• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    REAP
    REAP --- ---
    UNSEEN: Je možno, ale samozřejmě jde právě o ten horký kouř.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    CHOBOT: v porovnání s cigárem stoprocentně, když to kouříš dobře :o) ale tady bych to už nerozebíral, na to je na nyxu jiný klub [ Dýmky, doutníky, tabáky - pro vyznavače ušlechtilé konzumace tabáku ]
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TUZIDLO: Mam to podobne. Tvrdej chlast mi nechutna vubec, ale to jsem jeste nedavno prohlasoval i o vine, takze verim tomu, ze je to otazka treningu a vule a ze bych se do toho nejspis casem dostal :)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    UNSEEN: wtf? kdepak jsi vzal že z doutníku popřípadě dýmky (samozřejmě asi nemyslíš šíšu) jde chladnej kouř? Kde by se to ochladilo?
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    BLOODRAT: Jo to mas recht nebo jo ale ve velice malo kusech precejen spostu whisek zraje tak ,ze se prelejva z ruznejch sudu kde se napr vozilo Chery nebo Brendy bo Konak....{vecinou s evropy do statu} a ruzne se po urcitejch letech prelejvaj tim padem kdys us to sou naky hooodne fehr kusy je ty whiskey fakt malo i na to aby zaplnila domaci trh pamatuju se loni se mi v Dublinu dostal nakej katalog s chlastem s jednoho sopu co se primo zameroval na wisku a tam byly naky jak se rika grand reserva kusy a ty staly i pres 500 a snad i nketery pres 1000 E .... a vzdycky psaly kolik kusu toho bylo vyrobeno a vecinou to bylo do 100ky... tak ze to tady asi fakt neskonci mozna sem tam si nakou tu flasku koupi nakej snobak....
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Docela dobrý článek, řekl bych: Whiskey experience (á propos, vzkaz pro angličtině neholdující: navzdory názvu je psaný česky).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Whiskies of the World - extensive whisk(e)y database giving you information and tasting notes for over 1000 different whiskies from around the world
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    GENTLEJAN: Nejspíš proto, že byl založen teprve nedávno.. :))
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Tak jsem byl vcera na vecirku whiskies of the world... Moc prijemne posezeni a pochutnaval jsem si prevazne na 12y jameson a chivas regal. K tomu jeste irska kava a rano se hodne tezko vstavalo :)
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    REAP: já tedy spíš dýmku než doutník, ale myslím, že podstatný rozdíl vůči cigáru je v obojím. pro začátek se ti tam nemotá spálenej papír a kouř je (nebo by měl být) chladný a tudíž chuťové buňky šetřící...
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    DREAMCASTER: Me prijde, ze ty nejlepsi kousky zrzouni vubec neexportujou :o)
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    Co se tyce Irish Whiskey tak co muzu doporucit Red Brest Single malt dobra zalezitost za docela dobrej peniz ... pak urcite Bushmills ,Black Bush ,Bushmills 10/12 years old single mallt super zalezitosti... Jameson na cesky pomery cajk whiskey s kolou feer ale na ostrovni taky sracka....Singl malt Jameson jsem taky zkousel a nic moc.... tak na Colu bo ledik... ,ale mrdat...za ty prachy radsi Bushmillsku...
    Kdyby se nedko motal cirou nahodou v Dublinu dojdete si na Templ Bar a do hospody Templ Bar tam maj vyber asi 150ti wisek ze Scotlandu a s Irelandu. Zasadni rozdil Scotska je vostrejsi jelikos se zasadne filtruje pres raselinu a kolikrat se i na raseline destiluje tak ze nektery skotsky jako napriklad Grand Fidich bo Lafroyd jsou tim hodne citit..{smoked} a rek bych rozhodne ne pro Beginery to spis takovou Glenmorange,Taliskra muzu vrele doporucit....pokud chce nekdo sahnout k naky levnejsi ,ale prece jen dobry Wisky tak si kupte Famous Grouse Je to neco jako Scotskej Tuzemak chlasta to tam kazdej!:]a neni ani extra draha....
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    HALA_JR: Sracka...levna....
    DOTY
    DOTY --- ---
    MEESHA: I tohle by se mohlo hodit... ;)
    Kavárna SEBA-klub Johnnie Walker
    http://www.seba.ic.cz/
    HALA_JR
    HALA_JR --- ---
    Co rikate na Powers? Tull+Jameson jsou dobry standart a Kilbeggan mam taky rad prestoze jsem tam cekal 4 hodiny na stopa a nikdo nezastavil, ale kdyz jsem si koupil u Kratochvilovcu Powers vedel jsem kde je moje irska laska...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MEESHA: Zajimave, uvidime, jake to bude...
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    To by se vam mohlo hodit .) tedka nove vyslo
    http://dokoran.cz/index.php?Velka_kniha_o_whisky&p=book.php&id=346
    GENTLEJAN
    GENTLEJAN --- ---
    book.
    Jak jsem mohl tak interesantní klub přehlížet?
    TTYGR
    TTYGR --- ---
    jameson gold je asi nejjemnější, bushmills miluju, tulamorku moc nemusim, cítím z ní příliš karamel...
    jako kuřák dýmky piju málo bez kouření a nemyslím, že bych si to nevychutnal...
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    GOBERS: rozdil v tom urcite je.. akorat pro me jako kuraka je tezky doutnas neslukovat... ale to je jina story :]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam