• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ještě koukněte sem, též mají skvělý ceny: http://www.excaliburcity.com/cz/obchod/whisky&k[]=28?nastranku=2000
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STEPNI_VLK: Nojo, uz to vidim..

Hm. :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Abduláh je také z Oloroso. ;)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Heh :) Ja nerefreshoval a odeslal svuj dotaz po tom, cos hodil ten link, chapes, ne.. :) Shoda nehod.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tyvole, teď jsem sem přece dal ten odkaz na ten Auchentoshan, kterej je z oloroso sherry :) Ono i to Bowmore bude asi oloroso - je to nejčastěji používaný sherry. Ještě Pedro Ximenez - ten jsem nepil.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Hele pili jste nekdy neco ze sudu po OLOL roso?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak šla jen o 7 liber levněji než na TWE.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mimochodem, toto je taky naprostej masakr: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320699405137&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Osobně ji preferuju před Bowmore. Kdysi jsem si koupil spolu na blind portskou Bowmore a tuto Auchentoshan a tím začla moje cesta po drahejch whisky - už nešlo jít zpět. Jsem zvědavej na výslednou cenu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Já tak taky začínal :) Tak jen říkám, že jsem před pár lety objevil, že finální chuťovej zážitek je odvislej nejen od chuti whisky a toho, co jste měli před ní, ale i od množství kapaliny, kterou vlijete do ústní dutiny. Více = více chuti.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Jinak jak řikam, já pořádný lampy rád. Ale bowmore mi proste staci malinko, rozetřu tu špetku po cely hube, neboj. Stejne asi zacnu zvysovat davky, vime, jak to s drogama chodi.

Tyjo, jenom 18 stovek za sherry.. Hmm. Já bych měl tak nějak šetřit na nový auto..

Promyslim to :) Jeste jsem chtel koupit par obycejnejsich flasek (talisker etc..) na "normalni" piti, pohybuju se v cenovejch pomerech, kdy je pro me flaska za 1000+ SILNE svatecni zalezitost.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ale né, to je sračka.

Tuto: http://www.thewhiskyexchange.com/P-5356.aspx
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Nene, do obřadů mi nemluvit, to já musim sám. Ani na vodu a led mi nesahat, já si pěkně všechno zkoušim a vim, jak mi to chutná nejvíc :)

Bowmore Darkest / Sherry Cask Finish : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-967.aspx

Tuhle?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak to jsem rád. A to je jen začátek!

Jinak na tenhle čajovej obřad se vyser. Je to pití! Nalej si někdy pořádnou sklinku a dej si do pusy větší objem a válej ho chvilu a kousej a měj toho plnou hubu, nepolejvej si jenom jazyk (to jsem též dělával na začátku, ale je to chyba). Když si totiž člověk dá větší doušek než jenom takový to klasický polejvání jazyka, tak to chutná jinak a víc. A dá se to mít v hubě dýl. No a s to tou vodou jsi radši ani neměl říkat. Nechceš si objednat tu sherry v TWE? Je z těch tří nejlepší!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    (Stejně se nikdy nedočucham a bude mě to furt motivovat tam objevovat další věci..:)

Machaliku, respekt, Bowmora si trefil.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Tyjo z toho Bowmóra se stal takovej rituál.. Čuchaní ke špuntu, čuchaní ke špuntu, čuchaní ke špuntu, čuchaní ke špuntu, cmrndnutí 27 femtolitrů do panáka, kápnutí vody, čuchání, čuchání, čuchání, pití těch 27 femtolitrů asi na sedumkrát, čuchání k prázdný skleničce a oblizování, těšení se na dalšího za pár dní..

(Taliskera, jak ho mám stále rád!, naleju lampu jako krávu a kopnu jí do sebe s tim, že za chvíli dam další..:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Blbečci :)
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: asi jsme malo holky :)
    akorat machalika to teda prozradilo!!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Nojo, Abduláh..

Moje reakce: "Hm."
    Pritelkyne: "Jezis, to je vyborny, ja se snad naucim pit whisku", cela se voblizuje :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Omyl pardále, s někým si mě pleteš:) Abduláha mají nějací kucí pražští ze zdejšího fóra, mám jen Laphr QC. Musím prostudovat možnosti. Tak nějak bych se rád oprostil od onoho kouřového boomu, který zde cítím. A spíš mě zajímají nějaké jiné whisky, ovocné, nezemité.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Mozna je mi precijen lito 130 liber za flasku neceho "nevimdočehojdu" ... Kdyz mi extremne zachutna, nic mi nebrani si koupit tu drazsi. Takze ok, levnejsi.

Pravdou je, ze Bowmore mi ukazal, jak muze bejt ta chut propracovana.. Oproti mejm oblibenejm prvoplanovejm kouřovodům.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam