• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VERUKEBAnemam rad/a silvestr, vanoce, velikonoce apod.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    VERUKEBA: vstávačka v 7 ráno (spánek pouze 3 hodiny-prasklo topení), v 9 odjezd z Corku do Dublinu.. od 2 do 4 čekačka na letišti.. v 9 večer jsem otevřel dveře bytu.. dal jsem si jednoho lahváče (konečně normální pivo!) ... a tak celkově asi... nějak.. silvestr.. moc .. neřešim...

.. no jinak se něco plánovalo ale úplně to spadlo.. jeden a druhej je nemocnej, třetí nemá prachy.. komedie trochu :-)
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    VERUKEBA: my se nedohadujem, my diskutujeme ;-)

VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    KEJML: ja to mam taky tak. loni sem byla po dlouhy dobe na silvestra venku a letos du teda taky ale je mi to cely fuk :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    VERUKEBA: Jasně, já s tim nemám problém, třeba udělám něco do školy, třeba si pustim film, třeba pujdu spat :) Ostatně ani loni nebyla žádná akce kam bych chtěl jít a než abych chodil někam, kam se mi nechce jen proto, že dneska se protě "musí" chlastat, to si radši udělám program sám
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    KEJML: a pohoda ne? :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    VERUKEBA: Se mi kamarádi rozprchli na vbsechny strany, takze dnesni vecer nejspis stravim doma stejne jako ten vcerejsi :)
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    vzhledem k tomu ze vanoce sme snad vsichni ve zdravi prezili tak bysme se misto dohadovani meli zamerit na silvestr... co delate? jak travite?

ja, i kdyz bych spis zustala doma, du s kamaradama do hospody. zadnou oslavu ale neplanujeme. proste deme na pivko pze zejtra je svatek a nemusime nic resit. rozhodne nebudeme stat v minus deseti na vaclavaku a mavat do kamer tvnova :)
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    XYZ: ne řečnická otázka to nebyla. Čekal jsem odpovědi jako KINGFISHER: ,VERUKEBA: případně nějakýho fanatika, kterej tady bude vyvádět, že co je mi do toho apod. Tvoje odpověď mě donutila se nad tim víc zamyslet, a částečně máš i pravdu, ale na druhou stranu mě to úplně nepřesvědčilo a pořád myslim, že ty děti dokud jsou malý (max 8 let) ty Vánoce prostě vnímaj jinak a já osobně bych o ty zážitky, když jsem se jako malej těšil na Ježíška, přijít nehchtěl.

Jinak hezkej Novej rok ;-)

MANIIA
    MANIIA --- ---
    cotoje za bordel
    XYZ
    XYZ --- ---
    JAROUSH: No ale vždyť Ty to všechno víš! To byla snad jen řečnická otázka, ne? :) Je to tak, ve škole a kolektivu to budou mít horší, ale jak jsem řekl- vedl bych je k uznávání a oceňování jiných hodnot a dárky bych jim dával za nějaký dosažený úspěch, a ne na povel kléru. Taky si myslím, že to není vůbec špatné, oprostit se od manipulace v TV a médiích- alespoň budou připravení do života a nebudou dělat jen to, co jim řeknou v TV. (Navíc TV nemám a asi mít nebudu :-))

Přesně tak! To že jsem ateista jsem napsal jen pro to, abych celou věc nekomplikova, ale skutečnost je taková, že se považuji za hluboce věřícího, jen k tomu opravdu nepotřebuju žádnou instituci, nikoho, kdo by mi říkal kdy a jak a v co mám věřit... Takže jsem vlastně antiklerik.
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    ad ty děti: ony budou zprvu uznávat hodnoty (tzn i náboženství) stejný jako rodiče, takže pokud je povedeš k tomu, že vánoce nebudete slavit tak jim nebudou chybět vánoce jako takový (ta atmosféra když jsi děcko a věříš na Ježíška je úplně jiná, než když víš jak je to doopravdy), ale budou jim chybět spíš dárky, který ostatní děti dostanou a ve škole se o nich budou bavit a chlubt se jima. Jinak s argumenty komerce a ateismu máš jistě pravdu, ale malýmu děcku se to prostě špatně vysvětlí a nepamatuju si že bych jako malej řešil nějakou komerci nebo konzum, prostě chceš to co vidíš v TV nebo u kamarádů a Ježíšek ti to může splnit.

ad ochuzení o ramadán příp. chanuku- Muslimové, židi a křesťani(křesťany mám na mysli většinu západní společnosti) maj všichni jeden svůj "velkej" svátek. V tom bych ochuzování nehledal.

s cíkrví jako institucí a její minulostí máš pravdu. Osobně si myslim, že pokud někdo chce věřit, tak k tomu nutně žádnou instituci nepotřebuje.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    santa je tady všude na každym kroku a to je teda fakt něco nechutnýho..
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    vánoce teda nemusim, ale co se musí nechat, že irové si uměj docela dobře vyzdobit hospody..

no, někteří teda moc ne..
    o kousek dál:

XYZ
    XYZ --- ---
    JAROUSH: Já prostě nejsem křesťan a proto neslavím křesťanské svátky. Moje děti se (až přijde čas) samy rozhodnou, jestli přijmou nějakou víru (náboženství) a jestli budou slavit ten, nebo onen svátek. Co je na tom divného? To bych já zase mohl říct, že Tvoje děti jsou (budou) ochuzeny, protože jim nedopřeješ třeba ramadán, nebo chanuku... Ale proč bys to dělal? Vždyť nejsi ani muslim, ani žid... Proč já, ateista, mám slavit nějaké náboženské svátky?! Pro to, že je slaví všichni ostatní? A kdyby všichni oatatní skákali do studny, já skočím taky?! Jenom pro to, že to dělají ostatní? -To je pro mě dost slabý důvod...

ad. 'ochuzené děti'- moje děti (budou-li jaké) bodou doufám uznávat jiné hodnoty než konzum a komerci, dnes již tradiční to projevy vánoc. Dále pak doufám, že se nebudou hlásit k instituci (církev), která během své existence povraždila tisíce, možná miliony lidí (křížové výpravy, upalování na hranici a další exekuce...)

Jo a hezký vánoce :-P
    MOOO
    MOOO --- ---
    KINGFISHER: To si příští rok určitě vyrobím...super!
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    JAROUSH: mne vanoce nebavej hlaven proto ze je to tedka desna saskarna kuli nasim a tak...kdyz sem byla mala tak se mi to libilo... ale zase na druhou stranu videt detskej rozzarenej voblicej pred stromeckem muze bejt celkem dobry... tedka sem proste v tom veku ze z toho ja sama nic nemam a zatim to neplanuju nijak menit...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    no jinak mám tady jeden takovej song (sem se to fakt náramně hodí) od Novozélandský punk-rock kapelky D4 ... k němu mám menší storku: stáhnul jsem to mezi lety 99-01 na střední škole.. narazil jsem na to fakt náhodou.. tehdy jsem vánoce měl ještě jakž takž rád, ale už to začínal bejt vopruz.. taková ta doznívající puberta (16-17).. a cd-nosič jsem si dovezl z čech a náhodou na tohle tam narazil.. tak enjoy a veselé vánoce :-)

Don't Believe in Xmas.mp3 (1793549 B)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    JAROUSH: jo, vůči dětem je to blbý.nad tim už jsem taky přemejšlel... holt bych to divadlo odehrál.. to se nedá nic dělat...
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    SKYLAR: Nemusim se přemlouvat až tak moc ale prostě mi to přijde divný pít na povel. Ale je to těžký a zdlouhavý někomu vysvětlovat, proč sedim doma na prdeli a nejdu nikam ven "slavit". Vim jaký to bylo nedávno vysvětlovat každýmu proč nepiju alkohol, když jsem se rozhodl na chvíli přestat. A se Silvestrem by to bylo stejný. To jdu raději ven, chlastám jako každej jinej a zas tak velkej problém s překonáváním toho "odporu" nemám. Vim že to neni úplně v poádku, ale asi nemám dost odvahy prostě říct že nikam nejdu.

Ale to jsem poznamenal spíš jen s tim, že jsem do tohohle klubu nezabloudil úplně náhodou. Zajímaly by mě víc ty Vánoce a ne rozebírání toho proč někam jdu i když o tom nejsem 100% přesvědčenej ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam