• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAKRLSFotografie extrémních sportů
    MRAVENECEK
    MRAVENECEK --- ---
    DAKRLS: ja prave nejsem moc fanda doupravovani fotek-proste chci aby to vypadalo jako ve skutecnosti. Ale asi mi nic nakonec stejne nezbyde :) Kdyz je slunicko, tak je to samo lepsi no...
    DVS: ulitlo mi to no, sem cihala abych neco nepromeskala, priste to prdnu na stativ radsi
    PEJR: hm, to jo no, dik! je to ze brehu...
    PEJR
    PEJR --- ---
    MRAVENECEK: je to focený z lodi? záběr víc z hladiny by tomu taky určitě prospěl..
    DVS
    DVS --- ---
    MRAVENECEK: ahoj...krome toho co ti psali kluci... myslim ze polarizak by tomu trosku pomoc mohl co se týká barvy hladiny, tady at me kdyz tak opravi. Jeste bývá dobrý drzet vodorovne horizont (u hladiny vody neokecas ze je z kopce), pokud to neni samozrejme zamer. Nicméne na obou fotkách ti to evidentne ulítlo, na druhou stranu je pravda ze napravit to v PS je otázka minuty, dvou.
    Kazdopadne fot a pastuj, mas zrejme super motiv a prilezitosti.
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    PEPAZZ: tak zrovna u týhle fotky je ten kontrast danej tim odpolednim sluncem, to pak lezou fotky uplně jinačí než za slunce poledního.
    Ja dotycnou trosku znam a vim, ze si ted koupila novou vybavu, ktera neni high-end, ale fotit se s tim rozhodne da.

Pro lepsi vysledky bude samozrejme potreba trosku se seznamit s moznostma postprocesu, tim muzou ziskat fotky hrozne moc.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MRAVENECEK: polarizak pomuze jen ve specifickych situacich, zalezi odkud a jak sviti slunce atp. na tu tvoji scenu by asi pomoct mohl, ale co pomuze nejvic je objektiv s dobrym microcontrastem :) ten pak prenese scenu na snimac tak ze jí neni treba tolik tahat v post procesu
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    kompozičně urcite lepsi,
    barevnost dosahnes castecne zvetsenim kontrastu. V photoshopu se ta funkce jmenuje "curves". Zkus mrknout na nějakej navod, na netu jich je mraky.
    MRAVENECEK
    MRAVENECEK --- ---
    a pak mam jeste tuhle...

Myslite, ze ty prvni by pomoh polarizak aby byla vyraznejsi-jakoby vic barevnejsi?
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    MRAVENECEK: přesně jak řikáš Ivo, chtělo by celej záběr posunout nahoru, aby si tam dostala i to pohori v pozadi. Ta bila pena v popredi je tam zbytecna, resp. nemusi ji tam bejt tolik.
    Zkoušej zkoušej a posílej další :) Pro mě je to ideální motivace vydělávat na letenku .)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    sry vyfotila :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MRAVENECEK: zadnej kontrast, mas to uplne plochy, chce to o neco lepsi moment imho si to vyfotil moc brzo a bodlo by i nejaky popredí pripadne vic pozadi, ta nudna voda dole na fotce vubec nemusí být
    MRAVENECEK
    MRAVENECEK --- ---
    MRAVENECEK: kdyz na to ted koukam, tak bych priste fotila "trochu vys", abych tam nemela tolik ty placaty peny vepredu....
    MRAVENECEK
    MRAVENECEK --- ---
    tohle je muj prvni pokus surfovych fotek s novym fotakem, tak mi poradte jak to zdokonalit :) Dik
    CHOCHYKA
    CHOCHYKA --- ---
    Markus Eder dub cork 1260 mute
    CHOCHYKA
    CHOCHYKA --- ---
    neni zrovna moc extremni....budiz

DVS
    DVS --- ---
    DAKRLS: Dej echo az s něčím vyjdes na světlo. ;)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    DVS: časem snad něco vyndám, ale klient bere první .)
    DVS
    DVS --- ---
    DAKRLS: jiny auditko? zensky me taky zajimaji.... mas totu nekde? rad se priucim....
    Ja letos nic nefotil bo jsme se snooky cekali prcka a na hory se mi samotnymu moc nechtelo, takze jsem vlastne taky fotil jen nejaky zensky :) povetsinou tehotny :)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    DVS: jenom nějaký ženský, a to asi nestojí moc za ukazování :D
    DVS
    DVS --- ---
    DAKRLS: jj...to je krasny :). Nemas ty neco novyho?
    ZEWL
    ZEWL --- ---
    presne, jo to bomba, jako by tam nekdo hodil rybu :DD Tady je krasne videt, ze barva hadru JEZDI!! :)) Proto skacu picu,.protoze mam cernou bundu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam