• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: chapu, ale i tak bych mela strach :) nastesti zadne takove nemame...
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    TRISSIE: to zni moc dobre, i ten pernikovy s cokoladou ;)) asi tez nejaky zkusim :) jen si asi budu muset poridit vetsi lednici, na vsechny ty dobroty (balkon bohuzel nemam)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MRNOUS: sladké salámy jsou super, jeden rok jsem dělala i perníkový s čokoládou a griotkou, ten byl obzvlášť vydatný :-)
    a hlavně je to hrozně rychle, ten kokosový je založený na tom, že se rozehřeje čokoláda s tukem, přimíchají se do toho nakrájené piškoty, nakonec vajíčko, hmotu vyklopíš na folii posypanou kokosem, uválíš váleček, a ten po ztuhnutí nakrájíš na kolečka. Hotovo :-)
    přesné poměry když tak můžu dodat...
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    TRISSIE: kokosovy salam zni fakt dobre ;) jsem cetl recept akorat na jablecny salam :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: no, když tohle je manželův nejoblíbenější recept, tak musím... ale je to takový ten druh, co je pořád v ledničce (tam mám teda i všechno s máslem, venku jen perníčky a linecké), a vyndává se jen přesně stanovené množství na talíř :)

MORRIGHAN: taky to považuju posílání přání za normální, ale je pravda, že mi přijde tak 1/3 toho, co posílám... takže rok od roku ten seznam upravuju.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MORRIGHAN: mne ty lidi v drtivy vetsine nic neposilali, ani kdyz jsem je jeste posilala ;) tak co se budu namahat a utracet... s takovymito 'vyrocnimi' kamarady si vetsinou spis napisu jednou za rok na icq ;))
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    QUANTI: Kdyz ta pranicka posles vcas, tak se treba lidi jeste chytnou za nos a poslou neco i tobe :) U mne to funguje cca v 50% pripadu :) Ja takhle posilam hlavne lidem, ktere moc casto nevidam, aby videli, ze jsem na ne jeste nezapomnela - mam par kamaradu se kterymi uz par let komunikuji pouze formou vanocnich prani (a mozna prave jen diky nim je porad nazyvam svymi kamarady :)). Jo jo, ty Vanoce... :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: clovece cukrovi se syrovymi vejci bych si nelajsla :((

mne nikdo neposila papirove, tak ani ja nikomu, s vyjimkou nejstarsi generace pribuznych...

LIBANEC: ten adventak je super, letos zadny nemam...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LIBANEC: velmi vkusna a prijemna vyzdoba.
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    jo ale spis me nadchlo to suseni mandarinkovy slupky stoceny do sneka...udelala jsem samotny takovy retez na jiny adventak ladeny do oranzova .taky supr.
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    TRAMIN: je to den a pul po ususeni na akumulackach....
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LIBANEC: jak jsi dokazala ten pomeranc tak hezky ususit? ze se nesvraskl? jinak musim rict,ze retez je náádhera
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Tak neco me vyzdoby

MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Musim priznat ze posledni dva nebo tri roky jsem rozesilala jen vanocni e-maily :( ale letos jsem uz nakoupila papirova pranicka (bohuzel nebyl cas nic tvorit) tak par vyvolenych ode mne dostane po dlouhe dobe dopis :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TRISSIE: papirova snad uz ani ne
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já už mám skoro všechno napečeno (jen ještě příští týden kokosový salám, do kterého se dávají čerstvá vajíčka), zatím 6 druhů + dvoje perníčky (na stromeček a na jídlo), stromeček stojí v obýváku, aby si kočky zvykly, dárky jsou z 75% nakoupené a zabalené, a při troše štěstí jsou to naše poslední vánoce v Praze...

akorát uklízet odmítám, jen běžný týdenní úklid, koneckonců ježíšek se narodil ve chlévě, tak ať se mu u nás líbí :-)

námět na anketu - posíláte papírová vánoční přání? Dostáváte je? Nebo se omezujete jen na SMSky?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    tak hura uz mame nejake cukrovi,ja prave delam Vanocni uklid a zacinam se tesit.prvni Vanoce doma a prvni Vanoce s kocickou....fakt se tesim.
    RED_POPPY_DOLL
    RED_POPPY_DOLL --- ---
    LIBANEC: To musí být krása... Já jsem na tom včera byla podobně. Měla jsem záchvat tvořivosti. Ale neměla jsem toho moc po ruce. Tak jsem si navlékla sněhové koule (zmuchlané papíry na niti) a navěsila je do oken. Zima je tady! :o)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Vcera jsem se vecer nudila takze jsem si udelala na zaclony a na vstupni dvere retezy..... zitra nafotim..
    Uzkou cervenou stuhu jsem navlikla do velke jehly....a postupne navlikam:

stocenou kuru ze ctvrtky mandarinky,
    zeleny list ( brectan, nebo takovy to pichlavy jak se dava i do vencu )
    ususeny platek pomerance
    doprostred slamennou ozdobu - vlocku
    a takhle porad dokola......

retez ma skoro dva metry a je uzasnej...na konec jsem privazala vetvicku jedle a na druhej konec cervenou masli.....

QUANTI
    QUANTI --- ---
    MORRIGHAN: kdyz ja ted nevim kam driv skocit, jeste venec :( mam si nadelat za prosinec 11 hodin z minulyho mesice... zkusim to jeste nejak ukecat, ze jsem si pichala sluzebni pochuzky (byla jsem tam nova, sef me poustel driv... a takhle to dopadlo :(()
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam