• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: čoveče, taky se mi zveda kufr z mrazeny jahody ve whisce. Ale nejsem zabednenej primitiv, abych nekomu rikal, ze muj apetyt je ten neomylny a preferuji nazor, ze by kazdy mel pit to, co mu chutna a normalne o tom diskutovat s ostatnimi..

Uf, dalsiho panaka taliskera prosim.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Posluž si. Muj nazor tim nezmenis, proste si pockam, az do tech chuti poradne vyrostu a pote investuju do drazsi lahve. Zatim mi chutna Talisker prevelice. I s RO mi zminene napoje budou chutnat dal, ja si najdu informace o dobrem piti i jinde, nez v Machalikove ó slavném auditku.

Mmj. demagogie se koukam nezapre, slovo "salám" se mi podarilo vyfiltrovat jen u ID Machalik, rohliky jakbysmet a nikde jsem nemluvil o koňaku jako whisky s ovocem. (Nemas na mysli ale dobry brand (treba ten kurvoar) mi chutna jako whisky šmrncnutá ovocem, ó moudrý? Neni to tak, ze kurvoar zraje v dubovych sudech, stejne jako nezanedbatelna cast wizouru, tudiz se tam urcita fuze chuti da najit, ze ne???
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: no pecivo ale mysleno dobry bily pecivo, ne sumavu z delvity...:)

MACHALIK: zmrazeny ovoce? tyjo to mi zni jako totalni ulet tak mozna do koktejlu, ja mam vetsinou k whisky potrebu neceho zemityho co mi podpori chut toho piti...
    kafe kazdopadne, to kombinuju taky...vydrzim pak skoro tak dlouho jako na ginu s tonicem...:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: K whisky se dá dát třeba zmražený ovoce, dokonce se dá naházet na chvilku i do ní, aby ji schladilo, ale nejlepší je dle mě samotná bez ničeho, ev. si dát normální večeři (pozor, nesmí v ní být ananas, to je pak po všem), k ní víno, kafe a pak zase whisky - otevře to v hubě jiný chutě. Přikusovat rohlíky nebo salám k whisce, to je hodně drsný.

WILDENBURY_SQ: Jinak ty úvahy o whisce nad tisíc jako nesmysl, protože jsem mladej, nebo že koňak je jako whisky s ovocem, to je skoro na read only, čoveče :)
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    STQ: bowmore 12 rocny ma nezaujal vobec, pravdupovediac zo mna vytriasol dusu ... 15 a hlavne 18 rocny bola ale ina kava ... ale zatial u mna stale vedie balvenie
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Slanina souhlas, pecivo je pro chudy.. :) (aneb nejsem takovej boháč, abych lahev, na kterou si dam z vejplaty stranou, zajidal chlebem.. podle me to neutralizuje chut, az moc zmirnuje ucinky ethanolu a celkove bych si pripadal jak pri snidani, nez jdu do prace)
    STQ
    STQ --- ---
    (a jinak ted uplne nudne piju hendrick's s tonicem, 10yo ardbeg (ten uz me ale uprimne zacina pripadat trochu nudnej a mozna se ohlidnu po necem dalsim a komplexnejsim) a bowmore darkest (ten mam porad jako srdcovou zalezitost), ale jinak nic novyho)

ale to jidlo mi prijde jako zajimavy tema, co k whisky prikusujete? ja vetsinou nejaky pecivo se slaninou
    STQ
    STQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: vodky jsou vsechny stejne hnusny, nektery maj akorat peknou lahev :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Nezlobte se na me, Om nom nom.

WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jo. Tak vodku jsem nikdy nedocenil a asi nikdy nedocenim. Lih s vodou. Vyvolava u me davivy reflex, mozna proto, ze v laborce mejem sklo denaturákem a smrdi to dost podobne. Zadnej nastup, pak v žaludku granat, pak pocit otravy alkoholem, pak zadny doznivani zadne chuti. Nuda.. Kamenujte me :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jéje, Machalik, ten mi da.. Urcite do toho nejak zakomponuje, ze takovy slivky piju proto, ze jsem debilni prazak :) No nic.

Kazdopadne bych se chtel se zkusenejsima poradit o Booker´s .. Do budoucna planuju vyzkouset, ale stoji celkem dost :) Popis chuti me dost pritahuje, obsah alkoholu naopak trochu odrazuje.. Mam rad poradne lampy, protoze jen tak si dokazu naplno uzit chut a aroma, začuchat se do toho, zahltit se tim, utopit se v tom.. A pak dolu pada takove to teplo.. Mmm.. :) Proto mi treba tak jede ten Talisker, zboznuju tu chut uzenyho a koure :) Ale rikam si, jestli by me 1 dcl 62,5% na miste nepřizabil.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    A momentalne palim červa timhle, no mozna se vymlouvam.. Asi me to nevyleci rychlejc, ale je to lahoda :)

Courvoisier VSOP | Courvoisier | Koňak
    http://www.topvino.cz/extras/konak/courvoisier/courvoisier-vsop/de1-wi50.html

Jakože koňaky uplne nemusim, "klasicke" bezne koňaky mi evokuji napoleona, co jsem pil v 16 nekde na technoparty, ale dobry brand (treba ten kurvoar) mi chutna jako whisky šmrncnutá ovocem.. A to uz me bavi.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Tak ohledne whiskey. Vic jak 1000 Kc za lahev mi prijde skoda, protoze si myslim, ze jsem jeste mlaďoch, co neumi ocenit rozdil v drazsi lahvi natolik, aby to stalo za ty penize.

Talisker 10 YO | Talisker | SINGLE MALT SCOTCH WHISKY | Skotská whisky
    http://www.topvino.cz/extras/skotska-whisky/single-malt-scotch-whisky-/talisker/-talisker-10-yo/de1-wi17.html

Tohle je moje soucasna volba.. Vyrazny smoky blend, takove BBQ ve sklence :) Je to divocina, davam kostku ledu, i kdyz se pravoverni znalci mozna bouri. Vyborny je vzit dobrou slaninu od provereneho reznika, nakrajet na skoropruhledne platky a orestovat na panvi do konzistence krupaveho masoveho chipsu. Poté nalit na led lampu taliskera, popijet a uzobavat, grilovačka v obýváku, pote jeste strcit hlavu do udirny :)

Casem zkusim 18 yo.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ah, tento klub jsem hledal, chtel jsem pomalu vytvorit duplicitni.. Neni to tu striktne jen o whiskey, ne? Piju ji asi nejradsi, ale nepohrdnu ani dobrym kurvoárem, armagnacem, rumem, tequilou..
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Hm, to vůbec nevypadá špatně.. a za hodně dobrou cenu. Také by mě zajímalo, co je to zač..
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    dnes som dostal od kamosa toto:

Bowmore Travel Retail Gift Pack 3 x 20cl
    http://www.singlemaltwhiskyshop.com/store/bowmore/miniatures/bowmore-travel-retail-gift-pack-3-x-20cl.aspx

tak si dame vecer hned ochutnavku co je to zac ...
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Malý SPAM:
    Whiskotéka - Skotské whisky single malt - prezentace a ochutnávky - nevšední zážitek
    http://www.whiskoteka.cz/

Primární nabídkou jsou ochutnávky Single maltek.
    Třeba to někoho zaujme :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: To zní jako výzva :)
    Jsem zpět v čr, tak to třeba koupím, když to někde potkám.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DEMONOFANARCHY: Aaaa... gin se vrací ke své staré funkci pitiva proletariátu. ;))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEMONOFANARCHY: nejsem tak ortodoxni jako Machalík, ale tady použiju jeho frázi: "Škoda peněz". :)

Si dej do pusy hrst jalovčinek, rozkousej a zapij lihem:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam