• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIVanoce, zimni slunovrat, svatky vanocniho casu i vsechny ostatni :)
    OMRI
    OMRI --- ---


    To všechno vás čeká od 20 do 21.12. v Holešovické tržnici v hale 13..

    https://www.facebook.com/events/298593613678962/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a kdyby se někdo chystal na perníkový betlém...
    ten velký od tescomy ( http://eshop.tescoma.cz/...ka-formicky/delicia/631428-pernikovy-betlem-delicia-souprava-vykrajovatek ) je momentálně na eshopu i na prodejnách (asi všech, byla jsem v DBK) za polovic :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Vánoce můžou přijít! Včera jsem listovala sešity s vánočními recepty a zasekla jsem se u vánočky...

    abyste tomu rozuměly, já a vánočka, to je nekonečná story. Ať už to vypadá na plechu jakkoli, výsledek je vždy placatý (a občas do křupava vypečený, protože placaté vánočky křupnou jaksi rychleji, než vysoké). Ale včera... včera se mi poprvé povedlo upéct vánočku, která je 3D! :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Mám dotaz - když hledám adventní trhy v Německu co nejblíž z Prahy, asi bez debaty Drážďany?
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TRISSIE: Já jsem dětné přátele vyřešila na veletrhu For Toys.o))))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    já bych pro podobně naladěné zájemce dodala, že Christmas.fm už zase vysílá (zatím jen smyčku, ale i to je fajn ;))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak jsem včera vybrala první vánoční dárek pro děti a dneska jsem si při vykládání nákupu v obchodě na pás začala pobrukovat Adeste fideles... nějak se na ty Vánoce letos fakt těším :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONELLE: no to je úžasný, snad mě čeká za pár let něco podobného :)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Letos nejkrásnější Štědrý večer!

    EXX
    EXX --- ---
    kdo jeste nemate strom, stavte se na kubánském náměsí, máme tu asi 300 stromů , vybere si každý, včera byl závoz, hezký stromy. smrky od 350, jedle od 599, borovičky od 389 ,-
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    393. n.l., Řím, Alpské zimní ležení Arbogastovy armády…
    …Ulice Říma poznamenané zubem času, zchátralé a opuštěné, Město měst, jež samo sobě se stává mausoleem. Via Appia v troskách, tam, kde kdysi bohaté karavany v bezpečí převážely drahé látky a koření, dnes osamělé vetešníky přepadají tlupy zanedbaných pobudů. Pole místo pšenice plodí koukol a bodláčí, v olivových hájích jako kostěné hnáty nebožtíků k nebi trčí ohořelé pahýly stromů. Soumrak velké říše, věk ohně, železa, krve a vlků. Temnoty…
    „Flavie! Flavie!“
    Zamrká…byl to snad sen??
    „Flavie! Zase chrápeš na hlídce!“
    Do uší mu pronikají další zvuky, zpěv mnoha hrdel, třesk pohárů a číší, ve vzduchu vůně ohně a pečeného masa, kořeněného vína.
    „Jen jsem se na chvíli zamyslel“ otáčí se k Flavius k příchozímu. Germánský žoldák opatrně balancuje po ochozu palisády, tvář ozářenou táborovými ohni. Ohně, pomyslí si Flavius, a vzpomíná na jiný tábor, před mnoha lety, právě v tento den, jak přes řeku pozoroval ohně planoucí na mohylách barbarského pohřebiště, a potomci mrtvých tam tančí v kruhu a pořádají hostinu se svými dávno mrtvými předky. Kdeže to bylo? Někde za Isterem, ano, říkali tomu Koleda...
    Vznešené oslavy Sola Invicta se do polního ležení moc nehodí. Většina Římanů ve zbrani, pamětliva nejlepších tradic, slaví Saturnálie. Provizorní svatostánek Saturna i se sochou, jen pro tento čas zbavenou pout. Jídla a pití, co jen hrdlo ráčí, malé dárky. Jen starý zvyk, kdy na krátký čas otroci se stávali pány a páni otroky, ten tu nemá smysl. Ve zbrani jsou si všichni rovni. SPQR.
    Přijal džbán svařeného vína, zhluboka se napil a cítil, jak se mu teplo rozlévá do těla. Germán vedle něj tiše zírá do temnoty za palisádou, pohrávaje si se zelenými větvičkami, jimiž je ozdobená.
    „Pozor na spánek, můj příteli,“ pronese tiše, „i když nepřítel se někde tam venku zpíjí stejně jako my, temnota čeká. Pozor na spánek, u nás se říká, že sny, které se během Modranicht zdají, předpovídají budoucnost. A moudrý muž v těchto dobách neprahne po takovém vědění.“
    DEMIURG
    DEMIURG --- ---
    DEMIURG
    DEMIURG --- ---
    Straight No Chaser - The Christmas Can-Can (Single Edit) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=7E-47VmFopE&list=PL0BC308E77E005FE8&index=16
    SWATKA
    SWATKA --- ---
    TRISSIE: jj taky ráda dávam věci co někdo ješte hodně rád využije a vytrhne to trn z paty oboum.... tak doufám že najdeš nějakej blízko
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SWATKA: vyhazuju jen to, co je rozbité; co je v dobrém stavu, schovávám pro případné druhé potomče (a mezičasem třeba půjčuju po kamarádkách - není nad to, když ty velké věci skladuje někdo jiný :-))

    Ale teď zrovna sháním kontakt na nějaký azylový dům nebo podobnou záležitost, protože mi po obměně nádobí zbyly hezké smaltované hrnce. Určitě by to šlo za stovku nebo tak udat v bazaru na nyxu, ale radši bych to poslala někomu potřebnému.
    SWATKA
    SWATKA --- ---
    TRISSIE: prosím ty nepoužívané nevyhazovat .. odeneste je někam do klokánku nebo jineho centra pro děti. jim to udělá velkou radost... a vůbec všechno co doma vyřazujete tak se podívejte jestli nesháněj v nejblížším okolí (já se třeba koukám na stránky místního klokánku)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONELLE: popravdě, ještě mě to nenapadlo, ale něco vymyslíme :)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    QUANTI: už řešíš kam postavíš v novém bydlení stromeček? Já už řeším kam dám "trůn" - velké vyřezávané křeslo z rohu obýváku, náš strom bývá přes 2m jedle a ta má dole hodně velké větve, vyžaduje prostor..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: bezva, díky, to mi vyjde zhruba tak akorát po zabydlení :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam