• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STQ
    STQ --- ---
    ja predevcirem koupil omylem na cestach daleko za polarnim kruhem laphroig 10yo v takovy roztomily 0,33 lahvi kterou jsem v cechach nikdy nevidel ale nevsiml jsem si ze to neni cask strength ale redena 40% verze navic obarvena karamelem a to vam teda panove byl hnus. vazne nedoporucuju a odted se uz vzdycky koukam...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Vazne, jo? Jsi posledni kapka, jdu do japoncu.. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jinak teda já mám tipy hlavně na Skotsko jako takový a destilerky, nikoli na Edu. Tam jsem byl myslím tři dny a jelikož jsme byli autmo, já řidič, tak jsem toho moc nevypil. Ale taky jsme to město prochodili.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jen Eda nebo i Skotsko? A kdy? A na jak dlouho? Tipů mám dost a dost.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Kámoš pije hodně Suntory a Yamazaki a furt si pochvaluje. Taky nějakou Nikku from the Barrel, ale já si to nepamatuju, páč mě to primárně nezajímá. Ale taky si myslím, že to asi nebude špatný, byť bych si to asi sám nekoupil.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Jako hele, já bych o té whisce neřekl, že je špatná (narozdíl od Naliskeru). Spíš extrémní. Nemám tucha, jestli zrovna tobě tenhle extrém sedne nebo ne, já jsem s ním pořád na kordy a nejsu schopnej se rozhodnout. Doporučuju si ji koupit a vyzkoušet, je to podle mě něco jak "mám rád hory, tak zkusím Himaláje". A buď ti to zlomí vaz nebo ne. Možná je tahle flaška moje hranice ve whisky nebo su ještě mladej nebo tak něco.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Hele ja jak vse rad ochutnavam z celyho sveta, uz nekolikrat jsem se setkal s pozitivni kritikou japonskych single maltek.. Samozrejme jsem hrozne zvedavej, protoze vetsina japonskejch veci mi moc chutna.

Nekdo nejakou zkusenost?
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    WILDENBURY_SQ, WOJTYLA, FANAE, MACHALIK: Děkuji všem za tipy.

V Excaliburcity teď bohužel Deanston 12 YO ani Aberfeldy 12 YO nepořídím (Aberfeldy je k dostání pouze v kamenném obchodě). Zatím bych šel raději na jistotu. Taliskera a Isle of Jura bych teď proto vynechal, třebaže se možná šidím.

Vyzkoušel bych Highland Park 12 YO a Bowmore 12 YO a ještě přemýšlím o Aberlour Double Cask 16 YO - máte někdo zkušenost?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: já neměl jodovku už hezky dlouho, ale tak nějak po dlouhé newhiskové pauze a pití jen rumů a vodky mi mozek říká jedno. Ardbeg mi chutná víc než Laphr. Respektive klasický Ardbeg 10 y.o. mi chutnal víc než Laph QC.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEMONOFANARCHY: Já si už tři měsíce plánuju Talisker koupit, abych "to zlo" konečně ochutnal. Bo jsou tady na něj asi nejprotichůdnější názory.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Ten CS... Je to jako az hnusny, ze bys to treba 2x nedoporocuval kupovat? Jsem na nej zvedavej, na druhou stranu prachy neseru. Ja si to totiz dokazu predstavit, precijenom smes chuti "kour, jod, dehet a medikamenty" zni spis jako za trest, z nejakyho paradoxniho duvodu je ale QC moc dobrej.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Netuším... takhle spatra bych řekl, že spíš ne.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PATEJL_CZ: Zkus Deanston 16 yo nebo Aberfeldy 12 yo.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: To je ta třetí :)
    FANAE
    FANAE --- ---
    PATEJL_CZ: Já tu mám, jako člověk co s whisky začíná, Laphroaig a Highland Park, Laphroaig mi sedí trochu víc, ale ten Highland Park asi docení víc lidí protože je takovej jemnější:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Jura mi přijde... že smrdí. Má tam jakejsi med v sobě nebo co a spíš mi to vadí než chutná. Je to jedna ze dvou whisek, se kterejma mám problém. S Lafem CS možná i třetí.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    PATEJL_CZ: pro neznalce doporučuju Edradour kterej jsem sem házel, je to sladší a chutvě velmi zajímavý...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MAZDA: Mne dobrej konak moc hezky voni a "docela mi asi mozna chutna", ale kvuli tomu za nej nedam penize, za ktery muzu mit dobryho wizoura.

PATEJL_CZ: S tim laphem QC fakt neudelas chybu, i kdyz je to takovej "jodovej dryják", snad vsichni se tu na nem shodnem :) Je to nejak hrozne poladeny a dava to smysl i s takovejma grádama, jsem teda zvedavej na CS.

Ja bych jako druhou lahev za litr koupil Jura prophecy, na cemz se vsichni uz asi tak uplne neshodnem, takze budes muset nakonec vybrat sam.. :)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    MACHALIK: Chystám se nakoupit Laphroaig Quarter Cask v EC - jednu pro sebe, jednu jako dárek. Vzhledem ke zde uváděným zkušenostem věřím, že nezklame. Navíc ta cena je opravdu výborná, že se mi tomu skoro nechce věřit.

Když už nakupuji v EC, neměl bys nějaký tip na whisky, kterou by stálo za to v EC koupit, v ceně kolem 1.000 Kč? Ideálně něco, co docení i člověk bez velkých zkušeností (spíše bych preferoval něco méně silného).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam