Takže slíbená recenze na sezónní Lindtku (jednu z nich, druhá bude následovat).
Lindt - Double lait - Abricot
Tato čokoláda je z řady "dvojitě mléčných" (double lait) čokolád od Lindt. Ta dvojitá mléčnost spočívá v tom, že mezi dvěma vrstvami mléčné čokolády je mléčný krém.
V případě této sezónní speciality ten krém není čistě mléčný, ale ochucený do broskvova a navíc (podobně jako u double lait s müsli) s malými broskvovými krystalky.
Samotná čokoláda (tj. nad a pod krémem) je lindtovský mléčný standard. Nijak zvlášť se neliší od snandardní mléčné čokolády. Nedosahuje těch kvalit, které má např. mléčná Lindt Excellence, ale stále je na dost vysoké úrovni.
Samotný broskvový krém chutná poněkud nevýrazně, rozhodně nevýrazněji než čisté mléko v standardní řade double lait. Na straně druhé se k chuti mléčné čokolády velmi dobře pojí a spíš než dvě jasně odlišné chutě vytváří dohromady jednu homogenní čokoládovo-broskvovou.
Broskvové krystalky (podle údaje výrobce tvořené sušenými broskvemi, cukrem a několika dalšími přísadami) na mě ovšem působí vysloveně rušivě. Jsou dost tvrdé a ruší harmonický chuťový dojem čokolády a krému. Naštěstí jich je poměrně málo.
FACIT: Sezónní broskvová double lait je zajímavé ozvláštnění, nicméně pro několik slabin (poměrně nevýrazná chuť náplně, krystalky) se hodí spíše pro občasnou, než pro pravidelnou konzumaci. Konec konců sám její sezónní charakter tomu nahrává.