• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Rekl bych, ze ocekavane chutnaji vsechny whisky z Islay + Skye, a rozmanitost chuti a vyraz je treba hledat jinde.
    Kupr. Highland Park ma taky vyraznou chut.

Priznavam, ze klasicka dvanactileta Auchentoshan je k nicemu, stejne jako levna Bowmore, Talisker a dalsi. Vyrazna zacina byt az od lepsich modelu (stejne jako ostatni).
    VALDA
    VALDA --- ---
    to já bych nikdy nespojil Auchentoshan se slovem vyrazny ... :)) přišela mi celkově nijaká (ale nepil jsem ten co máš/měls doma). Aneb tisíc lidí, tisíc chutí
    myslel jsem to asi tak, že mám skupinu, která chutná "očekávaně" a potom jsou tu takové, které jsou "jiné" ... výrazné oproti ostatním
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Talisker a Laphroaig bych nutně nespojoval s "výraznou chutí", spíš když už tak s uzenou chutí nebo ostrovní chutí (i když to taky není přesný, třeba Jura je taky ostrov).
    Každopádně "opravdu výraznou chuť" má leckajá whisky a nemusí být vůbec z Islay nebo Skye, můžeš to být cokoli z pevniny, kupř. Auchentoshan má neskutečně výraznou chuť. A není v ní ani stopový množství kouře nebo uzeniny.
    VALDA
    VALDA --- ---
    ty dva gleny jsou dobrá volba - podle mě. je to jemné pití, kterým se dá odstartovat. potom si člověk časem vybere, jestli bude dávat přednost chuťově opravdu výrazné whisky (talisker, laphroaig - podle mě) nebo zůstane na svojem
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    AAHHWISEGUY: z whiskey zkus Redbreast a Midleton pokud ti chutná jack tak vyzkoušej BlackBush (levnější a taky dost nasládlá), svět skotských je kapitola sama pro sebe tam ti asi nikdo neporadí kde začít (já začal s Glenmorangie a Glenfiddich, když nepočítám Famous Grouse a Whyte&Mackay :-]]])
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    MIKEX: 21 leta bushmills byla velmi prijemne jemna...
    DEMONOFANARCHY: na prohlidce v Busmills jsme nejake ruzne druhy ohutnaly, ale popravde i tu 21letou bych vymenil za Jamesona... preci jen krapet levnejsi (na Irske pomery zas tak moc ne, ale stejnak)

pred navstevou Irska jsem whiskey opovrhoval a nemel jsem ji vubec v lasce, ale vypada to ze jsem objevil piti sveho zivota. Zrovna ted dopijim svou prni lahev Jacka Danielse a v hlave premyslim co vyzkousim dal... any thoughts?
    JAY_TEE
    JAY_TEE --- ---
    TUILE: jj, me teda na "konzumnim" Jamikovi nic spatnyho neprijde. Je fakt ze 12 a 18 lip vonej, ale na denni piti konzumak staci :)
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    Machalik> tak to pardon, sem to pochopil ze spatneho konce:-D
    TUILE
    TUILE --- ---
    JAY_TEE: tak tak.
    ja si radsi koupim jednou do mesice levnou konzumni visky nez abych skudlila a koupila si jen jednou za rok neco, co ani poradne nedocenim.
    JAY_TEE
    JAY_TEE --- ---
    nepujde, zastavi se to na prazdny penezence :(
    TUILE
    TUILE --- ---
    MACHALIK: zustane jen u toho prani, ale dekuji za pozvani.

a nahodou ja mam jamesona rada. jen bych si nekdy dala dve tri sklenicky neceho lepsiho. a to nekdy je zrovna tenhle vecer.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TUILE: Jsi-li mlada a hezka a z Brna, tak te milerad pozvu na svou sbirku whisky; slibuju, ze Jamesona tam nenajdes (Midletona ano). V opacnem pripade mame oba smulu a preju hodne stesti.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MIKEX: Obavam se, ze tenhle stav uz jsem pred drahnou dobou prekonal a dnes uz sprostej placatej Talisker neocenim, ale diky za soucit.

Vsem vrele doporucuju se vykaslat na jakykoli 40% whisky a zacit pit jen cask strenght, je to uplne jina liga.
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    Se mi nedávno povedlo menší whiskey faux pas, kamarád mi daroval Bushmills 1608 - speciální edice vydaná k 400 letům palírny. Tak sem neváhal a rovnou jsme se do ní pustili po první ochutnávce jsme usoudili že je to jenom další v řadě irských míchanic jen zlehka jemnější a tak jsme vesle zanedlouho flašku dokončili většinou v cola mixech... Když jsem se pak ne moc pochvalně vyjadřoval kolegovi z práce tak me prozdradil že jich je jenom 1000 flašek a že to má být ultra-special blend těch nejlepších bushmills který palírna vyprodukovala :-))) Dle mě řádný podfuk na vaše peněženky...
    TUILE
    TUILE --- ---
    MIKEX: doprcic, dala bych si Ardbeg.
    usrkavam konzumniho jamesona a tesim se az jednou budu vydelavat poradny prachy a budu moct mit ve svem baru dobre kousky.

brzy mam nyxi narozeniny, nechcete se mi slozit na ten Ardbeg? :)
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    MACHALIK: já sem pil chvilku irskou a pak sem dostal Ardbeg a to sem si myslel že nedopiju ani první skleničku ale po flašce Bowmore a Taliskeru sem už zase v pořádku, občas si jenom přihodím kostku ledu a po ruce mám sklenici vody... :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Varit z litru whisky je beh na dlouhou trat, ale treba to vyuziju i tam. Posledne jsem varil z Label 5 a pak jsem ho radsi nekomu venoval. Navic ten Talisker neni irska, naopak je to docela skotska skotska, takze by obavam se z kazdyho jidla hrozne trcel. Ale diky za tip.
    TUILE
    TUILE --- ---
    LUMP
    LUMP --- ---
    TUILE: dekuji!
    TUILE
    TUILE --- ---
    ted koukam ze maj jeste jeden kram v paladiu. tam ale nevim, jak je to s razenim. v ty tynsky sou v pohode.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam