• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Nene, do obřadů mi nemluvit, to já musim sám. Ani na vodu a led mi nesahat, já si pěkně všechno zkoušim a vim, jak mi to chutná nejvíc :)

Bowmore Darkest / Sherry Cask Finish : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-967.aspx

Tuhle?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak to jsem rád. A to je jen začátek!

Jinak na tenhle čajovej obřad se vyser. Je to pití! Nalej si někdy pořádnou sklinku a dej si do pusy větší objem a válej ho chvilu a kousej a měj toho plnou hubu, nepolejvej si jenom jazyk (to jsem též dělával na začátku, ale je to chyba). Když si totiž člověk dá větší doušek než jenom takový to klasický polejvání jazyka, tak to chutná jinak a víc. A dá se to mít v hubě dýl. No a s to tou vodou jsi radši ani neměl říkat. Nechceš si objednat tu sherry v TWE? Je z těch tří nejlepší!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    (Stejně se nikdy nedočucham a bude mě to furt motivovat tam objevovat další věci..:)

Machaliku, respekt, Bowmora si trefil.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Tyjo z toho Bowmóra se stal takovej rituál.. Čuchaní ke špuntu, čuchaní ke špuntu, čuchaní ke špuntu, čuchaní ke špuntu, cmrndnutí 27 femtolitrů do panáka, kápnutí vody, čuchání, čuchání, čuchání, pití těch 27 femtolitrů asi na sedumkrát, čuchání k prázdný skleničce a oblizování, těšení se na dalšího za pár dní..

(Taliskera, jak ho mám stále rád!, naleju lampu jako krávu a kopnu jí do sebe s tim, že za chvíli dam další..:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Blbečci :)
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: asi jsme malo holky :)
    akorat machalika to teda prozradilo!!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Nojo, Abduláh..

Moje reakce: "Hm."
    Pritelkyne: "Jezis, to je vyborny, ja se snad naucim pit whisku", cela se voblizuje :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Omyl pardále, s někým si mě pleteš:) Abduláha mají nějací kucí pražští ze zdejšího fóra, mám jen Laphr QC. Musím prostudovat možnosti. Tak nějak bych se rád oprostil od onoho kouřového boomu, který zde cítím. A spíš mě zajímají nějaké jiné whisky, ovocné, nezemité.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Mozna je mi precijen lito 130 liber za flasku neceho "nevimdočehojdu" ... Kdyz mi extremne zachutna, nic mi nebrani si koupit tu drazsi. Takze ok, levnejsi.

Pravdou je, ze Bowmore mi ukazal, jak muze bejt ta chut propracovana.. Oproti mejm oblibenejm prvoplanovejm kouřovodům.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Procitene rozumim. Dodnes mam v zive pameti navstevu ctyr kamosu whiskaru/cyklistu/hifistu a s ni spojeny ubytek teto Bowmore a jeste jedne Auchentoshan. Tak patnact set dva litry tehdy zahucely :) Na druhou stranu, ta Supernova stoji stejne/vice. Jdu ted na navstevu k jednomu z nich - ma doma stabilne 20-30 whisek mezi 800 a 1500 za flasku. Ozerem se jak dobytci!! Uz jedu vytahem :)
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: no to ona bude, ale ja ted ardbeg pouzivam treba na kamarady, ktery v zivote pili jenom jima beama a tullamore a chci jim ukazat, ze whisky muze chutnat i jinak (a bowmore je na ne jeste skoda). tak todle bude podobny, takovej efekt 'tyvole to je mazec, to mi chutna, mozna zacnu pit taky neco takovyho' :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Chacha, dej report z kostovani - jestli jsem se spletl dvakrat, tak uz budu zmatenej.
    Jinak za vas, hosi, huisku vybirat nebudu, hodte si korunou :) Osobne bych sel do te levnejsi (kdyz pominu, ze bych nesel ani do jedne), protoze za 130 liber uz se da poridit fakt vysoka trida a ja si nemyslim, ze Ardbeg do ni patri, resp. me ta znacka zkratka neuchvatila. Charakteristika "nejkourovejsi na svete" je pro me, po odezneni fascinace tim fenomenem, varujici prvek: aby to pod tim efektnim nanosem nebyla nuda.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Tak, ja si vyrážim (zuby) pro Abduláha :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ktera je lepsi?

2009:
    not bad but not that good either...seems to me very peaty and smokey...the smoke smell too strong...true @ this ptice one can find better ones

.. Pokud je na nekoho az moc překouřovaná, tak sem s ni! Nic takovyho si totiz nedokazu predstavit :)

.. Mam par prazdnejch flasek od wizoura, takze jednu poradne vyplachnu a nevim teda, jak s tim špuntem, jsou dost aromaticke i po vyschnuti. I kdyz supernova by to aroma mela bohate přeudit :)
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: tak je to na tobe :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Heej, ja chtel rict to samy..
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: (a kterou si musi urcit kolega, me je to jedno)
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: no nevim jak ty ale ja whisky chlastam jedine z pet lahvi :)) idealne od piva!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kterou z nich?
    Ardbeg Supernova 2009 : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-9715.aspx
    Ardbeg Supernova 2010 : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-12022.aspx
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Super! To se mně líbí. Použijte nějakou starou flašku, ať to není do PETky :)
    Přidám to tam, ok?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam