• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Tak neco me vyzdoby

MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Musim priznat ze posledni dva nebo tri roky jsem rozesilala jen vanocni e-maily :( ale letos jsem uz nakoupila papirova pranicka (bohuzel nebyl cas nic tvorit) tak par vyvolenych ode mne dostane po dlouhe dobe dopis :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TRISSIE: papirova snad uz ani ne
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já už mám skoro všechno napečeno (jen ještě příští týden kokosový salám, do kterého se dávají čerstvá vajíčka), zatím 6 druhů + dvoje perníčky (na stromeček a na jídlo), stromeček stojí v obýváku, aby si kočky zvykly, dárky jsou z 75% nakoupené a zabalené, a při troše štěstí jsou to naše poslední vánoce v Praze...

akorát uklízet odmítám, jen běžný týdenní úklid, koneckonců ježíšek se narodil ve chlévě, tak ať se mu u nás líbí :-)

námět na anketu - posíláte papírová vánoční přání? Dostáváte je? Nebo se omezujete jen na SMSky?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    tak hura uz mame nejake cukrovi,ja prave delam Vanocni uklid a zacinam se tesit.prvni Vanoce doma a prvni Vanoce s kocickou....fakt se tesim.
    RED_POPPY_DOLL
    RED_POPPY_DOLL --- ---
    LIBANEC: To musí být krása... Já jsem na tom včera byla podobně. Měla jsem záchvat tvořivosti. Ale neměla jsem toho moc po ruce. Tak jsem si navlékla sněhové koule (zmuchlané papíry na niti) a navěsila je do oken. Zima je tady! :o)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Vcera jsem se vecer nudila takze jsem si udelala na zaclony a na vstupni dvere retezy..... zitra nafotim..
    Uzkou cervenou stuhu jsem navlikla do velke jehly....a postupne navlikam:

stocenou kuru ze ctvrtky mandarinky,
    zeleny list ( brectan, nebo takovy to pichlavy jak se dava i do vencu )
    ususeny platek pomerance
    doprostred slamennou ozdobu - vlocku
    a takhle porad dokola......

retez ma skoro dva metry a je uzasnej...na konec jsem privazala vetvicku jedle a na druhej konec cervenou masli.....

QUANTI
    QUANTI --- ---
    MORRIGHAN: kdyz ja ted nevim kam driv skocit, jeste venec :( mam si nadelat za prosinec 11 hodin z minulyho mesice... zkusim to jeste nejak ukecat, ze jsem si pichala sluzebni pochuzky (byla jsem tam nova, sef me poustel driv... a takhle to dopadlo :(()
    EVKAK
    EVKAK --- ---
    ahojky, něco málo z mých luhů a hájů :) nefalšované skleněné, malované a tak. prostě ruční práce, podporujte české výrobce :) http://www.vanocniozdoby.cz/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONICARDIO: aha, já myslela, že jsi hledala ten nejlepší keř na oškubání chvoje, ne že nemůžeš najít pravý věnec vyrobený z živého keře :-)
    teď už bude asi výběr menší, přece jen většina lidí rozsvěcela v neděli, ale snad ještě něco najdeš, nebo přinejhorší dej do misky čtyři plavací svíčky, pár oblázků a máš netradiční adventní svíčky! :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONICARDIO: já keře neškubu, místo toho koupím jedno balení chvoje, vystačí tak na dva věnce (na vchodové dveře a na adventní).
    A NEdoporučuju polystyrenový základ, je sice o 15 korun levnější než slaměný, ale je s ním daleko víc práce než s tou slámou - hodně to klouže. Mám obojí a na polystyrenovém strávím o polovinu víc času.

Jinak moje letošní pořizovací náklady na adventní věnec - 20Kč za chvoj, 40 Kč za stuhu, 50 Kč za 4 hezké svíčky a základ na věnec stál loni 35 kč. Celkem 145 Kč.
    A na vchodové dveře to bylo ještě levnější - koupila jsem v kauflandu umělou vánoční hvězdu (24,90), obrala z ní květy, napíchala do věnce a mezi to perníčkové komety. Voila, vánoční nádhera :-)
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    MONICARDIO: QUANTI: Tak si udelejte. Kupte si takovy ten polystyrenovy zaklad, nekde oskubejte nejaky kerik a mate venec jedna basen :) Mamina to tak dela kazdy rok...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ja taky nemam venec :)) malo penez...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRAMIN: chi :) hned bych pomuchlala :))
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    QUANTI: tahle nam pres diru v mezipatre leze do skrine ;) jinak hodna.straspytel.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRAMIN: to je fajn :) ja jsem z ni byla hrozne nervozni, porad zalezala do stoupacek, na skrin... nervy, porad zavirat, zkratka nevydrzela jsem to...

tahle je ale kraaaasna :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    QUANTI: ja jsem porad knourala ze chci kocku a tahle je jak kus nabytku ;) proste zaleze do pelisku a nevime o ni
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRAMIN: juuu! pritel by bral taky, ale ja uz jednou kocicku zkousela a je mi jasny, ze v nasem byte bych to nezvladla...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    dneska jsem dostala predcasne vanocni darek http://nailah.rajce.idnes.cz/klotylda/#album
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam