• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Takže je tu mrtvo, tudíž se vrátím k tématu kazící se lihoviny:)
    Dle páleničářů: sud používaný dokáže dodat lehkou chuť i slivovici, ta se v něm nicméně nezkazí. Jen lehce změní barvu a bude se samozřejmě odpařovat.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEMONOFANARCHY: Dyk se tady osazenstvo shodlo, že se kecá o všem tvrdým. a zrovna rumy se tu řeší snad na druhým místě po whisce, takže vše ok:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak proč kacířství? Tak jak se pijci alkoholu za 500kč+ dívají z patra na pijce alkoholu za méně peněz, tak se dívají pijci chlastu za 2000kč+ na ty pětikilaře. A stejně tak pijci za 5000+ na dvoulitraře.
    Dle mě je tenhle chlast za šest stovek bez problému, pokud Ti chutná, není problém.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Je tu mrtvo, kua.
    BTW co to kazení slivovice?
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    tiez mi nie je jasne preco sa whisky neskazi a slivovica by sa mala ...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SONNY1344: jakým způsobem se zkazí?
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    taky si chci takhle hrát se slivovicí, můj plán je sehnat soudek po sherry nebo madeiře, dají se koupit třeba ve skotských palírnách
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SONNY1344: Zajímavý, díky za informaci!
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    MACHALIK: psal jsi tu o nápadu archivovat slivovici v sudech - k tomu jedno velký varování, dle starých paličů (a dle kamaráda, který to zkoušel) jde slivovice archivovat maximálně dva roky v dřevěným sudu, pak se prostě zkazí.. jinak rok v sudu udělá ze slivovice (samozřejmě nejlepší, k jaký jsi schopen se dostat) opravdovou lahůdku
    JCSOFT
    JCSOFT --- ---
    WENOUSH: výrazy jako "nepitelnej šit" si myslím nezaslouží, ale žádný zázrak to není, hlavně v poslední době (= od uvedení na trh se zhoršila). Tuhle variantu na 40% alkoholu bych taky spíš vynechal, Caol Ila umí i lepší věci :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WENOUSH: Základní, relativně nepitelnej šit. Nic, co by bylo potřeba mít.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    máte někdo zkušenost s tímhle:
    Caol Ila 12 y.o - Caol Ila - Skotsko, ostrov Islay - Skotska-whisky.cz
    http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-ostrov-islay/caol-ila/caol-ila-12-y-o.html
    ?
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    este som mal aj signature, ta mi chutila tiez velmi ... celkovo tato palirna mi proste reze
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    MACHALIK: mne tento doublewood chuti velmi, v tycho 12 rocnych single malt pomer cena/chut najlepsie pre mna ... ale je to individualne. treba skusit, za tych 30 libier ten pokus stoji
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    NEMRTVY: Mám od nich Carribean Cask a zas taková bomba to není. Jaký to je?
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    Vianocna pohodicka ...

NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    Jedna vianocna pohoda ...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To je dobrá cena. Dej pak vědět.
    STQ
    STQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: ja nakupuju tady:
    Skotská whisky
    http://www.skotska-whisky.cz/
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jako Abduláh je jednoznačně nejlepší volba, ale neseženeš-li (a pouze tehdy), tak doporučuju třeba toho Lagavulina nebo Juru Superstition nebo Ardbega Corryvreckana nebo něco takovýho. Rozhodně ne Taliskera a ani ne jen tak nějakej Islay. Ale Abduláha bych bral nejvíc, je super.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam