• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAKRLSFotografie extrémních sportů

Klub by měl být primárně zaměřen na vlastní fotografickou tvorbu z oblasti extrémních sportů (snb, sk8, bike etc..) včetně kultury s tím spojené.

Diskuze je vítána v širokém spektru leč dotýkající se tématu :)

Posílejte linky na své oblíbené fotografy, vymazlíme si nastěnku.
    Andy Wright radí

Fotografie od cizích autorů nalezené na internetu mají své místo zde [ Galerie SNB,SK8,BMX,MOTOCROSS,SURF a dalsich extremnich sportu ]
    rozbalit záhlaví
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    DAKRLS: no aspon ze ta porota pozna kvalitni fotku :)
    KROBAS
    KROBAS --- ---
    DAKRLS: fer, congrat...!a musim teda rict ze vitezna fotka by public vote je dost silena:)
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    DAKRLS: nebudu, páč už na to nemám sílu, ale kdyby ste chtěli, můžem udělat fotojednokolosraz :-)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Myslim, že nějakej decentní náklon pro podpoření dynamiky, kompozice neni vždy naškodu. Co mi přijde jako fail je následovný popírání tohoto faktu.

CHOTOUCHOVAK: nesnaž se si něco vymejšlet. Nákláněl si, a to neukecáš. Mraky tě vždycky prozradí :D
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    a pak ještě jedna věc a to, že na jednokolce jede člověk lehce v předklonu, kvůli těžišti a i to je tu splněno. Pokud bych mu ještě pomoh, musel by rejt hubou v zemi :-)
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    ono to tak vypadá, ale přece když fotim širokáčem od země s nakloněnym foťákem vzhůru, okraje se deformujou. Vršky stromů co jsou na spod fotky jsou rovně a to je podle mě podstatný.

(nehájim si fotku, pokud stojí za hovno, má to tak asi bejt, jen hájím výkon jezdce, kterej opravdu nejel po rovince ;-))
    DVS
    DVS --- ---
    CHOTOUCHOVAK: narazim prave na tohle TURBO: coz rozhodne nesnizuju moral tehle uni bikeru (jestli to tak muzu napsat). Jen to byla prvni vec ktera me klepla do oci.
    TURBO
    TURBO --- ---
    DVS: je to takovej krpál, že i stromy tam rostou šikmo :D
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    DVS: věř že je :-) jsou to strusky z dolů u Kutný Hory a jen dostat se nahoru je problém :-)
    DVS
    DVS --- ---
    CHOTOUCHOVAK: tohle jsou blazni, extrem kazdopadne, potkal jsem podobne u kralup na tom jejich spotu. Ale tomu svahu jsi fotakem trosku pomohl, on to takovej spad ve skutecnosti neni :)
    ZEWL
    ZEWL --- ---
    nejvetsi extrem je, ze to frajer jede v sandalech.. Kdyby si aspon vzal ponozky:))
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    DAKRLS: downhill je fajn :-)

zkoušel jsem barvy, ale nepovedlo se mi to upravit jak bych si představoval

DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    CHOTOUCHOVAK: tak tohle je extrém zcela bezpochyb :D
    Nepřijde mi to zlý, jen se zeptám, proč BW?
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    zdravím místní! Cvak ze včerejšího uni pojezdu :-)

DVS
    DVS --- ---
    AUDIAC: sorry, ale myslim ze prvni dva radky co jsi napsal jsou dost nesmysl (to, ze na EIZU je videt detail je sice pekny, ale k prdu, protoze to ma bejt videt vzdycky, ne jen na zkalibrovanym profi monitoru)..... to ze mas nejakou vypalenou placku na notebooku nebo mas naprosto posunutej kontrast a ostatní nastavení dost ovlivnuje zobrazení sebelepsi profi fotky.
    Jedinej spravnej vystup je podle me final na papiru, tam muzes posoudit detail jak ve stínech tak ve svetlech...
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    DAKRLS: tak teda taky zkritizuju, at si to uzijes... asi nejvic mi vadi, ze je pozadi a cast oblohy docela utopena ve tme (to, ze na EIZU je videt detail je sice pekny, ale k prdu, protoze to ma bejt videt vzdycky, ne jen na zkalibrovanym profi monitoru) a tim padem to na me kvuli svetlymu spodku pusobi, jako by to bylo vzhuru nohama.
    obecne mi u parkovyho jezdeni a freestyle moc nesedi BW, prijdou mi lepsi vyrazny barvy, zato u freeridingu me BW obvykle naprosto rozstipe (ani k tomu nemam smysluplny opodstatneni, proste to tak citim).

za co ovsem ale velikej palec nahoru je to, jak je ten jezdec v nejsvetlejsi casti oblohy, to je opravdu mazec, kor kdyz se k tomu vezme jeho epesni prutah, tak bomba...
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    HUGGI: máš divný oči :)) muj pohled celkem přesvědčivě zklouzává právě k tomu jednomu jedinýmu světlýmu místu na fotce s jezdcem.. Ale to už je hodně odborně subjektivní debata :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DAKRLS: tu ponurost chapu (vidim) ale rpave mi to pohled taha furt k tomu tmavymu horizontu/vrtulniku a jezdce prehlizim coz asi neni ucel :)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    TURBO: myslim, že to o čem mluvíš, je uplně jiná polívčička, než kterou přihřejváme tady. Taky mám rád momentky z časáků kde se třeba ani nejezdí, ale tohle je pořád soutěž o nejlepší snb fotku z jednoho víkendu, kde bych nejradši vůbec nefotil :)
    Ale permice na 4dny se hodí a zas uplně vysrat se mi na to taky nechtělo :) Dohromady jsem fotil třeba 2hodiny? To co vidíš v zahraničních časácích, tak se v našich podmínkách dosahuje poměrně těžko, protože rozpočty se kterejma pracujou světový firmy/fotografové a my tady v ČR jsou řádově jiný.
    KUHL: díky za props i hlas .)
    HUGGI: Ten BW prevod byl spis takovej pocitovej, ikdyz jsem si s tim ve vysledku docela vyhral. Na fotce jsem upravoval kontrast a exzpoci min ve ctyrech zonach. Mraky, snih, jezdec, les a hory v pozadi, plus jsem jeste selektivne nadrzoval vrtulnik a prave to B logo. Ale jak rikam, vysledek je spis pocitova zalezitost, takze chapu, ze to nekomu nemusi sedet. Snazil jsem se docili nejaky ponurosti, pocitu, ze padaj mraky :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DAKRLS: Me se z tech uvedenejch jako jedna mala libi..ale nejsem si uplne jistej timhle konkretnim prevodem do BW..prijde mi to takovy..sedy..i kdyz treba v logu vidim v pohode detaily asi bych ho radsi trochu svetlejsi..stejne tak vrtulnik a jezdce..
    TURBO
    TURBO --- ---
    když už tu byla řeč i o M.Kozákovi ... http://martinkozak.blog.idnes.cz/c/187881/Souboj-fourcrossovych-gigantu-fotoblog.html

Nevim, takový ... nijaký no :(

Ale tahle je zábavná, schytal to i pískač ;)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam