• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    máte někdo zkušenost s tímhle:
    Caol Ila 12 y.o - Caol Ila - Skotsko, ostrov Islay - Skotska-whisky.cz
    http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-ostrov-islay/caol-ila/caol-ila-12-y-o.html
    ?
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    este som mal aj signature, ta mi chutila tiez velmi ... celkovo tato palirna mi proste reze
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    MACHALIK: mne tento doublewood chuti velmi, v tycho 12 rocnych single malt pomer cena/chut najlepsie pre mna ... ale je to individualne. treba skusit, za tych 30 libier ten pokus stoji
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    NEMRTVY: Mám od nich Carribean Cask a zas taková bomba to není. Jaký to je?
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    Vianocna pohodicka ...

NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    Jedna vianocna pohoda ...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To je dobrá cena. Dej pak vědět.
    STQ
    STQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: ja nakupuju tady:
    Skotská whisky
    http://www.skotska-whisky.cz/
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jako Abduláh je jednoznačně nejlepší volba, ale neseženeš-li (a pouze tehdy), tak doporučuju třeba toho Lagavulina nebo Juru Superstition nebo Ardbega Corryvreckana nebo něco takovýho. Rozhodně ne Taliskera a ani ne jen tak nějakej Islay. Ale Abduláha bych bral nejvíc, je super.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ne!! V tom případě něco jinýho. Zkus Lagavulin 16 yo, to je úplně jiná liga než nalisker.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Skvělá volba!!
    MIKIKI
    MIKIKI --- ---
    U mňa doma je ešte poloprázdna fľaša Grant´s, celkom ujde, ale na Chivas Regal 12y nemá ani náhodou.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Chcípnul tu pes, takže doplňuju seznam nových lahví v domácím baru :)

Rum: http://us.appletonestate.com/products/vx
    Gin: Bombay

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEMONOFANARCHY: již vyřešeno.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Buď si ze mě děláš prdel, nebo jsi to nepochopil. Nebo pochopil, ale zbytečně se v tom šťouráš a slovíčkaříš.

Dotaz zněl: pokud neexistuje prodejný sifon, která z minerálek je sifonu nejvíce podobná? Bo nechci dolívat nějakou jemně perlivou Dobrou vodou, atd. Hodně se doporučuje Rajec, šlo o tipy, rady, triky k sifonům/minerálkám.
    Na což jsi mi poměrně logicky odpověděl v první části zde MACHALIK: : zbytek už je zbytečná debata, opravdu nejsi jediný, kdo se někdy zabíval mícháním drinků :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Však snad budeš ředit hodně nasycenou minerálkou, tj. bublinkama, ne? Na alkoholu nebazíruješ, ale na vodě jo? Seš drsnej :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Alkoholové složky mi nevadí, na tom nebazíruju (chlast je jiný, citron je jinak kyselý, to je mi jasné).

Jen mě zarazil ten sifon. Když třeba budu dělat nějaký fizz, nebo Collinse, tak nechci ředit minerálkou chutnající jako voda bez bublinek.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Začal bych silně perlivým a vybral si co nejméně chuťově závadnou vodu, která se blíží vodě kohoutkové (možno ji nechat vyvětrat a pak teprve porovnat). Pak by to mělo být stejný. Bazírovat na tomto je silná káva i na mě, zejména, když především zbytek surovin bude jiný (neseženeš stejné giny, stejné vermuty, stejné rumy, nic). Tu vodu bych viděl jako ten nejmenší problém :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Bo se blíží možnost pohostit návštěvy i něčím míchaným, vytasil jsem z knihovny literaturu o míchaných nápojích. A hnedka problém. Jak je to dneska se sodovkou/sodou (například na různé long drinky)?

Starý opletený sifonmaker je nenávratně pryč, nový kupovat nehodlám. Jsem fakt odsouzen na jemně perlivý Rajec, atd.?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak nám ve městě otevřeli nový bar a nový eshop s chlastem http://www.gastroklub.cz/ (ne, opravdu to nemyslím jako reklamu). Což jsem zjistil náhodou, ale o to víc potěší. A co se dívám na rumy, tak byť nabídka menší, ale ceny podstatně lepší než na rumy.cz :) Na svátky bude nějaká nová lahvinka :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam