• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    BRUKEV: mě nejvíc baví, jak to tam sáhodlouze na tý lahvi popisujou, že vlastně to je whiskey a pak se člověk napije v cejtí v tom bourbon. Kdyby to tam aspoň nevykřikovali, tak to člověk nějak přejde :-)

DEMONOFANARCHY:
    nejsi trochu paranoidní?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Bourbon?
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    DEMONOFANARCHY: nejstarší na světě? tyo, to jsem fakt nevěděl...

jinak poslední dobou jsem přešel z Jamesona na Tullamore Dew a asi ní na chvíli zůstanu. Jameson neni špatnej, ale už mě nějak přestává bavit a ta Tullamorka je trochu jemnější mi přijde...

Jack Daniel's ... přijde vám to jako whiskey?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Jo jo, silná, ale přitom jemná jak dětská prdelka. A těch chutí, co v ní je! Říkal jsem, že lepší start do světa opravdové whisky jsem si snad ani zvolit nemohl. ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Trochu jsem popletl jméno, je to Hendrick's.

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Tak jsem ji ochutnal. Tyvole.
    Je silná jak noha u prdele a chutná mi!!! Su na ni zvědavej někde ve středu flašky, ale už teď je to úžasná věc. A ta cena! Samo jsou vyšolichanější whisky a třeba ji nejde srovnávat s tím jejich Warehouse No. 1, ale ten stál sto liber. Dost dobrý.

Jo a dal jsem na gin. Výborný. Piju Hendriks a myslím, že za měsíc bude po něm :(
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Tak to jsem zvědavý, co na ni řekneš. Whiskeyfinder lepím na Nastěnku..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Přátelé, to je hodně dobrej server, ten WhiskyFinder, on vyhledává i mezi firmama, co mají jako nabídku Excelovej soubor... su nadšenej!

http://www.whiskyfinder.eu/search.php?freetext=trois+rivieres+cask

Tady jsem se třeba dozvěděl, že nějaká jiná firma prodává ten můj rum o 30 liber levněji, což už je teda opravdu masakr.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jo a ještě hodně levně vychází tohle (bacha než na to kliknete, je to megadlouhej seznam a ještě se to pokusí automaticky tisknout): https://www.weinquelle.com/e/preislisten/spirituosen.html
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ale třeba tam zase mají toto: http://www.thewhiskybarrel.com/cat-5-subcat-27-product-310
    To nikde jinde nemají a je to teda neuvěřitelná whiska. Akorát jsem ji přímo v Aberlouru koupil za 110 GBP.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Jo a koupil jsem si ji taky. Za týden ji ochutnám.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Objevil jsem dobrej server: http://www.whiskyfinder.eu/
    Stačí tam zadat whisku a najde vám to její ceny na všech zásadních eshopech: http://www.whiskyfinder.eu/search.php?freetext=auchentoshan%2018%20sherry&orderBy=price
    A taky jsem díky tomu objevil, že http://www.masterofmalt.com je možná nejlevnější obecně, ale zase nemá všechno, takže asi nezbude než pokračovat na TWE.
    TACHIBANA_UKYO
    TACHIBANA_UKYO --- ---
    MACHALIK: Nikka je skvela.Mel jsem tu cest ochutnat 3 druhy - zakladni blend,potom tusim 12y single malt a specialni coffey malt.chutnala mi nejvic ta michacka,ostatni ne ze by byly spatny,ale nijak mne nezaujaly.
    Blend je dodavanej v krasnych pullitrocych lahvickach,me pripominaji flakon na vonavku.Uvnitr je dokonala a silna(sudova sila 51.4%) "skotska",ktera ovsem ma velice prijemnou jemnou chut.nemuzu nez doporucit ochutnat tem,co nemeli.
    omlouvam se za takovyto strucny popis,nemam moc vycviceny degustacni profil v nose a na jazyku,mam to zkratka rozdeleny na "chutna"-"nechutna" a tahleta patri mezi chutna.
    no a k tem ostatni dobrotam,co jsem vcera pil bych rekl asi jenom to,ze patri mezi moje oblibeny,hlavne ta Aberlourka - naprosto skvela cherry whiska.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jaká je ta Nikka? Resp. jaký byly všechny? Nějaký postřehy/poznámky?
    TACHIBANA_UKYO
    TACHIBANA_UKYO --- ---
    Takze Nikka blend,Balvenie Doublewood 12,Arran 10,Caol Ila 1994,Aberlour A'Bunadh v nekolika podanich a zas jsem skoncil u Walkera s kolou,ptz tam,kam jsem se presunul po praci,nic lepsiho nemaj.achjo

jinak ty rizeny degustace jsou celkem obohacujici,pokud vas onen ridic te degustacue aspon trochu zna a vi,co znate.vzdycky pripravi neco,co neznate a kdyz se znate trochu dele,pripravi to,o cem se domniva,ze by vam mohlo chutnat a v tom je to kouzlo poznavani treba zatim nezamych.a zas tech vzorku nesmi bejt moc a hodne vody na proplachnuti trubek nezbytnosti:]
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Až budeš mít volno na +1, dej vědět, rád přihodím tip dva, i když objednávka bude tou dobou mimo moje možnosti. Teď ve středu letím.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jo, tak to já též, pročež tvůj způsob rozšiřování obzorů je mi rozhodně bližší. Teď už jen nashromáždit oněch pár flašek. Ale tak vzhledem k tomu, že hned s první naslepo to vyšlo, nemám z toho nějaký velký strach..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vím jen tolik, že kámoš na jedné byl, zaplatí se snad pětibába nebo čtyři kila vlezný a pijou se tam pak nějaký čtyři modely, ze kterýho z každýho dostaneš pěknýho panáka, a můžeš si udělat představu. A pak se třeba otevře ještě flaška a všichni se na ni složí a chlastá se dál. Osobně bych to až tak nepotřeboval, nebo minimálně ne dneska už, přece jen už vím co a jak, a taky radši udělám ochutnávku zadarmo s nějakým kámošem, kterej má pět flašek a já taky pět, než platit za něco, co vybere kdoví kdo. V začátcích snad... ale já jsem spíš individualista.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Do prdele! Nicméně na webu mne zaujala zmínka o pravidelných řízených ochutnávkách whisk(e)y. Víš o tom něco?

MACHALIK: Hm, dobrá s doutníkem. To by asi bavila kámoše..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jo, třeba tuhle Dalmore jsem se myslím před dvěma týdnama díval, že tam borec má úplně stejně drahou, ergo se nevyplatí ji sem tahat ze zahraničí. A dost jsem o ní uvažoval.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ten obchod už tam není, už jen na webu: http://www.thewhiskyshop.cz/cz/home.html. A zajímavý je to, že určitý věci má ten chlapík levnější než TheWhiskyExhange - viz jeho nabídka .pdf. Ale jen něco a jen ty levnější okolo litru. Sám od něj chci něco zkusit vzít ještě než odjedu.
    V domě pánů z Lipé je akorát další zasraný nehtový studio.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam