BARUNKA: Vubec jsem o ni nevedel, to be honest.
O této žhavé novince, která ještě není oficiálně v ČR v prodeji Murray napsal "jedná se o jednu z nejsladovějších evropských whisky, pokud ne nejsladovější". Myslel tím samozřejmě evropské whisky mimo ostrovy (UK) a Irsko. Dal jí velice slušných 88,5.
Něco o jejím původu:
historie této whisky se začala psát ještě před pádem berlínské zdi ve známé palírně Prádlo u Plzně (poblíž Nepomuka). Při výrobě bylo použito výhradně českých produktů - českého ječmene a pramenité vody, zrání probíhalo v sudech z českých dubů.
Výsledkem je single malt whisky (40,8%), která je velice lehká a svěží, s hladkou chutí a dlouhým koncem. Styl Speyside whisky.
Název HAMMER HEAD odvozen od místního železného mlýnského kola z roku 1928, identické můžete najít ve skotských palírnách.
Whisky byla po 20 let zapomenuta v místních sklepích, ale naštěstí znovu objevena a nyní se dostává na evropský whisky trh.
_ _ _
To me podrz... On to pry neni propadak!