• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.


    Původní šesté přikázání: Nevyhodíš čokoládu i kdyby ti tisíckrát na zem spadla!

    Spratelene kluby:
    [ Všechny sýry světa, brie, gouda a feta! ]
    [ Vino - klub pratel kvalitniho moku ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jsem taktéž z brna... A vzhledem k nadstandartím vztahům k čokobance by se patrně dal domluvit nějaký hromadný nákup a degustace, ale teda nechci aby mi to zbylo doma, protože pak nevím co s tím. Předvánoční plněné Lindtky co jsem tu vychvalovala (limeta+zelený pepř, mango+caneyský pepř a borůvk+ levandu ) stále ještě nejsou dojezené, jsem mlsná, ale čokolády sním málo :-)


    SLAUGHTER: v jednu dobu se moji kamrádi čas od času vyhecovali k sázce jestli jsou schopní sníst kilo čokolády do hodiny. Dokázal to jeden, podmínkou byla čokoláda s více než 30%, u vysokoprocentních si to neumím představit už vůbec.

    Po dojedení nebyli ani tak nafetovaní, jako jim nebylo dobře - hlavně z přemíry cukru (což by se u vysokoprocentních nemuselo projevit). Jestli se nepletu, tak jsem někde viděla výzkum, že na složky v čokoládě daleko silněji reagují ženy, než muži, takže možná kdyby se některá dobrovolnice uvolila jíst tolik vysokoprocetní čokolády (a nebo surovejch bobů, to by asi byla nejdzravější varianta), třeba by se tím i sjela :-)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    Btw. Kdo tu nepolyká :-)?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DEEKEY: by tě čokoláda zmastila, bys ji musela sníst 1/2 kila a to v čisté podobě. To by ti snad ni žaludek dedovolil :-)... Navíc tě dřív odrovná cukr v ní obsažený pro zvýraznění některých chutí.
    CNV: NeE.
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    sorry za ty chyby, specham na zkousku z latiny :]
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    GOBERS: Bydlet u ciziho cloveka v cizi zemi? Kdyby to slysela matka, tak se nejspis desi, protoze to je presne neco, co ja jsem schopna udelat, tak bacha :D
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    GOBERS: nafetovani fakt nee, ale to o cem mluvi fenylethylamin (fea nebo phea), je to podne molekulam stesti, najdi si neco o cuddling chemicals... je to latka, co se v mozku uvolnuje na zacatku vztahu, v takove te zamilovanosti... do cokolady se tedy muzes krasne zamilovat:) hih, no spis na ni byt zavisly... kvalitni cokolada proto, ze ta latka je v kakau a kvalitni cokolady maji kaka vice, to vime.. odtud je taky ta afrodisiakalni zkratka :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIBYLA: muzem nyxi pragocentrismus nekdy vyresit cestou do Svycarska

    No já vás velice rád uvidím a když dorazíte v rozumně početných zástupech, tak i ubytuju. Jinak v Brnu mám z principu velmi blízký vztah - všimněte si třeba, že se Brno a Bern liší jen o jednu jedinou samohlásku. ;-)))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIBYLA: Jo takhle je to myšlené. No tak to jo... pokud to někdo má jako profesi a musel by efektivně sníst tři tabulky denně, tak je to samozřejmě naprosto pochopitelné.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DEEKEY: v kvalitní čokoládě se nacházejí látky vyvolávající pocit štěstí

    Ale prosím Tě... to zase nedramatizuj. Taková jízda zase čokoláda - byť sebekvalitnější - není. Naopak si myslím, že zrovna u čokolády je to polknutí důležité, protože při něm máš ještě poslední chuťový a aromatický vjem. To sice u vína platí také, ale tam je to opravdu z nouze ctnost kvůli tomu alkoholu, který otupuje jemnost smyslů.
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    GOBERS: to plivani? No jde o to, ze kdyz pravidelne degustujes takove mnozstvi, jako profesionalni desgutatori, tak na to jednodusse brzy nemas zaludek, sama jsem si zkusila na te degustavi tu v Brne, ze sezrat tabulku cokolady neni takovy problem jako dvacet ctverecku kazde jine cokolady, toho jsi docela plny... to je cely for

    CNV: tak jim to nezavidme, ja jsem uprimne zdegustovana dost prozatim z te degustace z cokobanky :) ale treba muzem nyxi pragocentrismus nekdy vyresit cestou do Svycarska ;) coz? Nemuze-li Mohamed k hore.. (btw to slovo Brnenka mi napoprve evokovalo ten obchod, ja rikam Brňanda:)))
    CNV
    CNV --- ---
    Ty jo, já chci taky degustovat :( To jsem tady jediná Brněnka?
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    GOBERS: Gobers- dealer čokolády:-)))
    Mně smysl ohledně vyplivování deg. čoko neuniká, vzhledem k tomu, že v kvalitní čokoládě se nacházejí látky vyvolávající pocit štěstí, mohli by být degustátoři po "dokonané" konzumaci vypadat jako nafetovaní:-) A pak taky příjem kalorií nebude zanedbatelný a taky je tam dost kofeinu, aby z toho nedostali chudáci degustátoři infarkt:-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STEPNI_VLK: Jak jsem říkal... i pro náhradníky určitě něco bude...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Do prčič, Praha a středa k tomu navrch. Navíc zbývají jen role náhradníků. Jak tu step miluju, tak někdy bych ji s chutí s někým vyměnil. :) No nic, nezbývá mi než slintat při představě a nad případnou fotodokumentací..
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIBYLA: Tak v případě čokolády mi to přijde zbytečné. U vína se to dělá kvůli alkoholu, ale u čokolády mi uniká smysl.
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    GOBERS: ja si pockam na ty fotky od ostatnich, ty budou zajiste autentictejsi :) ale diky vam, mily pane, nicmene ja vam ten alkohol ani ochutnavani po akci neverim, prestoze jsou kakaove boby znamym velkym afrodisiakem...;) ale nebudme offtopic, ze...

    DEEKEY: co vim, tak stejne jako se degustovane vino nepolyka, tak pravi degustatori cokoladu plivou do ubrousku, to by ti nejspis krvacelo srdce ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: To zní rozumně. Píšu tam SELLIGAN a ať to prosím případně potvrdí.

    Hosty a náhradníky nadále přijímáme. Někdo z degustátorů se jistě podělí a když ne, tak stejně přivezu ještě nějaké ty Lindty a podobné konzumní záležitosti.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DEEKEY: Nenene, já se právě chystám nechat se zaměstnat jako vědecký pracovník a z této čokolády si udělat svůj pravidelný studijní a pracovní doping. ;-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    GOBERS: Nebo vás rovnou zaměstnat, nebude to lukrativní, ale zase pracovat tam, kde jsem své vášni nablízku...chichi:-)
    Ne, bedna vzorků by byla lepší:-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DEEKEY: Hmmm... to není špatný nápad. By pak mohli oplátkou poslat bednu vzorků. :-D
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    GOBERS: Jak vidíš, propaguješ dobře:-) Během chvilky si tu domluvíte degustaci, není lepšího důkazu. Fakt skvělé. Udělejte si z toho dokumentaci a třeba jim to zašlete, ať viděj, jak degustují ti, co čokoládu mají rádi a neživí se tím. Teda čokoládou se živí, ale ne profesně:-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam