• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    Hehe ty odkasy' s nám dal, Slotřiku, abychom nezůstaly navždy nevzdělané a dověděly se, co je to čokiška? :-)))))
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Díky za info. Snad se tam během týdne dostanu.

    SLAUGHTER: Já doufat, že Nefrit pochopit proč ty psát tak chésky čésky:-)) Já to nechápat:-) Mimochodem,v Albertovi (ó, jaká hrůza:-)) prodávali-možná ještě někde bude- čokoládu s kousky kakaových bobů a skutečně, ty kousíčky, jak křupaly a se rozpouštěly na jazyku, to bylo asi jedinkrát, kdy mi 70 nebo 80% čokoláda chutnala.
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    DEEKEY: Mají je v Celetný, v té nové belgickopralinkárně. Jsou to takové šlehačkové lanýžky obalené v kakau, tenkrát byly balené v malých celofánových sáčcích, zavázané zlatou mašličkou a měly je položené nahoru na skleněném putu. Nemůžou je jenom tak nasypat do krabice a pak vážit, totálně by se rozmačkaly.
    Tedy, nejsem si zcela jistá, jestli chutnají podobně, jako náplň v croissantech. Řekla bych, že chutnají božsky :-) Když si dáš tu divnou a nevzhednou kuličku do pusy a přimáčkneš jazykem, rozplácne se ti po podnebí takový symfonický oblak něžné pikantnosti. A jak se rozpouští, chuť sílí. Určitě chápeš, co tím chci říct. (Slotřiku, tobě se omlouvám, že mluvím řečí, které nerozumíš.-) Přeju ti dobrou chuť a duchovně povznášející zážitek, Díkej (čte se tak tvé jméno? A podle ikonky bych řekla, že jsi i na víno, mýlím se?).
    Tedy, taky si ty šampaňský dnes dojdu koupit :-)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    NEFRIT: ne, nejedl mami :-).
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Šampaňské v pralinkách neznám. Jestli ta náplň chutná podobně jako v croissantech se šamp. náplní, sem s info, kde se seženou:-)

    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    SLAUGHTER: Tak to já nikdy. Hlavně nejsem na světě kvůli tomu, abych po padesáti letech nevědomosti prozřela skrz poučování kluka s pistolkou, ale dělám si názory sama .-) Prostě se smiř s tím, že si stojím za svým. Jedls šampaňský pralinky, Slotřiku? :-)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    NEFRIT: pozdě... a neber si to osobně :-).
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    DEEKEY: Jedlas už šampaňské pralinky?
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    SLAUGHTER: Jen se nezblázni :-))))
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: To je počteníčko:-) Tak by to nemohl napsat člověk, který to neprožil:-) Budu se po té "speciální edici" koukat.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    SLAUGHTER: Taky jsem svého času hovořila o tmavé čokoládě (nad 70% obsahu kak. hmoty) jako o jediné kvalitní, co bychom měli jíst, jenže co mám dělat, když mi to nechutná:-) A fakt jsem se snažila. Je ale pravda, že té se moc sníst nedá, zatímco té velejemné, mléčné apod. , tam je to se závislostí mnohem jednodušší:-)
    CNV
    CNV --- ---
    SLAUGHTER: A jak bys nazval výrobky z kakaového másla, kakaa a případně mléka, když ne čokoládou?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    CNV: Jojo vypadá to divně :-)... Mno právě to že je vegan mě zaujalo a ano čokoládou bych ji určitě nenazval, přesto mě ten výrobek zajímá.
    CNV
    CNV --- ---
    SLAUGHTER: Před chvílí jsi říkal, že bílá čokoláda se nedá nazývat čokoládou, a teď se na ni ptáš? :)
    Tu čokoládu neznám, ale zaráží mě, že má být z rýžového mléka, když ve složení má akorát rýžový sirup (což je sladidlo)...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    CNV: jasně, chápu, neberu to nikomu. Pro mě je prostě mléčná čokoláda čokoládou asi jako karob :-)...
    Btw. zkoušel někdo toto?
    http://bio-a-eko-produkty.centrum-nakupu.cz/detail/cokolada-fair-trade-bila-z-ryzoveho-mleka-bio-100g/
    CNV
    CNV --- ---
    SLAUGHTER: I mléčná a bílá může být kvalitní, byť to není "pravá" čokoláda. Umím ocenit všechny sorty.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    NEFRIT: mluvit o kupování kvalitního zboží a nazývat mléčnou, či bílou čokoládu kvalitní čokoládou je úsměvné (potrpím si na kvalitní potraviny :-)). Příměr chilli papriček a sladké čokolády je také zvláštní - čokoláda má mnoho chutí, mezi nimiž dominuje hořká, né sladká. To sladké je cukr (ten se užívá protože má schopnost zvýrazňovat některé chutě a nutí člověka jíst dál. Leč čím víc ho je, tím menší spektrum chutí čokoláda má - cukr ji přebije a má oproti čokoládě monotóní chuť). Kdysi jsem dělal test na své mámě, která tvrdila, že má na čokoládě závislost - dostala na vyzkoušení tuto dobrůtku
    http://www.zeliamrkev.cz/detail.php?zbozi=996445
    a šklebila se. Mno ze závislosti na čokoládě se vyklubala závislost na cukru :-)....
    Každopádně doporučuji vyzkoušet, mluví-li se o čokoládě...
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    DEEKEY: Jo, to bude asi tím. Tady lidi kupujou málo kvalitního zboží a cpou se margarínama, hlavně že je to levný a je toho hodně. Schválně zkus ty Lindt, ta vánoční bonboniéra už k dostání nebude, ale možná vydali něco velikonočního... To jsem si dala bonbón do pusy (jeden druh tam byl z bílé čokolády, líbil by se ti, přísahám) a pak se mi pomalounku začala po jazyku rozlévat nepopatelná Chuť. Ano, bylo to sladké, jenomže to je jako říct, že čili pálí proto, že obsahuje žhavé uhlíky. Jak se bonbón pomalounku rozpouštěl, za mého nadšeného ošahávání vnitřkem pusy, spustila se symfonie, co ti budu povídat. Pak pokaždé, když jsem krabici otevřela, jsem měla těžké rozhodování, jaký druh si zrovan sním. Většinou jsem snědla dva. Víc ne, abych se nezhysterizovala a nesežrala to všechno, to bych z nich neměla nic :-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Do pátku jsem si myslela, že nejlepší pralinky jsou belgické - Leonidas, konkrétně Masquee- bílá s náplní a oříškem, ale vzhledem k mojí "časté kontrole kvality"musím konstatovat, že ta tedy rapidně poklesla:-( , teď v pátek mě to tak otrávilo, že už si je asi nekoupím. Náplň mastná, čokoláda tvrdá, vůbec se nerozplývala na jazyku:-( Zkusila jsem i jiné, ale rozčarování pokračovalo. Ostatně je mi divné, že na Chodově je "pralinkárna" s normální teplotou a ty vitríny jsou ze strany obsluhujících otevřené, moc chladu tam není. Když se tu Leonidas poprvé objevil (na Smíchově, poblíž Arbesáku), nebylo nic lepšího, náplň nadýchaná , čokoláda rozplývající se, cvíli tu vydržel, ale pak zničehonoc skončil. Pár let jsem truchlila, asi před třemi lety se objevil znovu, ale není to ono. Zřejmě se čerstvé pralinky se šlehačkovými náplněmi nestíhají brzy prodat, tak se jim asi zvyšuje doba trvanlivosti nějakými přídavky a je to znát na chuti, na všem:-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam