• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: CS je asi fakt moc, ja myslim, ze bych se do nej propil, ale laph fakt neni pro kazdyho... Obycejnej laph je zas malo a fakt je dost cejtit lékárnou.

Nejsem sam, kdo si mysli, ze rozumnej kompromis je QC, alespon na zacatek, casem do CS urcite pujdu.

Obyč talisker souhlas, ale najdou se zde i radikalni odpurci.. :)

Tu treti neporadim, protoze ja fakt nic jinyho, nez kouř nepiju. Mozna, pokud chces fakt tri diametralne odlisny, vyber Laph QC nebo Talisker - něco - něco. Machalik zna i ty nekouřový, ale pripadne treba Abduláha zas silne nedoporucim ja, to je proste cervena vodka s naznakem ovoce, nic vic.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STQ: Napito Islay moc nemám. Nějakiou obyč Bowmore, zmiňovaný Ardbeg a Laphroig CS. Laphroig CS je na mě moc silný, myslím voltově. Arbeg desítku můžu mnohem, mnohem víc. Nebyl tak silný a o to víc jsem tam cítil chirurgickou ambulanci. Laph obyč jsem uváděl jen proto, že jsem očekával menší kopanec než u CS.
    STQ
    STQ --- ---
    (a jinak jsem se pred par tejdnama vratil ze skotska a jsem po vcelku intenzivnim testovani vseho co jsem tam potkal (a potreboval bych novy jatra a ledviny :)), takze casem hodim nejakej report)
    STQ
    STQ --- ---
    BRUKEV: misto laphroig bych bral ardbeg 10yo, podle testovani na navstevach je to daleko vdecnejsi piti nez laphroig - vyvolava reakce typu 'tyvole tak todle je fakt husty, sem nevedel ze whisky muze chutnat takhle dobre a jinak'
    Ardbeg 10 y.o. - Ardbeg - Skotsko, ostrov Islay - Skotská-whisky.cz
    http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-ostrov-islay/ardbeg/ardbeg-10-y-o-.html
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Kolegové alkoholici, pár otázek na následující chlasty. Plánuju na vánoce (ano, už nyní, bo stejně půlku vychlastám) nakoupit nějaké běžné pitivo. Konkrétně každoroční Baileys. Nicméně mě zajímá, měl jste někdo Batidu http://www.gastroklub.cz/detail/batida-de-coco-0-7l-floridajus-1/, http://www.gastroklub.cz/detail/batida-de-coco-0-7l/? Jak to chutná? Podobně jako Baileys, nebo víc vodové? Sbírám i reference na Kahlua http://www.gastroklub.cz/detail/kahlua-0-7l/ (hodně často se dává do mixdrinků, Machalík něco nemá nastudováno?) či na Amarula Cream http://www.gastroklub.cz/detail/amarula-cream-0-7l/.

Druhá věc bude tvrdý chlast. Po prázdninovém opojení mixováním jsem na nějaké velké nakupování přehršle druhů zanevřel, ale otevřelo mi to alespoň oči a opětovně nastartovalo lásku k vodce. Bílej rum je na hovno a místo ginu mám slovenskou borovičku:) Nicméně bych rád návštěvám rád trochu ukázal pár jiných chutí, než jen Fernet, Printers a Božkov, takže se nakoupí i nějaký kvalitnější chlast. Ale nic drahýho. O rumy se postarám sám (když tady nikdo rumu neholdujete), ale chci postupně vzít dvě, tři lahve whisky. LEVNÉ. Ale ať je tam cítít rozdíl v chuti, at si návštěvy rozšíří obzory.

Můžete mi zkusit napsat nějaké tři lahve, které budou mít rozdílné chutě, at to všechno nechutná jako Johny nebo Balantinka? Jak říkám, jde o flašky max do litru, takže snad někdo bude mít nějaké nápady. já jsem whisku docela dlouho neměl, tak jsem úplně v pasti.

Např. Laphroig-Glenfiddich-Talisker? Nebo do toho zapojit i nějakou irčáckou?
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: davej cislo uctu :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Takze podle kalkulace vyjde poslani 10 kg baliku rozumnejch rozmeru, pojistenyho na 8000 Kč, jako obchoďák, na 150 Kč, pocitam 200 (oni si neco nesmyslnyho prisadej, nejaky to balny, zejo... Prinejhorsim par korun prodelam, to uz je riziko whiskomilství :).

Kalkulátor zásilky | Česká pošta s. p.
    http://kzas.ceskaposta.cz/eep_zkal/CountProduct.action

To jsem pouzil jen jako hrubou predstavu, realita bude jina, protoze my to posilani nesefujem, to dela ta firma (Maneo).

K te whisky:

Brukev + ja - 1 lahev. S brukvi si to vyresime (je ze Zlina atd..)
    Hoborg - 1 lahev, zname se, vyresime si.
    STQ - 1 lahev, zname se, vyresime si.
    Peter_pan - 1 lahev, zname se, vyresime si.
    Strangerd - 1 lahev, nezname se, musime se domluvit na podrobnostech

Na Kocoura pulka nezbyla, takze si pry pocka na recenze a pujde do toho treba priste, chapu to spravne, zejo.

Zapomnel jsem na nekoho? Pokud ano, zbesile se omlouvam a zaroven upozornuju, ze je spravnej cas se ozvat. Stejne jako pripadni opozdilci maji dnesni vecer fakt posledni moznost se ozvat.

Muzu teda zminenejm lidem poslat svy cislo uctu, at tam nasolej prachy? Za flašku 890 Kč + za poštovný 35 Kč. 925 Kč každej. Případné neočekávané změny (v poštovnym, ceně lahve) mě naserou, protože pak dopočítávat nějaky drobný a posílat si to na účty je prodělečnej kretenismus :)

Dale je potreba brat v uvahu, ze 4. - 8. zari jsem v říši na konferenci, z cehoz pro nas plynou tri veci: a) budu pryc, vyzvednu to teda az v patek, pokud to tu uz bude b) potreboval bych poslat prachy predem, protoze budu klidnejsi, kdyz budu mit i nejakej svuj kapital s sebou a ne jen kapesny + diety c) stihněme to objednat a poplatit, nez odjedu :)

(+ kdyby nekdo ze znamejch chtel neco konkretniho z rise, je taky spravnej cas mi to rict..)

KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    MACHALIK: Chutnal jsem ho od nákupu podruhé v neděli a byl moc příjemný. Žena jen přivoněla a šla si do ledničky pro něco svého, obyčejný láfrojg ještě ochutnala i když jí nejel, tohle je síla už od nosu :) Je výtečná.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BARUNKA: neocekavam bombu, spis dobry piti a hrejivej pocit, ze jsem podporil český výrobek, ktery neni sracka. (Uprimne, kolik dobreho toho mame..)
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    BARUNKA: diky :)
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    STRANGERD: Uprimne si myslim ze neni spatna.Mela jsem trosku predsudky protoze je ceska,ale prijemne prekvapila. Jde o to jaky je to clovek kteremu to venujes.Pokud je to whisky labuznik tak to pro nej nebude bomba,ale pokud neni tak bude prijemne prekvapeny.
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    WILDENBURY_SQ: ja neziju v CR takze se k objednavce nepridam. :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BARUNKA: To ja taky, ale ne k celejm flaskam a ne vzdy :)

Tak povidej, uz to hori, objednavka je na spadnuti... :)

jeste se prida Hoborg s jednou flasou.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    BARUNKA: no a nazor? beru ji jako darek, tak doufam, ze nedaruju nakej blivajz :D
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    WILDENBURY_SQ: ja uz ji ochutnala :) ha ha :D mam pristup ke vsem moznym whisky zadarmo ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Aha?!

Dva měsíce po nákupu Lafrojgu CS si ho teď opatrně leju a - to je hodně zajímavý. To by asi šlo!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Takze pomalu finito :)

Bohuzel, presna cena postovneho neni dostupna. (cena dle váhy přepravovaného zboží). Odhadne nekdo cenu postovneho za tech 5 flasek? Bude to tak okolo 7 kg pocitam.

Az doresime detaily, rozeslu číslo účtu.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    WILDENBURY_SQ: taky bych si jednu vzal; chapu ze me neznas, takze samo sem ochotnej poslat cash predem, kdyztak posta...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    WILDENBURY_SQ: ja celou lahev prosim :-)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    + podmineno tim, kdyby mi s tim nejakej dobrotivec zasel v Brne na postu.. :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Jj, ja. Specha to? Je to nejaky nahly a potrebuju si v tom udelat jasno.. :)

Search result for "lagavulin 12 years" : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/twesearchresult.aspx?q=lagavulin+12+years

Vzal bych toho lagavulina, ale vubec nevim, pro jakej bottling year / release se mam rozhodnout, vzhledem k cene a obrazku nejaky medaile nebo co asi tuhle :)

Lagavulin 12 Year Old / Bot. 2009 : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-10901.aspx

comments?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam