• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VERUKEBAnemam rad/a silvestr, vanoce, velikonoce apod.
    pouze pro podobně naladěný lidi!
    (obhájci ať dou jinam!!!)

[ srazy _ PÁRTY,KALBY, chlastat ... tančit ... povídat ... zpovídat .... seznamovat ]

Párty na Vánoce ? (Chapeau Rouge - 24.12. od 18:00)

9 hlasy od 9 respondentů

rozbalit záhlaví
      MOOO
      MOOO --- ---
      VERUKEBA: Chudak sestricka, to ze nemas ty rada, kdyz ti nekdo preje te neomlouva, abys zapominala na sve nejblizsi. Tak sup, bez ji treba namalovat obrazek :-)
      VERUKEBA
      VERUKEBA --- ---
      MOOO: no vidis to ja ani nevim... naopak sem dneska s hruzou zjistila ze sestra ma zejtra narozeniny a ja samozrejme nemam darek...
      MOOO
      MOOO --- ---
      Dneska ma svatek Jan. Tech je tolik, ze se blahoprani asi moc nevyhnou. Napriklad v hospode, kde nekdo popreje jednomu Honzovi a najednou se toho chytnou ostatni a zacnou zjistovat, kdo vsechno se jmenuje Honza, aby si s nim mohli pripit :-)))
      KEJML
      KEJML --- ---
      KONNY: S tím pálením to nebude tak horká, třeba tady se píše, že oheň má jen čarodějnice zahnat a chránit úrodu a dobytek.
      Ale ohně zapalovali už Keltové: "Při jeho oslavách zapalovali Keltové na počest boha světla a ohně Belena dřevěné hranice. Tyto hranice jim měly zaručit plodnost a bohatou úrodu a také ochránit dobytek od nemocí" (Zdroj)

Tedy proč si nezaručit plodnost nějakým tím pečeným selátkem nad ohněm? :)
      KONNY
      KONNY --- ---
      MOOO: :))
      MOOO
      MOOO --- ---
      KONNY: Take nevim, jak to presne vzniklo, treba se tim svatkem cti pamatka tech upalenych zen...ok tak to asi nebude, jen jsem to zkusila :)
      KONNY
      KONNY --- ---
      VERUKEBA: u nás se oslavy furt praktikujou, nechám si popřát (beru to jako nutné zlo) a mizím pryč

KINGFISHER: jasně, takový to nucený přání, když jedinec zrovna zjistí, že mám narozky, to je fakt na facku

MOOO: o historii upalování čarodejnic toho moc nevím, ale oslavovat nějaký zvyk, který vychází z toho, že se upalovaly ženy, které byly prohlášeny za čarodejnici, mi příjde padlé na hlavu
      VERUKEBA
      VERUKEBA --- ---
      MOOO: me cary nevadej ale taky me nicim neberou..proste jako jakejkoli jinej den ...
      KEJML
      KEJML --- ---
      MOOO: Čarodějnice jsou fajn, protože odjdem s kámošema na chatu a tam u taborau upalime nejakou improvizovanou babici, vedle kopy jidla a piti :)
      MOOO
      MOOO --- ---
      A co carodejnice, ty vam take necim vadi?
      S krestany to nema zas tak nic spolecneho, obchodni retezce to take neresi, nemusite nikomu davat otravne darky...marne se snazim vymyslet, co by vas na nich melo stvat :)
      KINGFISHER
      KINGFISHER --- ---
      KONNY: tak normálně.. máti upeče dort, popřeje mi a tim to hasne..

.. pak třeba jako kámoši kteří to vědí mi popřejou (resp. řeknu jim to - výhoda: vědí to lidi kteří chci aby to věděli) .. fakt jako nesnášim v hospodě takový to: "ty máš narozky jo? tak to dáme panáka..." ..
      VERUKEBA
      VERUKEBA --- ---
      KONNY: ja mam narozky asi za dva tejdny ale slavit se mi fakt nechce. nejradsi bych sla nekam na pivko s kamosema ktery to ani nebudou vedet a nic neresit.... rodinny oslavy sme nastesti uz zrusili...
      KONNY
      KONNY --- ---
      KINGFISHER: hezky! :D já vlastně taky nemám jméno v českým kalendáří, ale počeštěný to zní skoro stejně, takže se lidi ozývaj v den tý český verzi mýho jména...

hele a narozky slavíš/slavíte?
      KINGFISHER
      KINGFISHER --- ---
      .. tak teď koukám na wikipedii a svátek jsem už prošvih :-)
      KINGFISHER
      KINGFISHER --- ---
      KONNY: já vůbec nevim kdy mám svátek abych pravdu řekl :DDD .. fakt.. mám takový zvláštní jméno, který v českym kalendáři nefiguruje a když chci vědět, kdy mám svátek, tak se zeptám máti... jediný co vim, že to je v dubnu. asi včera to bylo, vůbec netušim.. takže svátek jako faaakt neřešim (jak bych mohl, když nevim kdy ho mám :D) ..

MOOO: já třeba nemám, protože mi to je vcelku jedno.. a hlavně nikdo tak nějak neví kdy ty narozky mám, takže co.. a i když to ví, tak jako co? "ty máš narozky? ty jo, tak všechno nejlepší teda.. a kolik ti je?" ... obří fakof na tuhle proceduru.. pro mě to je spíš jako osobní záležitost, než věc druhejch. je to pro mě datum kdy jsem se před x-lety narodil a ostatní s tim fakt nemaj nic společnýho..
      ELIZHANNAH
      ELIZHANNAH --- ---
      VERUKEBA: taky narozky nemám ráda ... asi taky pocity, že někdo napsal sms, jenom, že to měl v kalendáři... a pak taky bejvalej na moje narozky a svátky soustavně zapomínal anebo mi dával dárek o dva měsíce později - prostě si nechtěl udělat čas. A to jsem si ten dárek nakonec ještě musela často nejmíň z půlky zaplatit, ačkoli to, co mi chtěl dát, nebyl můj nápad. Blb. Škrt. Narcis. Egoista.
      VERUKEBA
      VERUKEBA --- ---
      MOOO: vis ze ani ne... beztak to maj vsichni v diari a pisou jenom z povinnosti...ja to tak taky delam...
      mnohem radsi mam kdyz lidi napisou jen tak znicehonic pze to si fakt vzpomenou :))
      MOOO
      MOOO --- ---
      VERUKEBA: Netvrd mi, ze nemas ani trochu radost, ze si na tebe ty lidi vzpomneli. Obzvlast, kdyz je nevidas nijak casto.
      Musim te potesit, ja ti k narozkam prat nebudu...nepamatuji si, kdy je mas - promin. Na datumy jsem debil :)
      VERUKEBA
      VERUKEBA --- ---
      svatek me ani tak nedere ale narozeniny fakt nesnasim....jak kazdej vola a preje...pritom sme se nevideli jak je rok dlouhej...a clovek musi delat jak je strasne stastnej a vsechno je super....
      nejradsi se dycky den predtim zkalim a pak chrapu celej den...
      ELIZHANNAH
      ELIZHANNAH --- ---
      MOOO: jj takový klidný mezidobí, konečně klid od vánoc, valentýna, velikonoc, ufff:-) narozeniny všech taky zatím daleko (včetně vlastních)... jj, jaro mám ráda, pěkný období:-)
      XYZ
      XYZ --- ---
      KONNY: Souhlas, co je na svátku hodno oslavy? Jak jsem se o to zasloužil, že se jmenuju třeba XYZ a že je to v kalendáři? Kdybych celej rok ležel, pro nikoho nic neudělal, dočkám se svátku stejně, tak proč ho slavit.

Alespoň od těch pánbíčkářů je na čas pokoj!
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam