• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VERUKEBAnemam rad/a silvestr, vanoce, velikonoce apod.
    KONNY
    KONNY --- ---
    ELIZHANNAH: ty jo, to máme docela podobný, nejhorší byla večeře, když po nás máma chtěla, abychom se pomodlili, tak jsem myslela, že už po ni něco hodím (můj odpor k vánocům a křesťanství sílil ještě víc)... jejda, kolikrát jsem během posledních pár dnů slyšela ,,nehádejte se, buďte na sebe milý, jsou přece vánoce" - to má člověk chuť mlátit dvakrát tolik každýho, kdo mu to řekne

POLAR_BLAZE: nakonec jsem si uklízela v knihách .)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    VERUKEBA: já mám tu nejhorší část za sebou, celej ŠD strávenej doma s mámou... včera to bylo excelentně špatný, skončilo to asi tak minutovým vzájemným ječením na sebe... jako dvě Viktorky na splavu. Máma má prostě maximalistickou představu trávení Vánoc, je perfekcionistka, všechno se musí do puntíku dodržet furt stejně, já mám představu diametrálně odlišnou, tak proto ten stres:-(

UMBURGUVA
    UMBURGUVA --- ---
    Jezitekk to vcera zachranil
    POLAR_BLAZE
    POLAR_BLAZE --- ---
    KONNY: zmizet..ucit se v kavarne...
    KONNY
    KONNY --- ---
    VERUKEBA: tu horší část příbuzenstva mám za sebou, byli tu 23.12, ta druhá část dorazí dnes a zítra... co mám dělat, když se musím doma učit? chjooo, to zas bude
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    mne ted ceka ta nejhorsi cast - navstevy pribuzenstva :(
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    ANGUA: --//--
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    :))) luxusni obrazek :)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    Tak.. sláva, už to mám za sebou.. teď bude celej rok klídek.. pohoda..

JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    no, v realu jdu domu sve drahe polovicce pustit lasku nebeskou a docist si Pytel kosti od Kinga...
    uz z toho vinnyho luxusu skytam ;)
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    JULESKAH: ha! akorat ty asi nebudou otevreny nikde:/
    ale taky bych udelal aneco takovyho, nebo neco jinyho nez bejt doma, a zrat salat a rizky :(
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    bych sla do solarka a na koupak ;))
    ale nejsem v pze..
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    nechcete nekdo v praze jit sabotovat vanoce a jit delat neco naprosto nevanocniho ?:))
    nejak mi to cely zaclo prave ted uz lizt krkem :)
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    jeee, ja ted sedim u krbu a piju slamovy vino, co chutna po svestkach!
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    ELIZHANNAH: jojo ja chci taky ke kamnum! este s vyhledem na zasnezenej les a byla by to ta nejvetsi pohoda...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    FREEM:
    JULESKAH:
    díky:-)
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    ELIZHANNAH: krasna predstava vanoc... ta druha cast samozrejme ;)
    FREEM
    FREEM --- ---
    ELIZHANNAH: jj, tesat.
    nemluve o nabozenskem aspektu, ktery jako ateista taky neocenim:]
    a stejne si nemyslim ze by "jezisek" vypadal jako imperialisticky santa, coz se posledni dobou nechutne rozmaha..
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    se taky musím přidat k odpůrcům Vánoc. nějak nevidím jejich smysl, resp. nějaký vidím, akorát se mi příliš nedaří mít ve svým okolí člověka, kterej by to viděl podobně. jakej má smysl se uštvat (horečné nákupy, horečné úklidy, horečné pečení), rozhádat a pak vyžadovat nucenou příjemnou náladu, kdy se (jakoby) všichni mají rádi a všichni se na sebe (neupřímně) usmívají? jakej má smysl tuna dárků, když některý by si obdarovanej stejně koupil tak jako tak a ty druhý zase nepotřebuje (ale něco se koupit musí, jsou přece ty Vánoce, že) a jenom to někam postaví a bude se mu na to prášit? nemluvě o tom, že některý lidi se pro mě nepochopitelně kvůli dárkům zadluží, místo aby upřímně řekli ostatním, aby respektovali jejich aktuální finanční situaci a spokojili se s menším dárkem.

pro mě osobně dárky na Vánocích nejsou to nejdůležitější. ani cukroví a kapr není to nejdůležitější. ani ozdobenej stromek nebo blikající světýlka v oknech atd. smysl Vánoc je imho v tom, že je čas být s tím, koho mám ráda a že je čas rozjímat (nebo hloubat v peřinách jako děda Lebeda;-)) a vzpomínat a dělat si plány do budoucna a prohlížet si starý fotky a hřát se u kamen s hrnkem čaje atd.... prostě řekla bych takovej přemýšlivej příjemnej klid s blízkýma lidma...
    FREEM
    FREEM --- ---
    pedofilni?...treba byl jen nedockavy:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam