• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Talisker zní jako láska na první pohled. V jednom místním obchodě v Brně ho mají za 800 a ještě mi z toho vrátí DPH, takže do vánoc bude doma.

Laphroaig 10 yo právě teď zrovna piju, je skvělá, i když ne tak výborná jako Lagavulin (ale ten je zase dražší). Soukromě jí přezdívám klobása nebo uzenina. Má neskutečně vyuzenou vůni a chuť, první lok vždycky překvapí. Jakmile si ale na to člověk zvykne, tak už se špatně vrací zpátky, a kupř. taková Bushmillska 10 yo je po ní docela nepitelná. Zajímalo by mě, jak by se chovala nějaká jemná ne až tak úplně vyuzená skotská, třeba Macallan. Ten jsem bohužel už vypil.

Whisce zdar :) Za chvilku si dám toho Lagavulina, už jsem na dně pohárku.
    VALDA
    VALDA --- ---
    :) jojo skotskou už jsme tu prosadili.
    Talisker jsem měl. Byl neskutečný ... teda pokud máš rád rašelinu ;) Je tam spolu s kouřem cítit opravdu silně.
    Ne, vážně byl nezapomenutelný a chystám se ho pořídit.

Povídáš Laphroaig? Taky mě zajmá :) (toho je ostatně docela dost)

Jinak opravdu fajná kolekce. Není nad to dojít domů a dát si sklenku něčeho, co mě baví.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Noné, klub o whisce.

Smí se tady aji skotská nebo jste vyhranění?

Mám teď doma takovou kolekci - dva Midletony (06 a 07), samozřejmě základního Jamesona, pak desetiletou single malt Bushmills, a pak už samý skoty - Label 5, Laphroaig a Lagavulin (neskutečná šestnáctiletá skotská). Do toho ještě koňaky Remy Martin VSOP a Hennessy XO a je mi dobře :) Každej den je co pít a zkoušet.

Zná někdo značky Oban, Cardhu a Talisker? Mám je v merku, ale ještě jsem je nekoupil. Jsou to teda skoti, ale snad to nevadí.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    KOJA: Také mám jednu láhev slíbenou od kamaráda jako odměnu.. a už se těším, až uslyším praskání pojistky uzávěru. :)

A když už jsem tady, tak nahodím také nějakou tu anketu.. ;)
    KOJA
    KOJA --- ---
    Prave jsem ochutnal prvni Vanocni darek - kamaradka donesla flasku Jamesona. A teda, to je pane vec. Myslim, ze tuzemsky bramborovy liker ma vaznou zahranicni konkurenci :-)
    REAP
    REAP --- ---
    UNSEEN: Je možno, ale samozřejmě jde právě o ten horký kouř.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    CHOBOT: v porovnání s cigárem stoprocentně, když to kouříš dobře :o) ale tady bych to už nerozebíral, na to je na nyxu jiný klub [ Dýmky, doutníky, tabáky - pro vyznavače ušlechtilé konzumace tabáku ]
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TUZIDLO: Mam to podobne. Tvrdej chlast mi nechutna vubec, ale to jsem jeste nedavno prohlasoval i o vine, takze verim tomu, ze je to otazka treningu a vule a ze bych se do toho nejspis casem dostal :)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    UNSEEN: wtf? kdepak jsi vzal že z doutníku popřípadě dýmky (samozřejmě asi nemyslíš šíšu) jde chladnej kouř? Kde by se to ochladilo?
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    BLOODRAT: Jo to mas recht nebo jo ale ve velice malo kusech precejen spostu whisek zraje tak ,ze se prelejva z ruznejch sudu kde se napr vozilo Chery nebo Brendy bo Konak....{vecinou s evropy do statu} a ruzne se po urcitejch letech prelejvaj tim padem kdys us to sou naky hooodne fehr kusy je ty whiskey fakt malo i na to aby zaplnila domaci trh pamatuju se loni se mi v Dublinu dostal nakej katalog s chlastem s jednoho sopu co se primo zameroval na wisku a tam byly naky jak se rika grand reserva kusy a ty staly i pres 500 a snad i nketery pres 1000 E .... a vzdycky psaly kolik kusu toho bylo vyrobeno a vecinou to bylo do 100ky... tak ze to tady asi fakt neskonci mozna sem tam si nakou tu flasku koupi nakej snobak....
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Docela dobrý článek, řekl bych: Whiskey experience (á propos, vzkaz pro angličtině neholdující: navzdory názvu je psaný česky).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Whiskies of the World - extensive whisk(e)y database giving you information and tasting notes for over 1000 different whiskies from around the world
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    GENTLEJAN: Nejspíš proto, že byl založen teprve nedávno.. :))
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Tak jsem byl vcera na vecirku whiskies of the world... Moc prijemne posezeni a pochutnaval jsem si prevazne na 12y jameson a chivas regal. K tomu jeste irska kava a rano se hodne tezko vstavalo :)
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    REAP: já tedy spíš dýmku než doutník, ale myslím, že podstatný rozdíl vůči cigáru je v obojím. pro začátek se ti tam nemotá spálenej papír a kouř je (nebo by měl být) chladný a tudíž chuťové buňky šetřící...
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    DREAMCASTER: Me prijde, ze ty nejlepsi kousky zrzouni vubec neexportujou :o)
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    Co se tyce Irish Whiskey tak co muzu doporucit Red Brest Single malt dobra zalezitost za docela dobrej peniz ... pak urcite Bushmills ,Black Bush ,Bushmills 10/12 years old single mallt super zalezitosti... Jameson na cesky pomery cajk whiskey s kolou feer ale na ostrovni taky sracka....Singl malt Jameson jsem taky zkousel a nic moc.... tak na Colu bo ledik... ,ale mrdat...za ty prachy radsi Bushmillsku...
    Kdyby se nedko motal cirou nahodou v Dublinu dojdete si na Templ Bar a do hospody Templ Bar tam maj vyber asi 150ti wisek ze Scotlandu a s Irelandu. Zasadni rozdil Scotska je vostrejsi jelikos se zasadne filtruje pres raselinu a kolikrat se i na raseline destiluje tak ze nektery skotsky jako napriklad Grand Fidich bo Lafroyd jsou tim hodne citit..{smoked} a rek bych rozhodne ne pro Beginery to spis takovou Glenmorange,Taliskra muzu vrele doporucit....pokud chce nekdo sahnout k naky levnejsi ,ale prece jen dobry Wisky tak si kupte Famous Grouse Je to neco jako Scotskej Tuzemak chlasta to tam kazdej!:]a neni ani extra draha....
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    HALA_JR: Sracka...levna....
    DOTY
    DOTY --- ---
    MEESHA: I tohle by se mohlo hodit... ;)
    Kavárna SEBA-klub Johnnie Walker
    http://www.seba.ic.cz/
    HALA_JR
    HALA_JR --- ---
    Co rikate na Powers? Tull+Jameson jsou dobry standart a Kilbeggan mam taky rad prestoze jsem tam cekal 4 hodiny na stopa a nikdo nezastavil, ale kdyz jsem si koupil u Kratochvilovcu Powers vedel jsem kde je moje irska laska...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam