• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    NEFRIT: kdepak :) to byla jen reakce na Deekey

("(fajnšmekři se ze mě osypou, ale vzala jsem víc bílých pralinek:-))"

já mám ráda čokoládu, která je dobrá, nejsem žádný pozér :)
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    SELLIGAN: Tedy, Sel, to je příznak, "jsem sice fajnšmeker, ale taky chci ochutnat bílé". Přeju ti, aby ses tou bílou neotrávila.-)
    Všimla jsem si, že kategorie "fajnšmekrů" se rekrutuje z borců, co by si neosladili kafe ani za sto dolarů, čaj pijou jenom puer z něčeho co vypadá jak kořenáč a Jen Hořká čokoláda je u nich Čokoláda? To je póza, ne vychutnávání života!
    Co chutná ještě dobře, a co už ne?

Když jsem byla dítě, zvedal se mi z mléčné čokolády žaludek, ani mléko jsem pít nemohla. Milovala jsem hořkou. I teď mám ráda hořké chutě a čokoládu mám ráda takovu, co chutná čokoládově. Pralinky zas takové, co chutnaj pralinkově se vším všudy, s tou škálou náplní a chutí a jak to ladí.
    Bílá je přece taky kvalitní. Ty oříšky uvnitř jakbysmet, i koňáček a tak dále.
    Nech si chutnat a nekaž si zážitek předsudky.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    SELLIGAN: A jen pro zajímavost, ta malá hodně tmavá pralinka má 8gramů-říkala paní prodavačka, takže mi s ní dovažovala ty vybrané pralinky. A špatně jsem počítala, pralinek bylo 28 ks.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    SELLIGAN: V L. to mají celkem dobře popsané, takže si vybereš dle chuti. Po pravé ruce u pokladny(z pohledu zákazníka) mají pralinky s alkoholovou náplní-snad tě nezklamou:-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    ALEXIS: To vypadá taky lákavě. Jde o německou čokoládu, neznám, ale jinde v podobných diskuzích už jsme na ni narazila.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    na cupolise je dnes (a este 2 dni) 50% zlava do prazskeho Cafe Pavlina, neskumala som to blizsie, ale je to cokolada, tak davam vediet, ka by to niekoho zaujimalo :)
    http://www.cupolis.com/
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    SELLIGAN: už to vidím Poesie
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    DEEKEY: a ktere to jsou?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    DEEKEY: mnaaam
    ja se chystam si je vyzvednout na podzim :)
    tak doufam, ze sis pochutnala. Jsem sice fajnsmekr, ale taky planuji ochutnat nejake bile
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Však ano, příště pralinky orosím, měkce nasvítím, přidám něco mlžného oparu, zvážím hloubku ostrosti, clonu , čas a též kompozici:-).
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    Jo no to jsem si nevšimla, ale fak máš pravdu, děsně odflinknutý je máš, až mi chuť přešla z tohohle úhlu :-))))))))
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Díky, ale fotečky jsou odflinknuté a nedomyšlené, např. ta pro srovnání se měla brát z jiného úhlu, je tam zvlněný ubrus, špatný ořez, atd., ale tak je to jen pro malé info, aby se Selligan Leonidas nebála:-) A to jsme přijela z OC a honem honem fotila a stahovala a poslala sem, aby mě nikdo nepředběhl a hele, jsem asi s tím voucherem byla jediná:-))
    A opravdu, pralinky s alkoholem mohu s klidem doporučit.
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    DEEKEY: Parádní fotečky, ňám! A ten vkusný talířek v barvách čokolády, ten je jistě taky z čokolády! :-)
    Jojo, poznávám některý modely, co mi chutnaly!! Další vyzouším :-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Jenom blbinka-všimla jsem si až teď, jeden druh má takový podivná zvlněný okraj a heleme se, je to ksichtík:-)

DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    A ty pralinky (fajnšmekři se ze mě osypou, ale vzala jsem víc bílých pralinek:-)):

DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    SELLIGAN: Tak jsem si pro ty pralinky dojela do OC Chodov opravdu je vyskládají jaké chceš a jsou ochotní, nechala jsem to do jedné, protože to sníme doma , tak jsme je stihla ještě yvfotit, pro srovnání velijkosti nafoceno s krabičkou od caje, zápalky ani zapalovač nemám:-)) Pralinek bylo 26 ks, je fakt, ze jsme chtěla 10 ks Noisette Masquee a ty jsou docela těžké.

DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    GHOSTDOG: Ano, souhlas, naběhla jsem si na Cuketkovo tvrzení-život před makronkami a po makronkách, vyhodila jsem v březnu 250 kaček za 10 makronek v Cafe Saint Tropes a když pominu docela neuctivou a neuvěřitelně laxní obsluhu (nějaký mladý muž), tak stejně mě otrávilo, že je to normální přeslazená pochoutka, žádný chuťový koncert, souzvuk chutí se nekonal-jen prostě sladké se sladkým a přeslazeným:-))
    Asi CST nemělo svůj den:-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    SELLIGAN: Neboj, to fakt není tak zlé, prostě každý má jiné chutě a Leonidas určitě vyhovují většině, nejsou nijak extrémně jiné, osobně mi chutnají mnohem víc než pralinky např. z Gold Praline. Ochutnala jsem pralinek víc než dost a i když mi připadá, že dřív byly kvalitnější, tak pořád jsou s kvalitou dost vysoko. Nedávno jsem nakoupila pro známé každému 2 pralinky Noisette Masquee (takže asi 14 kousků) a než jsem dojela domů(z Prahy 4 do Prahy 4:-)), postupně jsem ze známých vyčleňovala jednoho po druhém -tomu ne a tomu taky ne a...sežrala jsem je všechny, tak jsou lahodné:-)
    Jo a i když alko nemusím, tak opravdu- ty s alkoholem jsou výborné.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Tobě ten čas nějak rychle letí, jsme spolu nemluvily asi jen od Vánoc 2009:-))
    Já sem chodila a jen nakukovala, abych snad moc neztloustla:-) A vidíš, zase jsme nakoukla a už mám dva vouchery a Leonidas:-)
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    NEFRIT: Mělas vidět, jak mě tady někdo (už nevím kdo) sepsul, když jsem napsala, že mi frajer přivez kakao Hershey's z Mexika a moc mi chutná. Ihned mě nezapomněli informovat, jak je čokoláda Hershey's hnusná že to už je lepší naše Orionka a podobný kecy. Nevím, proč to dělaj, jesti to člověku chtěj zošklivit, nebo co, v každém případě mně Hershey's chutná a dělám si z něj luxusní kakavko se smetanou a nesladím si to. Frajerovi ho ovšem sladím, jemu chutná tak. Takže vidíš jak sto chutí...
    Až tu půlkikovou bonboniéru otestuješ, podej hlášení, které bonbónky byly nejlepší!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam