• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MERLIN
    MERLIN --- ---
    BEREGOND: Jedna z možností by mohla být v Paládiu (naproti Kotvě). Asi na -1. nebo -2. podlaží je takový malý krámek s dost slušným výběrem.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Ahoj, poraďte prosím kde se dá v krámě v Praze koupin Glenfiddich.. Kámoš má zítra narozky, a eshop už bohužel nestihnu.

Díky moc
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Beru uplně tu základku http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-ostrov-islay/bowmore/bowmore-12y-o-.html Respektive mi whiska bude dovezena, dovozce dostal jen zhruba rozpočet a 2-4 značky, ze kterých vybrat. Chci si jen napít víc značek, nějaké more expensive přijdou časem:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Bowmore nebude jodovka, pokud nevezmeš nějakou echt levnou... Bowmore je skvělá v těch třech šestnáctiletých verzích Cask Strenght v hranatejch krabicích - Sherry, Porto a Bourbon-matured, to jsou skvostný whisky.
    Zajímavý jsou taky Dusk a Dawn, ale ty hranatý jsou lepší.

Časem chci zkusit Claret, ale zatím se mi ho nechtělo kupovat.

Klasická 18 yo Bowmore je taková průměrná nuda, něco jako Lagavulin, ale jemnější; osobně, když mám chuť na toto, tak si radši dám Laphroaig Quarter Cask, to je upřímnější pití.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    A je vybráno.
    Jodovka bude bowmore a nějaká normál chuť bude Benromach http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-speyside/benromach/benromach-traditional.html Tak uvidíme, jaká to bude chutově.
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    BRUKEV: bowmore bych vzal tim nikoho neurazíš
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    BRUKEV: Podle mě nemůžeš s udělat chybu s žádným...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    hm, no v nejhorším vemu bowmore.
    ten glen je nicméně taková klasika asi. a spatnej nebude.
    TUILE
    TUILE --- ---
    laphroaig a glenfiddich maj tady (v čechách) v supermarketech
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TUILE: jj, taky tak uvažuju. bud nejakou lepsi lahev, nebo klidne dve standartky, ale neco,co tu bezne nesezenu.
    TUILE
    TUILE --- ---
    BRUKEV: tak to doporucuju neco, co je v cechach ndostupne :)

(jinak tady je odkaz na ten kramecek na ipaku
    http://www.vomfass.cz/
    )
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    MIKEX: Jo viděl jsem tam po 1000,- kč Bowmore. Měli tam asi 5 nebo 6 druhů Malt whisky ale pamatuju si jenom tyhle dvě..
    MIKEX
    MIKEX --- ---
    JANDIS_01: Sem myslim v tescu zahlid Laphroig za 900
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Koukám se pro inspiraci sem http://www.skotska-whisky.cz/... a v nabídce mají od Michela Jacksona výborného průvodce... Taky mě celkem, překvapili v Tescu když jsem mezi kořalkama zahlídnul 12 yo Cragganmore... :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Import from UK:)
    TUILE
    TUILE --- ---
    osobně si myslím,že je lepší zainvestovat do jedné dražší láhve.ty levný můžeš kupovat až budeš na mizine :)
    já mám celkem rada laproih.ta je do tisícovky.nebo (pokud ses z prahy) někde kolem miraku,ipaku je nějakej whisky obchod,kde stacej rovnou ze sudu a můžeš zkusit víc dražších druhu,že si koupíš jen takovou malou skleničku.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nejraději single malt. Ale tam už čekám větší cenu. Ty blendy zase není problém sehnat v té nižší ceně.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BRUKEV: Já si teď koupil Tormore - výborná, ale lehce přes 1200.
    Chceš blenda nebo single malt?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Poraďte s dilematem. Jednu láhev slušné whisky do cca 1200 korun, nebo to rozdělit a koupit dvě a více láhve standartní (ale teoreticky taky chutné) whisky po 400-600 kaček?
    Případné tipy na značky, láhve sem. Po ochutnání whisky typu Artberg už mi všechny nerašelinovky chutnaj jako obyč pití:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam