi je to celkem byznys...
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    STEPNI_VLK: Já už to víckrát neudělám:-)) Zvláštní, že EU ještě nepřišla (a bylo by to na místě) s tím, čokoláda by se mohla nazývat pouze čokoládová hmota splňující určité (přísné) požadavky. Nechápu, proč se výrobcům toleruje (u naprosto strašných nahrážek) i název čokoládová pochoutka!!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DEEKEY: No jo, však také píšu jednak "výjimečně", jednak do sebe najednou nenasoukám víc jak jeden "řádek" tabulky, většinou tak 2 kostičky a konečná. A bílá "čokoláda" už se tu párkrát řešila. Myslím, že jsme se nakonec shodli na tom, že ji vezmeme na milost a mezi čokolády zařadíme. ;)

    A co se týče pozlacení Milky; mezi slepými jednooký králem, že ano. Chválabohu za to, že dnes už je opravdu z čeho vybírat.. a nemusím se rozplývat nad zdánlivou a relativní dokonalostí fialové krávy. :))

    Mimochodem, drsné, mazlavé čokolády, co se lepěj na zuby, plné umělých tuků a nahrážek (zvláště pak, pokud jsou polské provenience) bych se slovem 'čokoláda' raději vůbec nespojoval. Uráží to ty skutečně kvalitní a do tohoto klubu snad ani nepatří..
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    STEPNI_VLK: Zvláštní, bílou Milku já vůbec nemůžu, ta je pekelně sladká a s čokoládu snad ani nepotkala:-)S tou sladkostí a tučností u Milek je problém, ne že ne, ale aspoň jsou rozplývající se na jazyku. Nesnáším drsné, mazlavé čokolády, co se lepěj na zuby, plné umělých tuků a nahrážek. To je, myslím, Milka ještě zlatá.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DEEKEY: No jo, Milka - kór s takovouhle náplní - je sladká jako cumel. Člověk se z toho až zalyká, když si dopřeje trochu víc. Podobně jako u tyčinky Mars, která je pro mě k nesežrání, ač má pouhých cca 50 gramů. :) Ale také si tu fialovou krávu občas, či spíše výjimečně, koupím - hlavně tedy tu bílou..
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    TAMARIX: Možná ano, já mám ráda chuť slanou a zároveň sladkou(za předpoklaadu, že salmiakk bude rozprostřen v sladké mléčné čokoládě:-), jak o tom psala IKA.
    Dnes jsem ochutnala Miku s toffife náplní(mlěčný karamel, pražený liskový ořech a klasická Milka.Ale jo, dobré bylo. Pravočokoladověrní, neděste se:-))
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    DEEKEY: Sem se musela podívat, co že to jsou ty Salmiakki a zjistila jsem, že je to ona hrůza, kterou kdysi přitáhla do třídy spložačka na základce od nějakých známých s ciziny. Konečně to dostalo jméno. :-) No, možná, že už by mi to teď chutnalo..
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    No vida:-) Kolega ty bobony přivezl z Finska......a nemohl se jich zbavit:-) Ani otrlí muži neriskovali, i když jindy sež..snědí všechno:-)
    Těžko se pokouším představit si kombinaci salmaku a čokolády. A asi zůstanu jen u představ:-)
    IKA
    IKA --- ---
    DEEKEY: mas pravdu.:)) http://en.wikipedia.org/wiki/Salmiakki

    (takze som rada, ze to bola mliecna cokolada. aj ked inokedy ma viac potesi vyssi obsah kakaa, tu bolo treba tu slanost kompenzovat sladkostou.:)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Salmiakki? To je ta šíleně slaná chuť? Jako kdyby člověk olizoval salmiakový článek? ochutnala jsem salmiakové bonbony, to bylo něco strašného.
    Ale tu čokoládu z nepražených kak. bobů mohu doporučit. Ta s kousky třešní a oříšků je úplně nejlepší-samozřejmě IMO. Ale to už se tu psalo.
    IKA
    IKA --- ---
    mna nedavno prijemne prekvapila mliecna cokolada so salmiakki (a to samotne salmiakki neznasam.:)),

    obal uz nemam, tak sa nemozem pozriet na nazov. :/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Hm, a dlužno podotknout, že co do chuti velmi zajímavá aneb po dlouhé době čokoláda, která mne opravdu překvapila..
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    TAMARIX: Jo, tuhle jsem v hořkém provedení koupil tátovi k vánocům.. a ještě teda ranec dalších. No a sobě jsem dnes udělal radost touhle:

    Čokoláda z nepraženého kakaa - jediná čokoláda na trhu vyráběná z nepražených kakaových bobů. Uchovává si v sobě všechny hodnoty kakaa neznehodnocené. Neobsahuje mléčné produkty ani sojový lecitin a je slazena čistě rostlinným nízkoglykemickým sirupem z agáve zpracovávaným při nízké teplotě. Čokoláda z nepraženého kakaa je živá čokoláda - jediná čokoláda která uspokojí mlsný jazýček a nezanechá špatné svědomí.

    SASH: A ani to vědět nechci. ;)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    STEPNI_VLK: Tak tak. :-) To si raději koupím v bioobchůdku nějakou dobrou nechemickou čokošku - dnes např. http://www.edenshop.cz/vivani/vivani-cokolada-na-vareni-mlecna-bio-prod_2568.html . Už se na ní těším. :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GOBERS: řekla bych, že v tomhle klubu to slýcháš pravidelně: Provotaktére.

    Jinak jsem absurdní pracovní středu přežila jen horké čokoládě poslední záchrany. Ohřát mléko a v něm rozmíchat chilli 70%. (poměr zhruba 20g na 1 dc. mléka).

    Na horkou, dobrou věc na usnutí to bohatě stačí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam