• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    CNV
    CNV --- ---
    My těm levným jakožečokoládám říkáme lojovky.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SELLIGAN: jeste to ma jeden nazev..ale to bych byl sprostej;)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    CNV:
    HUGGI: takovym vecem ja rikam neodborne "kunerol" :)
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    No, záleží na tom jaká polská. Před pár dny jsem byla ve Wroclawi a okolí a narazili jsme tam na čokoládový obchod, kde prodávali jen čokoládu a výrobky značky Wawel http://www.wawel.com.pl/en/produkty/group/g,1008,Chocolate_tablets.html a byla to dost dobrá čokoláda.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PAZZITKA: promin. me chutove pohraky z toho citily namisto cokolady/kakaa maslo a mliko. byl jsem velmi zklaman. ale neboj nejsi sama, komu to moc smakuje a samozrejme vam to velmi preji. kazdy svych favoritu a chutovych orgasmu strujcem
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    tento týden jsem s hrůzou zjistila (až při ochutnání, bohužel), že Orion polévá rumové pralinky čokoládovou náhražkou s rostlinným tukem...je to hnus, máte v puse pocit, jako byste tam měli kus těžko rozpustného vosku, hnus, hnus, hnus...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PAZZITKA: minimum kakaa..v podstate jen kuli barve..
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    MALKE: v tom pripade me napada nova otazka.. co davaji do te polske (promin mi to slovo, moc se k tomu nehodi) "cokolady"?
    MALKE
    MALKE --- ---
    CNV: Tohle je náhodou slušná poválečná čokoláda, babička nám to dělá na Vánoce dodneška:c))) Ten polský hnus s tím nemá nic společného:c))
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    CNV: myslis, ze polska cokolada obsahuje aspon tohle? ^__^
    CNV
    CNV --- ---
    PAZZITKA: Stačí se podívat na složení. Místo kakaového másla rostlinný tuk. Takovou si snadno uděláš doma, recept: rozpustíme kostku ztuženého tuku a zahustíme půl na půl kakaem a moučkovým cukrem. To je hořká. Když chceš mléčnou, přidáš sušené mléko. Dobrou chuť :)
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    Vecer jsem ochutnala cherry&chili od Lind. Nevyvolala teda ve me zadnou fantazii, ale byla o to lepsi. Nejprve hrisne horka cokolada, do ktere se zacne primichavat sladka vysnova napln (samo o sobe vynikajici kombinace), az se nakonec dostane ke slovu i chili a trosku v ustech poskadli...
    Dokonalost sama, napln jen podtrhuje chut samotne cokolady. Na vterinku nebo dve ucitite sladkost, kdyz se rozlije po jazyku. Jako by v ustech probihal souboj mezi horkosti cokolady a sladkosti naplne a clovek ma tu cest byt u toho, a kdyz polkne, rozhodne zapas lehka palivost chili papricky...

    (mnam. Je pravda, ze jsem ji teda drze zapila sklenkou sherry, ale kdyz on to byl tak prijemny pocit citit v ustech cokoladovo a namocit spicku jazyka do toho nasladleho vonaveho piti... )

    Kazdopadne dojem z cokolady Cherry&Chili od Lind: hrisne pokuseni...
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    CNV: Ehm ehm, dle meho zatim neexistuje nic horsiho nez polska cokolada... nevim co do ni davaji, ale ...
    CNV
    CNV --- ---
    Já si dobrou mléčnou ráda dám, ale nesmí to být šmejd s rostlinnýma tukama.
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    CAMELLA: ach tak... jakoze "tuhle coko rozhodne ne"? Mno, taky nazor..
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    VON_GILOTINE: Mimochodem, to ze je to melcna cokolada nemeni nic na tom, ze je vynikajici a velice chutna, samozrejme predevsim pro priznivce mlecne cokolady, taky jsem nepredpokladala, ze se nad ni bude chit stejne jako ja rozplyvat jednoznacny priznivec cokolady horke... Ja mam osobne rada oboji a rada hledam a objevuju, ktera jak chutna, voni, nebo treba pali...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PAZZITKA: asi že to pro nej/ni není takovy neskonaly blaho :-D
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    VON_GILOTINE: Ano, je to mlecna cokolada, ale nepochopila jsem k cemu patri to "ne"
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PAZZITKA: ne. je to moc mlecny.
    CNV
    CNV --- ---
    Já jsem si včera užívala Hacienda el Rosario Vénézuela od Chocolat Bonnat, je to 75% hořká, velmi dobrá, ale hlavně neskutečně hladká čokoláda. Musí se cucat, aby se to projevilo, ovšem stojí to za to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam