• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dýmka a kyselohořkej ledovej koktejl mi k sobě moc nesedí, to mnohem spíš whiska nebo koňak, ale každýmu dle jeho chuti. Já si jdu asi něco nalít, vidím to na panáka huisky. Asi abduláha, mně chutná převelice.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zajdu si do drogerky, aby mi ho načepovali konev ;)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    .. Nejrychlejší příprava ledu vychází ze suchýho ledu nebo kapalnýho dusíku. Stačí hodit (nalejt) do vody a za chvíli je hotovo. Led je i vhodný konzistence, pěkně se láme, drtí ..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mně se jako alternativní výroba ledu osvědčilo vzít velkou plochou salátovou mísu, nalít do ní 1-2 cm vody a dát to zamrazit. Pak se to dalo rozsekat na menší kosty. Nicméně dnes už mám doma raději 7 zásobníků na led :)
    Hlavně ať ti neprdne.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hlavně ho nepij samotný nebo si nemysli, že k tomu je dělaný, a pak ho na základě toho nesuď. Je to k míchání.

Do začátku doporučuju Campari se sodou a citrónem a ledem, ideální před jídlem či na žízeň.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: :* muck.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Whisky je na cestě.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pánové, jsem zmaten, takže prosím o pomoc. Jsou následující rumy shodné, nebo rozdílné?

http://www.excaliburcity.com/cz/prodej/centenario-conmemoativo-8-anos-0-7l-38--240611 osmiletý rum, dole nápis reserva, ale také "El ron premium de costa rica"

http://www.gastroklub.cz/detail/rum-centenario-conmemorativo-0-7l/ také uveden jako osmiletý, nápis reserva je také, ovšem postrádá "El ron ..."

http://www.centenariorum.com/buy.html webovky mi taky moc nepomohly, jednak podivné ceny, druhak uvedeny roky 7 a 9 let.

Pokud by byly shodné, je to velmi výhodný kup přirozeně.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEMONOFANARCHY: kua do toho bych asi nešel. Nemá to ani na baru na ochutnávku, jinak bych ti dal alespon vedet, jak to šmakuje.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    - Campari se sodou
    - Campari s limetou a se sodou
    - Campari s limetou, džusem a se sodou
    - Campari s limetou, sodou a s angosturou (extrémně osvěžující)
    - Campari s ledem
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Na ja, Campari. Tuhle se nejaci vegani srkajici Campari v baru zhroutili, kdyz jsem jim oznamil, ze barvivo Campari je z prdelek brouků :)

Ale jako leto bez Campari, to nejde.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Popravdě si neumím představit život bez Campari a vermutů, hlavně teda suchejch. Naštěstí jsou tohle levný položky.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já začínám být znepokojen stavem chlastu v mém baru. Varování všem, míchané nápoje podrobit pečlivému dozoru.
    Jednak jsem vysolil dost peněz za nákup surovin (gin, vodka, curacao, bílý rum) a druhak s vybaveným barem mixujete často. A nejen pro sebe. A chlast mizí pekelnou rychlostí.

Takže dávám stopku. Naštěstí jsem zjistil, že nejvíc mu chutnají letní longy, takže Gin fizz, Cuba libre, což je super na zásoby.

Výsledkem je, že seru na další nákupy, dorazím současné zásoby a pak už jen gin na longy, whiska na singl pití a jediné, na čem si budu držet víc zásob budou rumy.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Hovadsky jodovej, začouzenej, silnej a pocitově slanej. Bez prdele slanej. První lok mě vyděsil. Teď se léčím třešňovým Abduláhem, abych to pak znova posolil - tomu musím přijít na kloub!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Jako v jakym slova smyslu, kdybys mel mluvit hantyrkou "zmokly pes, namornicke lano..." ? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Laphroaig Cask Strength je surovej jak sviňa. Něco takovýho jsem ještě nepil.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Glen Elgin 16 yo. Bomba.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: No vidiš ty brepto. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    No já si to ještě rozmyslím. Třeba to půjde postupně zmixovat.

Jinak jsem si právě nalil Abduláha batch no. 26 (60,6 %) a je to masakr. Moc mi to chutná.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: S tim rozdilem, ze muj kamos do nejvetsi nepohody se nejmenuje Jim, ale Jack, -||-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam