• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Udělal jsem včera velký test whisek. Porovnával jsem Laphroaig 10 single malt s její o něco dražší kolegyní ze stejného ostrova Lagavulinem 16 single malt a když už jsem v tom byl, tak jsem si do toho strouhnul ještě Hennessy XO, což je teda koňak za tři tisíce, a musím říct, že Lagavulin je naprosto neskutečný pití, protože uzenej Laphroaig se po něm skoro nedá pít a ten třikrát dražší koňak v zásadě taky nic novýho nenabízí, je samozřejmě skvělej a minimálně srovnatelnej, ale rozhodně ještě hodinu po dopití nezůstává na patře a v krku a v nose a prostě všude.
    Totální masakr, tahle skotská. Hned si půjdu po novým roce koupit další.
    Uvidím, co Talisker, ale bojím se, že přemožitel se bude hledat těžko. Snad Midleton, ale aby nebyl tak trochu prázdnej. Plus teda ty peníze.
    TAMTU
    TAMTU --- ---
    a co vy na whiskey s kávou? Na Boží hod jsem si dal po obědě Black Bush se silnou černou kávou (každé zvlášť) a je to moc příjemná kombinace, samotný Black Bush mě k tomu inspiroval svojí jemnou a nasládlou, skoro právě až 'kafovou' chutí :-) Přiznám se že irskou kávu jsem nikdy nepil, ale po včerejší zkušenosti to při první příležitosti napravím ...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    VALDA: Na to spoleham...:-D
    VALDA
    VALDA --- ---
    GOBERS: já si naopak myslím, že by ten zpěv po ochutnávce teprve mohl mít ten správný šmrnc :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MACHALIK: Ja myslim, ze na tom se shodneme. Led jenom do levne michane (kdyz neni nic jineho k piti), prave proto, ze tu chut takrka zabiji... ;-))
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Tak v tom případě to cítíme obdobně. Ten led tu chuť takřka zabíjí..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já až takovej archív nemám, teprve s tím začínám, čili kdovíjakej znalec nejsem. Jsou zde jiní, kteří by mohli povídat.

    Nicméně whisku piju čistou, bez sody a bez ledu, pouze když chci trochu víc otevřít její chuť, tak do ní kápnu čisté balené vody, ona se lehce zředí a člověk v ní objeví jiný chutě a vůně, který jsou při silnější koncentraci zazděný alkoholem. Nicméně to dělám jen zřídka, většinou to je prostě čistá whiska při pokojové teplotě, ta se mi pije nejlíp. Studené chybí polovina chuťových informací.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Když už máš tak solidní archiv, tak prozraď, jaký je tvůj oblíbený styl pití? S ledem/sodou nebo bez? Nebo se to liší dle značky, stáří či nálady? Poděl se o své zkušenosti s námi méně erudovanými. ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Oooo, ja se tesim na Stedry den. Jsem pozvany na veceri do rodiny naseho zdejsiho farare, ktery je prosluly svou VELMI rozsahlou sbirkou whisk(e)y...;-)) Jen abych pak o pulnocni jeste zvladl zpivat...:-D
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Talisker zní jako láska na první pohled. V jednom místním obchodě v Brně ho mají za 800 a ještě mi z toho vrátí DPH, takže do vánoc bude doma.

    Laphroaig 10 yo právě teď zrovna piju, je skvělá, i když ne tak výborná jako Lagavulin (ale ten je zase dražší). Soukromě jí přezdívám klobása nebo uzenina. Má neskutečně vyuzenou vůni a chuť, první lok vždycky překvapí. Jakmile si ale na to člověk zvykne, tak už se špatně vrací zpátky, a kupř. taková Bushmillska 10 yo je po ní docela nepitelná. Zajímalo by mě, jak by se chovala nějaká jemná ne až tak úplně vyuzená skotská, třeba Macallan. Ten jsem bohužel už vypil.

    Whisce zdar :) Za chvilku si dám toho Lagavulina, už jsem na dně pohárku.
    VALDA
    VALDA --- ---
    :) jojo skotskou už jsme tu prosadili.
    Talisker jsem měl. Byl neskutečný ... teda pokud máš rád rašelinu ;) Je tam spolu s kouřem cítit opravdu silně.
    Ne, vážně byl nezapomenutelný a chystám se ho pořídit.

    Povídáš Laphroaig? Taky mě zajmá :) (toho je ostatně docela dost)

    Jinak opravdu fajná kolekce. Není nad to dojít domů a dát si sklenku něčeho, co mě baví.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Noné, klub o whisce.

    Smí se tady aji skotská nebo jste vyhranění?

    Mám teď doma takovou kolekci - dva Midletony (06 a 07), samozřejmě základního Jamesona, pak desetiletou single malt Bushmills, a pak už samý skoty - Label 5, Laphroaig a Lagavulin (neskutečná šestnáctiletá skotská). Do toho ještě koňaky Remy Martin VSOP a Hennessy XO a je mi dobře :) Každej den je co pít a zkoušet.

    Zná někdo značky Oban, Cardhu a Talisker? Mám je v merku, ale ještě jsem je nekoupil. Jsou to teda skoti, ale snad to nevadí.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    KOJA: Také mám jednu láhev slíbenou od kamaráda jako odměnu.. a už se těším, až uslyším praskání pojistky uzávěru. :)

    A když už jsem tady, tak nahodím také nějakou tu anketu.. ;)
    KOJA
    KOJA --- ---
    Prave jsem ochutnal prvni Vanocni darek - kamaradka donesla flasku Jamesona. A teda, to je pane vec. Myslim, ze tuzemsky bramborovy liker ma vaznou zahranicni konkurenci :-)
    REAP
    REAP --- ---
    UNSEEN: Je možno, ale samozřejmě jde právě o ten horký kouř.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    CHOBOT: v porovnání s cigárem stoprocentně, když to kouříš dobře :o) ale tady bych to už nerozebíral, na to je na nyxu jiný klub [ Dýmky, doutníky, tabáky - pro vyznavače ušlechtilé konzumace tabáku ]
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TUZIDLO: Mam to podobne. Tvrdej chlast mi nechutna vubec, ale to jsem jeste nedavno prohlasoval i o vine, takze verim tomu, ze je to otazka treningu a vule a ze bych se do toho nejspis casem dostal :)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    UNSEEN: wtf? kdepak jsi vzal že z doutníku popřípadě dýmky (samozřejmě asi nemyslíš šíšu) jde chladnej kouř? Kde by se to ochladilo?
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    BLOODRAT: Jo to mas recht nebo jo ale ve velice malo kusech precejen spostu whisek zraje tak ,ze se prelejva z ruznejch sudu kde se napr vozilo Chery nebo Brendy bo Konak....{vecinou s evropy do statu} a ruzne se po urcitejch letech prelejvaj tim padem kdys us to sou naky hooodne fehr kusy je ty whiskey fakt malo i na to aby zaplnila domaci trh pamatuju se loni se mi v Dublinu dostal nakej katalog s chlastem s jednoho sopu co se primo zameroval na wisku a tam byly naky jak se rika grand reserva kusy a ty staly i pres 500 a snad i nketery pres 1000 E .... a vzdycky psaly kolik kusu toho bylo vyrobeno a vecinou to bylo do 100ky... tak ze to tady asi fakt neskonci mozna sem tam si nakou tu flasku koupi nakej snobak....
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Docela dobrý článek, řekl bych: Whiskey experience (á propos, vzkaz pro angličtině neholdující: navzdory názvu je psaný česky).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam