• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)

Předvánoční svařákový sraz některý adventní den v Praze na adventních trzích...
    rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    _AMBRA_: viď :) ale nakonec jsem stejně podlehla, mám z OBI a krásnou, tak uvidíme... nějaký základní pravidla k tomu máte? :))

a konečně teda čtvero cukroví dneska, ale jsem úplně tuhá :D
    AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    MIMISEKU: presne takova byla nase starsi Málinka...Valentýnka je úplně jiný level....:)))
    _AMBRA_: Ano budeme cca metrovy a bude mit misto na parapete .)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    QUANTI: u mě to ale nemá spočítaný!
    já se o ní budu starat, i když odkvete (a není z Globusu, ale ze zahradnictví, kde mi i poradili jak o ní pečovat, tak to třeba přežije)
    zahubit kaktus...to se tedy jen tak nevidí, snad aspoň nebyl vánoční :))

AAMALI16: a budete mít stromeček?
    AAMALI16
    AAMALI16 --- ---
    QUANTI: mi hvezda vydrzi vzdy dvoje vanoce .)
    _AMBRA_: v ramci bezpeci mame i my lestos vyzdobu hodne chabou .)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    _AMBRA_: ta hvězda je super... dneska jsem na ně v Globusu koukala, ale pak mi přišlo líto, že stejně po svátkách chcípnou... jsem trochu přecitlivělá, tenhle tejden jsem totiž zahubila kaktus, tak už radši nechci žádný kytky oblažovat svou péčí, natož ty, co to maj stejně spočítaný :)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    v rámci bezepečí máme letos jen chabou vánoční výzdobu..ale aspoň něco :)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    TRISSIE: taky se mi jich dost "rozbilo" a mám je prý dobrý :D

v týdnu ještě udělám pracny a linecký, vanilkový rohlíčky nechám na příští týden.
    zdobit perníky - malovat chci až těsně před vánoci, při svařáku a koledách :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MIMISEKU: závist.

jéžiš, já kokosky dělat nechtěla, ale teď na ně mám takovou chuť...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    kokosky jsem pekla včera.
    Půl chládnoucího plechu zmizelo, zatímco jsemsi šla na chvilku sednout k počítači. Muž konstatoval, že je mám děsně dobrý :-)
    A taky mám napečeno (ale nepromazáno) 10 plechů lineckého a jeden plech jakýchsi kokosových kostek, na nichž mě nejvíc zaujalo, že je na to potřeba 7 bílků (měla jsem jich 8 po tom lineckém). Ještě je potřeba to opatlat čokoládou a vyválet v kokosu, jsem velmi zvědavá, jak to bude chutnat...
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    V krabici na uležení už mám zázvorky, perníky a kokosky :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEINA0DEINA: věnec kupuju neopadavý v zahradnictví o vesnici od nás, berou nějaké speciální jedlové větve či co...

Jinak samozřejmě jsem ho dělala včera večer, a věnec na dveře dneska před obědem, když už jsem měla rozkramařenou krabici s dekoracemi.

Ještě světla na balkon, příští týden stromeček a dekorace jsou hotové :-)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    DEINA0DEINA: jo na tu jsem v obchodě narazila, tak zkusím :)
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    TRISSIE: Tak držím palce, ať to máš už v sobotu pekně v klidu.. a jak to děláš, aby ti do Vánoc neopadal? "Napájíš" ho nějak? :)

MIMISEKU: doporučuji tuhle svíčku. Je krásně jemná a velmi příjemná. U nás má místo každý rok a někdy i ne zrovna na Vánoce:)

MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Věnec neumím tak pěkný, jako v jednom květinářství, kde každý rok kupujeme..

Pořizujete nějaké vánoční vůně? Napsadá mě třeba vonná svíčka - káva/vanilka, nebo tak něco.. tyčinky ne, františek je na malou už moc smrad, tak snad ta svíčka nebo olejíček do aromalampy.. ale nevím jaký, kdysi jsem koupila Vánoce a spíš to páchlo..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEINA0DEINA: vzhledem k tomu, že si ho nechávám posvětit v kostele na první adventní neděli, tak ho stihnout budu muset :)

ale pravidelně ho dodělávám buď ráno před kostelem, nebo, když jsem fakt dobrá, tak v sobotu večer :-)
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    Odhaduji, že letos opět nestihnu udělat advetní věnec včas a zase to odložím na 23.-24.12. :-D
    Co vy? :)
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    LUCCHA: Jéé, děkuji, tak to se o něco podobného asi taky pokusím. :-)
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    SIBETH: díky:-) Jsou to tvary motýla z papíru napíchané do polystyrenového věnce.
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    LUCCHA: Máš to moc krásné! Jak jsi prosímtě udělala ten bílý věneček? To jsou nějaké papírové tvary napíchané do polystyrenového korpusu? Ráda se nechám inspirovat. Taky už se moc těším.. :-)
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Díky! Už jsem si udělala v kalendáři rozpis, který víkend, co budu péct a vychází mi to na 9 druhů, budou fotky! :)
    LUCCHA
    LUCCHA --- ---
    QUANTI: akorát je škoda, že se mi ten domeček rozlámal při stavění pod rukama :-(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LUCCHA: salaš od Tescomy! to jsem taky oslintávala :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam