• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: wow, ty drazsi vodky maj uplne mazec flasky :)
    Vodka | Marpoint / Swarovski, Whisky, Rum, Cognac, Doutníky, Zdravotní obuv, Kuchyňské potřeby
    http://marpoint.cz/napoje/vodka/

diky za tip! akorat jak na to tak koukam, tak abych ochutnal vsechno co me zajima tak bych potreboval pracovat v organizovanym zlocinu :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Vodku nepiju, ale našel jsem tenhle seznam. Je to od stejnýho borca, co sepsal těch několik ginů, a tam se trefil. Taky mám kamaráda, kterej často jezdí na Ukrajinu, a kupuje tam vodky, na kterejch je napsaný super ultra hyper mega vodka, a ty jsou strašně dobrý :) Ti rusi takhle klasifikujou vzrůstající kvalitu. Čímž potvrzuju tady Brukev.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRUKEV: špica, naše slivka byla první rok hořká jaxviň, but everything went better..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PALEONTOLOG: Já pálím 6.12. od 11 hodin, dva kotle, jeden míchaná jablka, druhý jaderničky. Už mám i volno v práci. Tolik k té slivovici :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Celkem slušné recenze jsou na http://www.drinks24.cz/russkij-standart-platinum-07l-p-1025.html

Já vodku moc nemusím. Nicméně je fakt, že nejvíc mi chutnaly vodky, kde nebylo ani písmeno latinkou, takže azbuka rulez. Jen kolikrát nevím, odkud byly:)))
    STQ
    STQ --- ---
    STEPNI_VLK: uf to jsem si oddychl :)
    MACHALIK: zatim jenom na ceste ty dva z tech cos posilal, jsem docela zvedavej a 75% rum (tam jsem taky dost zvedavej :))

a jeste trochu odjinud - pijete nekdo vodku? existujou vubec nejaky vodky co se daj pit?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STEPNI_VLK: tož kdy okoštujeme tu našu slivovitzu, ogaři

jinak poslední whiskey co jsem pil byl Ardbeg, který mě potěšil popílkovo-fermežovou pachutí :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Tak zatím to vypadá vcelku jasně, takže nadále opět toliko tvrdý chlast včetně míchaných záležitostí. Víno necháme těm z vedlejšího "moka klubu".. ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já už sem o vínu psát nebudu, neb mu dostatečně nerozumím - ale ten druhej močovej klub je pod úroveň. Takže za sebe se vracím k tvrdýmu :)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    PALEONTOLOG: ehm, vyzkousel jsi nejake Spanelske? Napr. 99% z Ribera del Duero nejen nezklame ale bude i chutnat a takovemu Porto z Portugalska je kategorie sama pro sebe... bily nepiju, to je pro mou zenu :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    To bych musel dát i sám sobě, poněvadž jsem to odstartoval. ;) Na Nastěnce je anketa - máme tu demokracii, tak si šíři záběru diskuse zvolme sami..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jo. V záhlaví je whisky, po volné domluvě se to dalo použít i na tvrdý chlast. Vinařinu si jděte řešit do klubu o víně.
    Vlku, dej jim všem banány nebo RO :))))
    STQ
    STQ --- ---
    nechcete jit s tim vinem dohajzlu, pripadne nekam, kde to bude k tematu?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Hele, s tím červeným bych souhlasil s JCSOFT. Také si nemyslím, že by u nás to červené bylo až tak špatné. Pravda, nemám nikterak zvlášť napita ta vína zahraniční. Ale pokud bych měl uvést nějaké to naše červené, které mne rozhodně neurazilo (ba právě naopak), pak bych pro příklad zmínil Modrý Portugal 08 od Moravína Valtice či Frankovku 07 od Šmeráka z Hrušek. A to prozatím znám pouze opravdu malý výsek ze všech těch vinařů u nás..

Nemluvě o červeném cuvée, které je schopný vyprodukovat můj táta, a ze kterého pravidelně rok co rok uchcávám. Zvláště pak když se otevře nějaké to archivní, třebas po 5 a více letech zrání. Také se snad ještě nestalo, že by někomu nechutnalo..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MACHALIK: upřímně, v této cenové kategorii nepiju nic ani já, ani moji rodiče, kteří nad cenou lahve uvažovat nemusí.. najít lahodné víno mezi levnými je docela kumšt a stejně to jde a piju stále archivní pozdní sběry pod kilo.. takže kroutím hlavou
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nejsem vinař, ale u našeho červeného si držím jedno pravidlo. Kupuju lahve, které vyhrály různé soutěže, respektive medailovky. A jsem spokojený. Lahve v dobré ceně od 180 do 300 korun za kus. Jedna až dvě za měsíc mě nepoloží a jsem spokojený.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JCSOFT: Už dlouho jsem to nepil. Já se z Michala rozpadl v roce 2008.

PALEONTOLOG: Na mě je někdy té naší pověstné kyselinky a tříslovinky, kterou se ohání každej pantáta, přičemž produkce (červená) je kyselej hubukrutnej patok, až moc. Pravda je, že víno, který tady v Argentině piju v přepočtu za 220 korun za flašku, se u nás prodává za dvojnásobek. V hospodě pak bude za čtyřnásobek. Z toho pohledu hodnotím. Že doma za 200-300 korun neseženu v červeným nic, jinde ve světě za ty peníze lze pořídit dobrý víno. Za pětikilo a víc taky asi budeme mít, to mi nikdy nepřišlo zajímavý zkoumat.
    JCSOFT
    JCSOFT --- ---
    MACHALIK: Dovolil bych si tvrdit, že Lahofer ta vína uměl, ale teďka sklouznul do přecukřených nevyvážených líbivek, bohužel. A to s červeným, co zde nejde, je dost blbost :) Možná tu neděláme mohutná silná červená, ale dost povedené kousky lehčího střihu ano.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MACHALIK: no já zabarvení příspěvku taky nedotáh do konce, a to ne že -i my umíme... že máme svérázná bílá a naopak i francouzi mají často jen parfém proti naším tříslovitým a plamenným výrobkům :) je můj názor; imho udělat silné a vyvážené bílé z chladnějších svahů je kumšt.. to platí i o červeném a např. pil jsem tadyhle červené víno ze čes. středohoří - velké žernoseky - a ušlo
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PALEONTOLOG: Tak červený je u nás průser a bílý naopak umíme. Něco takovýho jsem chtěl říct. Naopak jinde, třeba tady, je bílý průser, ale červený je výtečný. Afrika a Austrálie a Californie apod. jsou břečky a rychlovína, o tom není třeba se hádat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam