• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STQ
    STQ --- ---
    BRUKEV: za toho pul roku kolem 40-50k, ale to nejsou jenom whisky ale i vodka, vino, gin atd
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Něco to stálo, no, potřeboval jsem ukojit argentinskej deficit. Odhadem třeba desítku až patnáctku.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: nene, já se nerozhodl vydat víc:) Jen mám teď přes léto mrtě výdajů na vše možné, takže asi omezím i výdaje za chlast a budu kupovat jen minimum.
    Spíš to byla taková řečnická otázka, když jsem viděl ty vaše zásoby. Konkrétně u Machalíka mě to napadlo - viz. to míchání během léta a s tím spojená spotřeba právě třeba Campari a vermutů.
    STQ: Šlo o konkrétní částky, vztah k příjmům je zbytečný.

STQ
    STQ --- ---
    BRUKEV: jako na konkretni castky nebo pomerne k prijmum?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Jako že ses rozhodl vydat víc?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Nezanedbatelnou část příjmů.. Když ho miluješ, není co řešit.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pánové uhlobaroni, kolik ze svého kapitálu za chlast utratíte v rozmezí třeba půl roku?
    Já teda utrácím podstatně míň, ale i tak jsem se rozhodl, že je čas se nad výdaji zamyslet:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Jinak mi dnes došly skleničky - jsou bezvadný. Ideální velikost longu, konečně si nebudu muset míchat do whiskovek. U tebe taky dobrý? Pan Pospíšil z nás musí mít radost :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Toto je všechno plný, ne prázdný flašky, ty mám tady:

STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: to sem myslel ze ses vetsi alkoholik :))
    ja sem sbirku daval nedavno a navic jiny flasky nez od whisky (a Hendricks) nesbiram, nemel bych to kam davat :))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A abyste věděli, s kým máte tu čest celou tu dobu, co se bavíme, tak takhle to nějak u mě vypadá, když mám dobrej rok:

Čímž ale asi hlásím i stop stav na letošek, resp. budu akorát doplňovat věčně mizející Campari a možná nějakej ten vermut, jinak si myslím, že to do vánoc nevypiju. Naštěstí jsem dívku naučil pít koktejly, takže mi s těma sladšíma věcma vydatně pomáhá. Zítra mi dojdou ty Succa od p. Pospíšila a ještě koupím shaker a mám bar konečně kompletní.

Leda bych koupil ještě Rose's Lime Juice a nějakou vodku, abych mohl dělat gimlet a suchý věci na vodce, jenže to by pak chtělo ještě tequillu a to už zase vede na další hromady flašek. Takže raději spíš ne :)

Vyfoťte taky sbírku, pro tu prdel.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hlásím, že přišel poslední gin (dva) do sbírky:

Jeden z těch šedejch a pak ten opičí 47. To je německej gin, kterej je podle nějakýho starobylýho receptu a je dělanej ze 47 bylin a koření včetně brusinek a má 47 % alkoholu. Tak mám asi hotovo.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Už je to zaplacený :) Příště.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Okej, pokud už máš zájemce.. Já bych je asi vzal, ale nestojim o ně evidentně tak, jako vy :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Už jsem je udal kámošovi, tak na to ser.
    Prostě dobrý skleničky od dobrýho výrobce z kvalitního, zvonivýho skla.
    Koupím si je já.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Sorry za moji natvrdlost, v cemze jsou tak super? Jsem v praci a nestihnu nejak vic hledat v historii, vim, ze jsi jejich vyhody uz asi psal..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Su na něj zvědavej jak malej, plus toho vermutu! Budu dělat martini, negroni, manhattan... na ten konečně zlikviduju červenýho Johnnieho.

Ty tři vermuty - Noilly Prat, Dolin a Lillet - jsou jedny z nejslavnějších na světě, dál už se jít prakticky nedá. Podařilo se mi sehnat dodavatele, kterej je má všechny.

Plus jsem včera měl dlouhej telefon s borcem z Prahy, kterej je výhradním dovozcem tohohle G'Vine z Francie (a přes něj mi ještě dojdou šedý giny), a vypadá to, že půjde objednávat zajímavej chlast, kterej u nás není k dostání. Má hodně kontaktů, provozuje dovoz chlastu a je to barman na Pařížské, kde má s kámošem bar. Moc sympatickej člověk, hned jsem u něj objednal americkou Vyu.
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: pak napis jakej je ten gin, to me zajima, mam nejaky obdobi lehciho piti po vsech tech litrech whisky :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak jsem dostal darem Skënderbeu brandy. A asi nebude brandy pro mě to pravé ořechové. Mám rád vůni brandy, mám rád chuť po nalití do úst, ale zatím každá brandy ztratila mou sympatii, bo mě po polknutí pekelně pálí v hrdle.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jinak mi právě došly vermuty a gin G'Vine!

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam