úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Čokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
STEPNI_VLK
---
---
13:33:03 10.3.2013
+2
Jak poznat dobrou čokoládu? Nekřupe, prozrazuje belgický chocolatiér | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
http://www.lidovky.cz/dobra-cokolada-nekrupe-rika-belgicky-chocolatier-f6u-/dobra-chut.aspx?c=A130307_112334_dobra-chut_mc
Ve skutečnosti je to velká věda. Ve výrobně nesmí být ani o trochu víc než 20 stupňů, přičemž vlhkost vzduchu se musí držet mezi 60 až 80 procenty. Ještě složitější je pak temperování čokolády, které se používá při tvarování cukrářských výtvorů. Mléčná čokoláda potřebuje přesně 44 stupňů, bílá jen o stupínek víc. Po pár minutách se musí rychle zchladit a poté opět zahřát.
STEPNI_VLK
---
---
15:01:39 21.2.2013
Země, kde nemají rádi čokoládu. Snědí 2 tyčinky za rok - Aktuálně.cz
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/asie-a-pacifik/clanek.phtml?id=772066
Ovšem čokolády průměrný Číňan, který po sladkostech moc neprahne nebo na ně není zvyklý, zkonzumuje jen 100 gramů ročně, což odpovídá zhruba dvěma tyčinkám Snickers. V porovnání s tím Japonci jedí jedenáctkrát větší množství čokolády, Američané čtyřiačtyřicetinásobek a Němci dokonce dvaaosmdesátkrát více.
STEPNI_VLK
---
---
12:07:30 5.12.2012
Peklo na talíři: Čokoládové figurky - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 778443)
http://www.stream.cz/peklonataliri/778443-peklo-na-taliri-cokoladove-figurky
"Legrační" je to srovnání českého a rakouského Mikuláše na závěr. :)
NTR23
---
---
11:25:17 5.11.2012
+3
Před chvílí mi přistáli v ruce. Těším se jak malej.
Packaging of the World: Creative Package Design Archive and Gallery: Marou Chocolate
http://www.packagingoftheworld.com/2012/04/marou-chocolate.html
Wallpaper* chocolate, by Marou and Rice Creative
http://vimeo.com/45629100
STEPNI_VLK
---
---
21:21:14 22.10.2012
+3
Foto: Jak se dělají Mozartovy koule - Fotogalerie - Zahraničí - Aktuálně.cz
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/fotogalerie/2012/10/22/foto-jak-se-delaji-mozartovy-koule/
IORETH
---
---
18:12:26 16.10.2012
ALEXIS
: to je co říct, z pralinek jsou alkoholické a některé i nealkoholicé moje nejoblíbenější :-)
ALEXIS
---
---
17:09:10 16.10.2012
1 odpověď
IORETH
: Predajna existuje (teda, boli sme tam pred rokom) a pralinky Coppeneur sme tam ochutnali... boli dobre, neviem ci luxusne, ale boli velmi chutne, subjektivne chutnejsie nez Arko :)
IORETH
---
---
14:49:12 16.10.2012
1 odpověď
CHLEBA
: vypadá to jako čistě reklamní akce Pralinkového klubu, jak se dostat do širšího povědomí... Pokud skutečně existuje kamenná prodejna v Praze ve Slovanském domě, tak ta čokoláda bude nejspíš v pořádku. Ale jestli je skutečně exkluzivní, to bychom museli zkusit na vlastní jazyk :)
MAIMONIDES
---
---
23:34:45 15.10.2012
-1
CHLEBA
: je to ze slevomatu, bude to podvod
CHLEBA
---
---
20:54:37 11.10.2012
2 odpovědi
co říkáte na tohle?
http://www.slevomat.cz/sleva/40121-extra-kolekce-cokolad-a-pralinek-te-nejvyssi-kvality
STEPNI_VLK
---
---
21:32:04 7.10.2012
Dal jsem šanci Excellence Dark Wasabi od Lindt & Sprüngli a musím říct, že mne velmi příjemně překvapila onou vyvážeností mezi pálivostí a hořkostí. Dokonce bych se nebál říct, že je lepší než varianta s chilli..
SELLIGAN
---
---
13:36:13 21.9.2012
nemusím moc kombinace jahod a mleka. nemam rada jahodovou zmrzlinu, kokjtejl ani pudink, ale tohle bylo vazne dobre -
http://www.lindt-shop.fr/catalog/product/view/_ignore_category/1/id/1794/s/excellence-blanc-fraise-intense/category/45/
ZUZKAOU
---
---
20:20:02 10.9.2012
Sklizeň kakaa
CNV
---
---
22:28:04 20.7.2012
+1
A já jsem právě sežrala půlku Zorky.
Je to moje úchylka z dětství, která si tak jednou za půl roku řekne o ukojení. Ale poslední dobou ji nějak zkazili, už nemá tu poctivou tukovou chuť, zato je sladší :(
STEPNI_VLK
---
---
21:55:21 20.7.2012
A já zase vyzkoušel
jemně hořkou čokoládu Arko 75%
z kakaových bobů z ostrova São Tomé a též to vůbec, ale vůbec nebyl špatný zážitek. ;)
NIGHTFURY
---
---
21:10:29 20.7.2012
1 odpověď
Konečně jsem se dostala k 99% čokoládě.. a musím říct, že je to kvalitní droga - udržela mě v chodu po víc než 40 hodinách bez spánku :D Kromě toho vůbec není sladká, což mi ohromně vyhovuje :)
NAUSIKA
---
---
20:39:23 20.7.2012
Dnes jsem koupila bio čokoládu Rapunzel 85% kakaa a příjemně překvapila, opravdu zážitek :) Ještě jsem koupila Rococo hořkou s višněmi a Divine 70 %, ale ty jsem zatím nezkoušela:)
MAGUMI
---
---
13:57:44 26.6.2012
+1
MAGUMI
: Ha, už jsem zpátky. Jedním slovem - výborná. :-)
MAGUMI
---
---
13:25:23 26.6.2012
1 odpověď
Právě jsem si koupil čokoládu v Country Lifeu, 80% z nepraženého kakaa; složení: kakaové máslo, kakaový prášek, raw sirup z agáve, mletá vanilka. Odpoledne poreferuju :-)
SELLIGAN
---
---
13:01:52 26.6.2012
GHOSTDOG
: wooow tak to bych se pridala
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam