• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.


    Původní šesté přikázání: Nevyhodíš čokoládu i kdyby ti tisíckrát na zem spadla!

    Spratelene kluby:
    [ Všechny sýry světa, brie, gouda a feta! ]
    [ Vino - klub pratel kvalitniho moku ]
    rozbalit záhlaví
    IORETH
    IORETH --- ---
    ELDERIK: Kromě daklarovatelných obsahových vlastností se ještě šetří na kvalitě kakaa (kvalita bobů, jemnost mletí a např. jestli náhodou nejsou pančované drcenýma slupkama) a délce konšování (= míchání při určité teplotě). Čokoláda konšovaná dvě hodiny nebude tak jemná jako čokoláda poctivě míchaná čtyři dny.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ELDERIK: Navíc to, že nejvíce ze všech surovin je tam cukru, bych také zrovna neřadil mezi kýžené vlastnosti čokoládového produktu..
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ELDERIK: malo kakaa, spravne by sa toto malo volat Cokoladova pochutka, Cokolada to smie byt az od 35% kakaovej hmoty v susine
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    ELDERIK: Viz mnozstvi kakaove susiny. Norma na mnozstvi kakaove susiny, aby si to vubec mohlo rikat cokolada, je tusim 35%.
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    Mám pro vás znalce otázku. V Albertu začali prodávat čokoládu BASIC (jejich privátní značka) za 9.90 Kč. Složením neni na první letmý pohled zas tak špatná ( cukr, kakaová hmota, mléko plnotučné sušené, kakaové máslo, laktóza, E322 - lecitiny, vanilkový extrakt. kakaová sušina min 28%). Nevíte kde je háček? Na čem šetřeji?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Precise reason for health benefits of dark chocolate: Thank hungry gut microbes -- ScienceDaily
    http://www.sciencedaily.com/releases/2014/03/140318154725.htm
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    Dneska jsem si na klidnění nervů koupila jednu tyčinku od Gallera s příchutí černé kávy (café noir) a takhle nějak by chutnala ideální Kofila :D Ne, vážně, je dobrá, jak se tu říkalo, Belgie umí.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Byl jsem se podívat v tom novém obchodě Julia Meinla, a musím říct, že takový výběr čokolády a pralinek jsem v kamenném obchodě ještě neviděl. Just saying ;-)
    COKOKING
    COKOKING --- ---
    Věřím. Je to opravdu příjemná čokoláda.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    COKOKING: Podrobnosti!!! Läderach je jedna z věcí, co mi chybí k dokonalému štěstí :)
    COKOKING
    COKOKING --- ---
    HEIDI švýcarská licenční čokoládovna. Ukázkový příklad jak skloubit poměr CENA + Kvalita.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    COKOKING: Znám velice důvěrně. Vždycky když jsem měl v posledních letech zkoušky na universitě, tak jsem si Läderachem klidnil nervy. :D
    COKOKING
    COKOKING --- ---
    Začal jsem distribuovat Čokoládu Läderach. Musím říci, že jejich skvostné pralinky mne vždy dostanou. Vyvážená chuť a skvělý design nemají obdoby. Vřele doporučuji. Pokud můžu použít spojení Rolls Royce mezi čokoladou pak určitě Läderach a jeho kolekce Marc Antoine jím bez pochyby je.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SKRZSMRT: já miluju chai koření a všechny tyhlety perníkové vůně, ale musím přiznat, že masala od Dolfina mě docela překvapila a ne úplně nadchla :) přišlo mi to trochu moc jako grilovací koření ;) ale jinak je miluju. levandule, earl grey, sencha, a tak dále...
    SKRZSMRT
    SKRZSMRT --- ---
    AOTEAROA: Pro mě je Dolfin nadstandardní čokoška... Krásné (tabákové) balení, velký výběr příchutí, velice dobrá hořká( já hořkomil). Můj favorit MASALA!!!, LEVANDULE, WINTER EDITION.
    Jo v Belgii umí.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Co si myslíte o čokoládách Dolfin? Poslední dobou jsem si je dost oblíbila.
    OTOME
    OTOME --- ---
    Ahoj, nemáte někdo porovnání čokolády Callebaut na fondue a do fontány? jedla jsem samostatně jen tu do fontány a moc mi chutnala, a ta na fondue je levnější, neobsahuje tolik čokoládového másla, tak mě zajímalo, jestli je to chuťově velký rozdíl. Díky
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Dneska, omnomnom.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    How to create chocolate out of nothing. - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=OM1XqKWXQF4
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Když modelky jedí vatu, proč ne plastelína?:D
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    NANTHEI: Dětská plastelína je jedlá, počítá se s tím, že dítě jí při hraní průběžně užírá.
    CNV
    CNV --- ---
    Mužův kolega si přinesl do práce bonboniéru, kterou dostal. Nějakou s takovým tím nugátovým tukem uvnitř. Když už jich zbylo jen pár, ostatní mu z nich tajně vydlabali náplň a dali tam dětskou plastelínu.
    Zbaštil to, ani nemrknul. Tolik ke schopnosti některých lidí poznat dobrou čokoládu od špatné :D
    CNV
    CNV --- ---
    ALEXIS: Ano. A zlomyslně, čokoládě navzdory, jsem dostala chuť na Zorku :P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam