• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Heej, ja chtel rict to samy..
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: (a kterou si musi urcit kolega, me je to jedno)
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: no nevim jak ty ale ja whisky chlastam jedine z pet lahvi :)) idealne od piva!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kterou z nich?
    Ardbeg Supernova 2009 : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-9715.aspx
    Ardbeg Supernova 2010 : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-12022.aspx
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Super! To se mně líbí. Použijte nějakou starou flašku, ať to není do PETky :)
    Přidám to tam, ok?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Feer :)
    STQ
    STQ --- ---
    tak se na nej pod slozit a ja si pulku odleju, me to taky zajima a taky nechci celou flasku :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Pochybuju, že ji kde ochutnáš, protože tyhle modely v hospodách nejsou. I kdybys šel do nějakýho dedikovanýho whisky baru, tak tam budou mít jen klasickej Ardbeg a tisíc dalších klasickejch věcí, pokaždé jen ten základní model od spousty značek a k tomu samozřejmě celou paletu od Johnnieho. Toto leda tak u někoho, kdo tě na to pozve.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To na brečení zcela jistě nebude, takovou whisku jsem zažil jen dvakrát (Talisker 10 yo a Bushmills 14 yo Cask Strength) a pravděpodobnost jejího výskytu v přírodě je malá.

Tak to zkus a máš vystaráno. V nejhorším to nebude jedna z nejlepších, cos kdy pil, ale člověk utratil dva a půl tisíce i za větší pičoviny. Podle mě bude dobrá a když tak ji prodáš v půlce flašky za sníženou cenu.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Resp. je nekde moznost ho ochutnat (staci malinko) za rozumnejsi prachy, nez pripadne brecet nad celou flaskou?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Hele me laka ta Ardbeg supernova. Ja si nemuzu pomoct, pisou smokiest a ja si ten kour desne uzivam..

Bowmore mi moc chutna, ale tak mam ho doma na svatecni prilezitosti a proste si holt treba spalim cumak, ze jsem vyhodil takovy prachy za hnusnyho Ardbega.. Kdyz ho neochutnam, nezjistim, jestli je to pro me nebo ne, coz? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Čímž si ji já můžu škrtnout, protože si dáme spicha a já ochutnám od tebe a ty ode mě a bude vykydáno :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Je to tam! Neboj, bude skvělá.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Do prdele, to je zase rozhodování bez ochutnávky. Ale asi zase zvolím tu tebou neochutnanou, podobně jakou jsem předtím objevoval Abduláha. Na dvě flašky nemám ani omylem - myslel jsem druhou k Abduláhovi. Takže mi tam s klidem indiána hoď tu Bowmore 1992 / 16 Year Old / Bordeaux Wine Cask..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Je to ona - na TWE mají dvě z nich: porto a sherry (druhou a první nejlepší):
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-6843.aspx
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-5356.aspx

A pak ještě tuto, mnou dosud neochutnanou a hrozně, hrozně lákavou:
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-9007.aspx

Dej vědět, co bys chtěl, a já to hodím do tabulky. A pokud chceš dvě, tak dej tip ještě na tu druhou.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Jestli je Bowmore ta z té tvé triády, co jsme u tebe kdysi (mimo jiné) degustovali, tak beru! Rozpočet je asi takový, že žádný. Ale tak rád bych měl doma aspoň dvě různé pořádné sigle whisky.. i kdybych kvůli tomu neměl týden žrát..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Zkus mrknout na ten můj soubor whisky.xls, já vyberu třetí a možná i čtvrtou whisku právě z něho. Nebo se inspiruj tím, co budu nakupovat sám - nebo kdokoli ostatní. Nevím, jakej máš rozpočet. Taky ta Bowmore je fantastická, co teď kluci koupili, a za 1800 je to zadarmo, to u nás neseženeš.

BRUKEV: Ty to stejný: i za dvanáct kil se dá sehnat whiska. Abduláha budeš mít, tak ten už tě nemusí trápit, tak můžeš zkusit třeba Deanston 12 yo nebo Laphroaig QC/CS nebo z irskejch třeba tu Redbreast, aby byla nějaká alternativa k duu Bush a James. Možností je spousta a cenově se vlezeš.
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: tim se fakt bavim a az to skonci tak to poslu slecne, myslim ze ji to taky pobavi :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Aj ten bezvadnej contest v Photography? :))
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: uplne vpohode, aspon si tribim vkus :) a navic za toho posledniho 16yo bowmora bych ti odpustil i daleko horsi veci :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: To mě mrzí, to jsem se tím pádem netrefil. Leda by se lišily batch od batche (já už nevzpomenu, jakou jsem měl) a tys měl nějakou horší, ale nevěřím tomu. Spíš prostě rozdílné chutě. Sorry :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam