• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: To je mi jasný, že ti stačí. Já se spíš zamýšlím nad tím, že kdyby euronorma byla odjakživa 35 %, tak ti chutná 35 %, a kdyby 45 %, tak 45 %, čili vlastníkem tvé oblíbené voltáže nejseš ty, ale úředník. To je pro mě nepředstavitelný. Ale třeba máš nějakej polyp na žaludku nebo nedomykavej svěrač a je to fyziologický. Mně silnej chlast problém nedělá, akorát po absinthu se pobleju, takže ho nepiju. A většina našich slivovic mi bohužel nechutná, jsou to hořký, tělootřásavý patoky.

Zdaleka nejpravděpodobnější mi však přijde, že moc nevíš, o čem mluvíš, protože si pamatuju, cos sem kdy napsal o whisce, a zkušenost se záběrem silnejch kvalitních whisky nemáš. A Ardbeg 47+% ti najednou chutnal. On by ti chutnal i Ardbeg 52 % a časem i 57 %. Jen jsi to nepil. Levný/domácí silný chlasty jsou většinou průser a nedělají dobře nikomu kromě puberťáků a paliče.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Tak mě euronorma stačí. Silnější chlasty mi zpravidla nedělají dobře. Nicméně záleží na alkoholu a chuti. Ten základní -ardbeg má asi 47.5 voltu a jel mi. A slivku padesátku taky zvládám:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Leda by ti chodili na návštěvy ukrajinci :) Já na tom dělám...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Nemám. Veškeré ostatní lihoviny jako pivo, víno, vermuty, marsalu, madeiru, portský, giny i míchané nápoje požívám celkem bez problémů. Jen ty ředěný whisky a rumy mi už moc nejedou. Nemáš někdy obavu, že když ti výrobce nalije do chlastu právě tolik destilky, aby to splnilo euronormu na 40 %, že vlastně nepiješ to, co bys měl? Vyrobit si z cask strength řeďáka můžeš ostatně kdykoli...
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: jo to by me taky zajimalo, asi si je necham na ozdobu (ty flasky jsou fakt pekny) nebo pro navstevy :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ardbeg byla moje první "pravá" whisky. Takže nostalgicky zatlačím slzu :) Nicméně to byl jen obyč silný nápoj, ne tahle vypalovačka hltanu. Nemáš někdy obavu, že návykem na takhle silné lihoviny přijdeš o cit u slabších voltáží jiných chlastů?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dokonce mám pocit, že Abduláha bych doporučil do každé rodiny jako opravdový alkohol pro téměř běžné příležitosti. Doma ho budu kupovat, je to takovej správnej říznej chlast a přijde mi, že takhle nějak se asi dělala whiska dřív, neředěná a přitom nijak nevyšolichaná, ne jak ty dnešní cask strengthy, který stojí spoustu peněz a hrozně si s nima vyhrajou. Jednoduchý, drsný pití, přitom dobrý. Plus stojí litr. Fakt paráda. Úplně jiná liga než mnou kdysi doporučovaná Aberfeldy 12 yo, což je sladká voda. Abduláh. Šup s ním tam.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A pomalu dojíždím Abduláha a byl teda dost dobrej, hlavně teď okolo středu flašky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak jsem dnes provedl nákup.

Su zvědavej. Doufám, že ani jedna nezklame.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Jsi magor, co budeš dělat s pěti otevřenejma flaškama vodky? :)) To pij jako stakany, po deckách s obchodníma partnerama a taky k obědu a na snídani a k večeři a na radost a na žal, jako rusové.
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: jj, obe jsou na ceste
    vcera dorazilo asi 5 druhu vodky vcetne
    Russkij Standart Imperia Vodka, 0.7l | Vodka | Marpoint / Swarovski, Whisky, Rum, Cognac, Doutníky, Zdravotní obuv, Kuchyňské potřeby
    http://www.marpoint.cz/napoje/vodka/?ProductName=russkij-standart-imperia-07l1
    a po ozkouseni vsech muzu zodpovedne rict ze vodku samotnou teda pit nemuzu, je to hnus velebnosti :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Příští týden se kamoška vrátí z USA a doveze tenhle Corrywreckan a pak ještě nějakou, kterou musím rozhodnout. Su zvědavej.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Koupils teda tu sherry Bowmore a sherry Auchentoshan?

Kdyby ti zachutnaly, tak pak doporučuju tyhle dvě triády:

Bowmore 16 yo:

Auchentoshan 16, 17 a 18 yo:

Oboje dost blbě sehnatelný dneska už, ale furt by to šlo. Nejvzácnější je ta Auchentoshan 17 yo bordeaux matured (červená).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: To je jak parfémy. A dobrej kšeft!
    Naštěstí vodka už fakt není ten typ nápoje, co by sis asi nalil doma, ani při muzice, ani při práci nebo filmu, takže za tu člověk tolik neutratí. A v těch míchanejch se jí tolik nevypije.
    Jsme mladí, to se stihne i legálně :)
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: wow, ty drazsi vodky maj uplne mazec flasky :)
    Vodka | Marpoint / Swarovski, Whisky, Rum, Cognac, Doutníky, Zdravotní obuv, Kuchyňské potřeby
    http://marpoint.cz/napoje/vodka/

diky za tip! akorat jak na to tak koukam, tak abych ochutnal vsechno co me zajima tak bych potreboval pracovat v organizovanym zlocinu :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Vodku nepiju, ale našel jsem tenhle seznam. Je to od stejnýho borca, co sepsal těch několik ginů, a tam se trefil. Taky mám kamaráda, kterej často jezdí na Ukrajinu, a kupuje tam vodky, na kterejch je napsaný super ultra hyper mega vodka, a ty jsou strašně dobrý :) Ti rusi takhle klasifikujou vzrůstající kvalitu. Čímž potvrzuju tady Brukev.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRUKEV: špica, naše slivka byla první rok hořká jaxviň, but everything went better..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PALEONTOLOG: Já pálím 6.12. od 11 hodin, dva kotle, jeden míchaná jablka, druhý jaderničky. Už mám i volno v práci. Tolik k té slivovici :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Celkem slušné recenze jsou na http://www.drinks24.cz/russkij-standart-platinum-07l-p-1025.html

Já vodku moc nemusím. Nicméně je fakt, že nejvíc mi chutnaly vodky, kde nebylo ani písmeno latinkou, takže azbuka rulez. Jen kolikrát nevím, odkud byly:)))
    STQ
    STQ --- ---
    STEPNI_VLK: uf to jsem si oddychl :)
    MACHALIK: zatim jenom na ceste ty dva z tech cos posilal, jsem docela zvedavej a 75% rum (tam jsem taky dost zvedavej :))

a jeste trochu odjinud - pijete nekdo vodku? existujou vubec nejaky vodky co se daj pit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam