Akorát Jameson a cola je podle mě humáč... ke cole se hodí Božkov, ten s ní úplně splývá, a taky třeba nějakej bílej suchej vermut, ale obecně mi vlastně míchání coly s whiskou vadí. Nejde to dohromady, vylejzaj z toho takový pachutě, hlavně hořkost, pichlavost a obecná nesourodost. Jak kdyby si ty bublinky, colová sladkost a whiska vadily.
Vůbec mi přijde, že namíchat něco slušnýho je solidní problém. Kupř. gin a tonic je hrozně dobrý, to tak nějak prolne beze švů dohromady, člověk nepozná, kde jedno končí a druhý začíná. Nebo martini - gin a vermut - to je taky zvláštní, co to v sobě udělá. Ten vermut jak kdyby z toho štiplavýho, kořeněnýho ginu udělal úplnou vodu: není tam skoro cítit, člověk je od sebe nerozliší. Jistě jich bude spousta dalších (manhattan, whisky sour, brandy alexander...). Ale občas se pokusím namíchat něco jakože vlastního, co mám pocit, že by mohlo fungovat, a to je vám průser... trčí to a hádá se to a člověk je rád, když to je pryč. A do téhle kategorie mi přide, že patří i whiska s colou.