• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    CRS1138: To je prdel, máš to opačně jak já. Gin s tonicem piju prakticky kdykoli, je to pro mě osvěžující nápoj s nízkým obsahem alkoholu, vlastně pití na zahnání žízně a pokec u toho. Whisku naopak piju až večer, kdy se mi zpomalujou alfa vlny :) Ale i samotnej je skvělej - ale ten už musí bejt dobrej.

Vůbec, plánuju si nakoupit nějakejch dalších pár věci jako vermouth, Campari, Angosturu a tak a začít dělat trochu do koktejlů. To je skoro jak vařit (což miluju). Další způsob, jak se člověk může oblažovat.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MACHALIK: Tak Bombay Saphire, pod ten se podepisu. Vyborny Gin. Jen bych videl rozdil mezi whisky a ginem v prilezitostech, ke kterym se hodi. Zatimco whisky me "povzbudi" (whisky makes me frisky), gin je vskutku relaxacni napoj, ktery si dam o sieste, pripadne navecer, abych se zchladil a uzil si odpocinek. Navic v kombinaci s tonikem odpuzuje komary, i kdyz tento ucinek se nedostavi po prvni sklenicce. ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jinak Vlku, nevím, jak moc velkej fanda seš ginu, já sám ho objevil relativně nedávno (cca dva roky), ale kdybys náhodou chtěl někdy zkusit něco levnějšího a přitom taky výbornýho, tak doporučuju vyzkoušet dobrej gin. Mixovanej s tonicem, limetama a ledem je to skoro nadpozemský pití, hrozně to osvěží a vzpruží a je to betálně suchý a daj se toho vypít kýbly, nijak to nesere.

Giny doporučuju tyto a v tomto pořadí:

1) Hendrick's
    2) Bombay Sapphire
    3) Tanqueray (především model No. Ten)

Fakt.
    Bez prdele.
    Jdu si ještě dát.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Skvělá :)
    (Pochopitelně ne dohromady.)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Dobrá dvojkombinace. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Pozdrav z Argentiny:

WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    nemáte někdo tip, kam v praze na skleničku dobrý skotský maltky?
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    STEPNI_VLK: se omlouvám, to víš.. whiskey...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Technická: Kingfisher se, prosím, uklidní s těmi netématickými obrázky, nebo bude velmi brzy kandidátem na RO..
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    STEPNI_VLK: prostě driják.. nevim jak bych to nejlépe popsal..
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    KINGFISHER: Killbegan silný a ostrý? :) To si snad děláš legraci, ne?
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    CRS1138: 100? no, tak zas takovej milovník whiskey asi nejsem :-)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KINGFISHER: lahev connemara vypada vskutku lakave a cena je docela normalni (pro kvalitni whisky).
    Jinak na tu 25y glenturret si priprav okolo 100 quid.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    aha, tak já měl za to, že Kilbeggan se pálí ve stejnojmennym městě a ono to tak neni..
    http://www.cooleywhiskey.com

a i ta Connemara se tam pálí...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    Liquor Spirits Reviews - Proof66 - better, smarter liquor
    http://www.proof66.com/
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    CRS1138: no jasně, však když nám to pani řikala, tak se všichni tak jako pousmáli :-) ...

CRS1138: ta baňka tý pětadvacetiletý vypadá zajímavě: http://www.awa.dk/whisky/glenturr/index.htm ... já myslim, že když jí budu chtít ochutnat, tak si ji seženu v Irsku :-)

jinak ještě jsem neochutnal, ale chtěl jsem okusit tuto whisku:

Connemara, z okresu Galway na západě země... (Connemara je přímo název oblasti) cena v Dunnes stores je asi 35eur, což neni nic co by se nedalo překousnout...

a musim teda říct, že Kilbeggan je opravdu hodně ostrá a silná whiskey... po flašce týhle whiskey teda už určitě nesáhnu... pálí to někde asi 100km na západ od dublinu ve vnitrozemí.. ani kamarádi jí moc neocenili..

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: Kazdopadne kdyz trochu zainvestujes, rad te budu presvedcovat o kvalitach 25-ti lete single malt z Glenturretu (mimochodem nejstarsi skotska destilerie).
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KINGFISHER: tak to mi o sve whisky rikali ve vsem destilerkach ve kterych jsem byl (cca 20 ktere jsem behem 3 let navstivil); pani v Midletonu je treba brat s rezervou. Stejne ma kazdy jine chutove bunky, takze 'nejlepsi' whisky je velmi relativni pojem.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    DEMONOFANARCHY: try this:

CRS1138: mě pani průvodkyně v Midletonu řekla, že trojitě destilovanej Jameson je pravděpodobně nejlepší whiskey na světě :-)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Nej whisky co jsem zatim okusil byla 12y single malt Glenturret, pak me zaujala Edradour. Osobne davam prednost skotske, prijde mi ze ta 3. destilace, kterou delaji Irove je trochu prebytecna.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    BRUKEV: mě nejvíc baví, jak to tam sáhodlouze na tý lahvi popisujou, že vlastně to je whiskey a pak se člověk napije v cejtí v tom bourbon. Kdyby to tam aspoň nevykřikovali, tak to člověk nějak přejde :-)

DEMONOFANARCHY:
    nejsi trochu paranoidní?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam