• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Popravdě si neumím představit život bez Campari a vermutů, hlavně teda suchejch. Naštěstí jsou tohle levný položky.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já začínám být znepokojen stavem chlastu v mém baru. Varování všem, míchané nápoje podrobit pečlivému dozoru.
    Jednak jsem vysolil dost peněz za nákup surovin (gin, vodka, curacao, bílý rum) a druhak s vybaveným barem mixujete často. A nejen pro sebe. A chlast mizí pekelnou rychlostí.

Takže dávám stopku. Naštěstí jsem zjistil, že nejvíc mu chutnají letní longy, takže Gin fizz, Cuba libre, což je super na zásoby.

Výsledkem je, že seru na další nákupy, dorazím současné zásoby a pak už jen gin na longy, whiska na singl pití a jediné, na čem si budu držet víc zásob budou rumy.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Hovadsky jodovej, začouzenej, silnej a pocitově slanej. Bez prdele slanej. První lok mě vyděsil. Teď se léčím třešňovým Abduláhem, abych to pak znova posolil - tomu musím přijít na kloub!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Jako v jakym slova smyslu, kdybys mel mluvit hantyrkou "zmokly pes, namornicke lano..." ? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Laphroaig Cask Strength je surovej jak sviňa. Něco takovýho jsem ještě nepil.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Glen Elgin 16 yo. Bomba.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: No vidiš ty brepto. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    No já si to ještě rozmyslím. Třeba to půjde postupně zmixovat.

Jinak jsem si právě nalil Abduláha batch no. 26 (60,6 %) a je to masakr. Moc mi to chutná.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: S tim rozdilem, ze muj kamos do nejvetsi nepohody se nejmenuje Jim, ale Jack, -||-
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: jj, to mam stejne, tu mam na podobny casy dokonce dve varianty, podle doho jak moc je mi to jedno: JW Black Label a uplne nejobycejnejsiho Jima Beama :)))
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Hele ja to do sebe klidně kopnu, přibal mi to k tý objednávce. Né vždycky jdu po chuti, párkrát do roka přijde chvíle, kdy se jdu vožrat. Zhulákat, zmrskat pod obraz boží, oslavit úspěch, zapít neúspěch, důvod se najde. Roztokem ethanolu, je mi celkem jedno jakym, pokud to neni lihobenzin. Dalsi den je mi desne zle a pak zas pul roku vim, proc to nedelam casto :)
    STQ
    STQ --- ---
    lejt do koktejlu, davat navstevam nebo pit ve chvilich kdy uz to nepoznas a je ti to jedno :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KOCOUREK: Bude to tak. Ostatně Hennessy je taky největší koňakárna na planetě. Což mi připomíná, že jsem někdy před týdnem dvěma otevřel červenýho Johnnieho, co jsem kdysi dostal darem, že si ho budu lejt do koktejlů, kde je potřeba whisky, a je to B_Ě_S!!! Co s ním?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    WILDENBURY_SQ: No... tak je to blend jehož nejstarší součást je z roku 1830... ale spíš mě zaujala jiná věc: na cizozemských stránkách jsem našel cenu 4000 USD... což mi úplně nesedí k té v korunách. A nebo že by si prodejce dal stotisícovou marži? To bych taky chtěl...
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    MACHALIK: Očekávám, že ten El Jimador bude velká vývozní značka a místní mají mnohem lepší, jen ne tak známé, logicky i v menším objemu vyráběné, čímž té světové prosluslosti nejde dosáhnout. Mimochodem cokoliv je známé po celém světě bude trochu shit pravděpodobně - musí toho dělat tolik, že kvalita bude klesat (nákup hroznů, aloe... čehokoliv). Ale třeba se pletu tequilu nepiji a možná je známá jen u nás díky aktivnímu dovozci...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jedině když se před tím ožereš :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Mnojo, asi zkvasim svou moč a necham ji svym prapravnoučatům, budou bohatý .. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Ono jde o to, že je to hlavně starý. On už jejich Richard Hennessy stojí padesátku, akorát mě překvapuje, že maj ještě jednu flašku nad. Asi stočili nějakej zapomenutej sud na konci sklepa nebo vyždímali starý prkna a hlínu a dostali z toho ještě nějakej špiritus. Je toho jen 2000 flašek (stejně jako Hennessy Timeless, která natom bude předpokládám podobně).

Jinak věděli jste, že Hennessy jsou irové, ne frantíci?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Ty se pohybuješ v hrozně buržoustně rozmařilý společnosti .. :)

Zeptej; zajímá mě to.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Soused v Argentině žil rok v Mexiku a říkal, že El Jimadorem by tam ani nesplachovali. Pak jmenoval pár tequil, který jsou prej dobrý, ale bohužel jsem je zapomněl, protože mě to nějak nezajímalo. Jen pro tu prdel mu napíšu, jestli by mi nedal nějaký tipy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam