• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    ahoj, rád bych se optal, zda se v praze dají koupit čokoládový bonbony Maltesers nebo i rada, kde je objednat přes e-shop...thx
    AETHER
    AETHER --- ---
    V Albertu ted maji velkou slevu na tyhle cokolady:


    + jeste citronovou - a vubec nejsou spatne:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    STEPNI_VLK: já kupuju Alnatura tyčinku hořko-smetanovou Bitter Sahne...je ňam :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CNV: Však je také tak hutná, že skoro ani nejde ulomit - je to hodně silný a úzký špalek. Dokonce i když ji krájím ostrým nožem, tak musím pořádně přitlačit. :) A díky za ten tip na bílou čokoládu. Mrknu po ní až zase příště někam vlezu.. a v případě zachutnání velmi rád nahradím dosavadní zdroj bílé pochoutky, tedy fialovou krávu. ;)

    Jo, a teď jsem si uvědomil, že bílou čokoládu si možná i častěji než v Milka podobě kupuji v DM v rámci jejich bio kolekce Alnatura, ovšem ta má v sobě navíc křupinky a tak to není úplně ono.
    CNV
    CNV --- ---
    Aha, tak to byla asi taky Vivani:



    Složení: kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, přírodní třtinový cukr, Bourbon vanilka
    CNV
    CNV --- ---
    STEPNI_VLK: Já už nevím :) Ale bylo to taky v bio krámku, bílá čokoláda s vanilkou. Vždycky čtu složení, než si koupím neznámou čokoládu, tak to udělej taky a když tam bude jenom kakaové máslo, jdi do ní :)

    70% čokoládu prodávají jako na vaření? Lindt to má jako luxus za těžký prachy. Normální čokoláda na vaření má tuším 35 %...
    Ale nejlepší je stejně 99%, to je správný hardcore.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CNV: A co takhle konkrétní tip na tu bílou čokoládu, hm? :) Já si teď v bio krámku koupil po dlouhé době mléčnou, 200 g bio čokoládu na vaření od Vivane (61 Kč), poněvadž zrovna neměli hořkou variantu, a musím říct, že chuťově je fajn. Doporučuju..

    Složení: kakaová hmota, přírodní třtinový cukr, kakaové máslo a prášek. Kakaová sušina min. 70%.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    ZUZKAOU: Jo, jo, šlo jen o moji lenost to vyhledávat:-)Díky. Jde tedy spíše o podivení se nad tím, co dovolili jako "pochoutku", bleah:-)
    Ještě dávám na vědomí, že Foodlife čokoládunekupujte v Culinarii, je tam o 50% dražší než v "domovské" prodejně Foodlife v Žitné ulici v Praze. (místo 59,- - 89 Kč)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEEKEY: ALe přišla na to, jen ta hranice kdy už to může být nazýváno čokoládou je trošku (dost) níž, než hranice v tomto klubu.

    Jde o vyhlášku 76/2003 Sb.
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    GOBERS: bože!! už mám kus v puse!!....
    tohle bude o velkým přemáhání!!:))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: Hihihi, vítej do klubu. :-))
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    MASOO: ó bože! ó můj bože.)!!! kam sem se to dostala.....
    néééééééé..i když....možná ano, ano, ano.......uff....book...musim.....
    CNV
    CNV --- ---
    Měla jsem i bílou čokoládu, která byla skutečně čokoládou (žádný rostlinný tuk, ale výhradně kakaové máslo) a pošmákla jsem si velice. Obyčejnou bílou čokoládu bych si nekoupila ani za nic.
    Z běžných mléčných čokolád jsem jako jedinou jakž takž jedlou vyhodnotila Orion - podle složení by měla být zhruba nejčokoládovější. Přeslazená Milka už mi nesmí přes práh. Rozmazlila jsem se :)
    ANDREA23
    ANDREA23 --- ---
    DEEKEY: taky me to dost udivuje, asi je to celkem byznys...
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    STEPNI_VLK: Já už to víckrát neudělám:-)) Zvláštní, že EU ještě nepřišla (a bylo by to na místě) s tím, čokoláda by se mohla nazývat pouze čokoládová hmota splňující určité (přísné) požadavky. Nechápu, proč se výrobcům toleruje (u naprosto strašných nahrážek) i název čokoládová pochoutka!!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DEEKEY: No jo, však také píšu jednak "výjimečně", jednak do sebe najednou nenasoukám víc jak jeden "řádek" tabulky, většinou tak 2 kostičky a konečná. A bílá "čokoláda" už se tu párkrát řešila. Myslím, že jsme se nakonec shodli na tom, že ji vezmeme na milost a mezi čokolády zařadíme. ;)

    A co se týče pozlacení Milky; mezi slepými jednooký králem, že ano. Chválabohu za to, že dnes už je opravdu z čeho vybírat.. a nemusím se rozplývat nad zdánlivou a relativní dokonalostí fialové krávy. :))

    Mimochodem, drsné, mazlavé čokolády, co se lepěj na zuby, plné umělých tuků a nahrážek (zvláště pak, pokud jsou polské provenience) bych se slovem 'čokoláda' raději vůbec nespojoval. Uráží to ty skutečně kvalitní a do tohoto klubu snad ani nepatří..
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    STEPNI_VLK: Zvláštní, bílou Milku já vůbec nemůžu, ta je pekelně sladká a s čokoládu snad ani nepotkala:-)S tou sladkostí a tučností u Milek je problém, ne že ne, ale aspoň jsou rozplývající se na jazyku. Nesnáším drsné, mazlavé čokolády, co se lepěj na zuby, plné umělých tuků a nahrážek. To je, myslím, Milka ještě zlatá.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DEEKEY: No jo, Milka - kór s takovouhle náplní - je sladká jako cumel. Člověk se z toho až zalyká, když si dopřeje trochu víc. Podobně jako u tyčinky Mars, která je pro mě k nesežrání, ač má pouhých cca 50 gramů. :) Ale také si tu fialovou krávu občas, či spíše výjimečně, koupím - hlavně tedy tu bílou..
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    TAMARIX: Možná ano, já mám ráda chuť slanou a zároveň sladkou(za předpoklaadu, že salmiakk bude rozprostřen v sladké mléčné čokoládě:-), jak o tom psala IKA.
    Dnes jsem ochutnala Miku s toffife náplní(mlěčný karamel, pražený liskový ořech a klasická Milka.Ale jo, dobré bylo. Pravočokoladověrní, neděste se:-))
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    DEEKEY: Sem se musela podívat, co že to jsou ty Salmiakki a zjistila jsem, že je to ona hrůza, kterou kdysi přitáhla do třídy spložačka na základce od nějakých známých s ciziny. Konečně to dostalo jméno. :-) No, možná, že už by mi to teď chutnalo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam