• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONICARDIO: no to já vím, že se to prodává, jde mi o to napájení, jsou ty venkovní do zásuvky venkovní? Nebo na trafo, které musí být vevnitř? Nejsou problémy s hořením, porušením izolace, vodotěsností?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    fňů, a my jsme bez peněz a podíváme se tak maximálně do berouna :-(

MMCH, nemáte někdo zkušenosti s venkovními světelnými řetězy? Jak se to napájí? Já si to moc nedovedu představit, ale líbilo by se mi to mít na baráku :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRAMIN: slint...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MONICARDIO: zeli,siroke domaci nudle a poradna klobasa,trochu paliva klobasa.A celkove je do cervena. Neni v ni smetana.Jen brambory,maso,zeli a nudle.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MONICARDIO: davam si maly kousek kvuli tradici. Ale treba u pritelovych rodicu mame morske ryby a ty jsou mnohem lepsi. Tradice se samozrejme musi dodrzovat.
    Treba Vanoce bez kysele polivky by nemohly byt (slovenska tradice,deda je slovak)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONICARDIO: ale vis ze snidane je nejdulezitejsi jidlo dne? ;)
    MONICARDIO: kapriiiik... mam chut si nekde kus koupit a upect, ale nejak nevim, jestli bych to (bez mouky, vina, smetany apod.) zvladla udelat dobry...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ...ja tady jim odtucnenej tvaroh se ctvrtkou bananu a slintam... :]
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRAMIN: no, my jsme vzdycky u pritelovych prarodicu, takze tam si moc diktovat nemuzu :) myslim ze projednou toho smazenyho kapra zvladnu, bez toho by pro me fakt vanoce nebyly, a salatu mi staci hromadecka, klidne si ho dam s chlebem. Ale mozna zkusim udelat nejake "zdrave" cukrovi - mam z drivejska knizku receptu na cukrovi s mene tuku, cukru, nebo nektere uplne bez tuku ci cukru... ale stejne nebudu moct moc ani toho, tak uvidim. Kapra bych si dala klidne i peceneho, na cesneku a obaleneho v mouce, aby krupal, ale zduraznuju to I :)
    MONICARDIO: aaaaaaaa.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MONICARDIO: u nas se drzi cely den hladovka na stedry den. Jen rano vanocka s cajem a pak cely den nic. Jinak pust 4 tydny ne. Maso stejne moc nejim,tak by to nemelo ten efekt
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONICARDIO: mňam, už se těším, vánočku si určitě zase upeču :-)

ale jinak vánoce letos moc neřeším, asi budeme u našich, přijede i nevlastní sestra, tak ať se pro jednou stará někdo jiný...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    co treba netradicne zdrave vanoce? Ovoce,zelenina,ryba,ryze...treba misto smazeneho kapra udelat morskou rybu na grilu a k tomu ochucenou ryzi ;) to mi doma asi neprojde,,, u nas je zazrak, ze nikdo neprotestuje nad bramborovym salatem s bilym jogurtem
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONICARDIO: jeeeeezis nedelej mi chute... doufam, ze se letos zase dostanu aspon jednou do Nemecka nebo Rakouska na adventni trhy. Sakra :)

TRISSIE: ze kdyz se nepovede, tak ceka hospodyni v pristim roce nestesti... no a ja se fakt snazim nebyt poverciva, ale babicku stihla v pulce ledna mrtvice :/ ono to mozna souviselo spis naopak, uz totiz predtim nejspis nejakou slabsi mela, protoze o vanocich mluvila nesouvisle atd., tak mozna neco udelala pri priprave blbe... nevime. Kazdopadne to je strasnyho masla a dalsich veci, letos bych se akorat tejrala :) mozna za rok
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONICARDIO: no moje taky vypadala jako ježeček :-)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    me se roztece do stran a pak je nizka a siroka. Povedla se snad jen jednou
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MONICARDIO: špejle tam byly, ale spadlo to i s nima :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: to nevím, co se říká o vánočce!
    Jinak já ji dělala jednou klasicky, podle receptu z Marianne, povedla se moc hezky, jen se mi rozplácla při pečení, a loni z pekárny, což byla daleko větší pohodička :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONICARDIO: vanocku jsem jeste nezkousela. Mam recept od babicky, ale mam strach - prece jenom s kynutym testem nemam zkusenosti a vite, co se rika, kdyz se nepovede vanocka.

Babicce se zdrcla... posledni rok, co s nama slavila vanoce.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    jinak loni jsem nastupovala v listopadu, takze dovolena zadna, ale mela jsem hodnyho sefa a domluvili jsme se, ze 27. nepujdu do prace ja a 31. zase kolegyne (taky nova a na jedinej den by jela od rodiny odnekud z Tabora) a navzajem si odpichnem :)) a jako bylo to v pohode, ono se tam nic nedeje, prazdno... ale kdyby se mi povedlo, co planuju, tak bych si tu dovolenou stejne ke konci roku vybirala, takze proc ne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam