• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Pokud by měl někdo zájem, chystá se ochutnávka zaměřená jen a pouze na Bruichladdich:
    Whiskoteka.cz - Ochutnávka Silver III - skotské whisky single malt - prezentace a ochutnávky - nevšední zážitek
    http://www.whiskoteka.cz/ochutnavka-silver-iii.html

    Datum je 26. ledna

    Registrace případně zde:

    Whiskoteka.cz - Whiskoteka.cz - skotské whisky single malt - prezentace a ochutnávky - nevšední zážitek
    http://www.whiskoteka.cz/plan-akci/Ochutnavka-Silver-III-Bruichladdich-19-0-1-3.html
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Já měl teď o Vánocích snad tři různé druhy červeného portského (hostitelka si na něm ujíždí), přičemž jedno bylo dokonce dvacetileté, a též jsem neměl problém. Ale jinak nápodobně, rozumím tomu jako koza petrželi. ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Misionářská vsuvka z last pár dnů:

    návštěvě v rámci osvěty uděláno Cuba Libre z Coca Coly a bílé Havany (případně Zacapy 23).
    Návštěva šokována dobrou chutí.

    Tak snad to donutí hosty nakoupit taky nějaké lepší lahve a já nebudu krmen při akcích Sailorem s Kofolou:)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    "Ukradeno" z jiné diskuse, nicméně sem se to rozhodně hodí též (dost možná i více, než do té původní):

    SHELL --- --- 21:45:42 15.12.2011
    Vyluhujte 2,5 kilogramu sušeného pelyňku a po 5 kilogramech hvězdicového anýzu a fenyklu v 95 litrech pětaosmdesátiprocentního etanolu. Nechte směs 12 hodin ležet v kotli. Poté přidejte 45 litrů vody, dobře promíchejte a začněte destilovat. Oddělte 95 litrů destilátu a rozdělte ho; ke 40 litrům přisypte po 1 kilogramu římského pelyňku a hysopu a 0,5 kilogramu citronové silice. Separát mírně zahřejte, pak meziprodukt odčerpejte, filtrujte a smíchejte se zbytkem (asi 50 litry) původního destilátu. Doplňte vodou na 100 litrů lihoviny — a máte čtyřiasedmdesátiprocentní absint tak, jak ho v roce 1855 dělali v Pontarlier…
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    SUNY: Myslím, že klasickou The Glenlivet 12 y.o. nic nepokazíš :-)
    Jinak teda, doporučil bych http://www.skotska-whisky.cz/
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    Tak je to přesně týden co jsem zakoupil Abduláha a Bowmore QC. Ty minulé jsem ještě nedopil, tohle jsou vánoční,ale moc se na ně těším, a ta Bowmore je 1l, Abduláh klasika 0,7l.
    Nákup Hatě, Excalibur, jinak ceny příšerné. Čoko, parfémy, žvejky, vše 2x-3x dražší než normální obchod. Nevíte co se stalo? Bývalo to normální či lehce výhodné.. tedy jinde, v Hatích jsem byl poprvé...
    SUNY
    SUNY --- ---
    Ahoj, poradíte mi jaká whiska Glenlivet je nejlepší? Chci ji koupit jako dárek a vůbec se v tom nevyznám, jen vím, že ji měl táta a chutnala mu. A pokud máte tip, kde sehnat nejlevněji, budu ráda :) Zkusím i letiště, ale asi to o moc levnější nebude, že?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ale jinak to s těma vermutama nemá nic společnýho!!!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ok, jdu je schovat.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zmrznou, můžou prasknout, v podchlazeným stavu dojde k dekompozici tekutiny a pěny, po přijití zpátky k sobě jsou placatý a hnusný - udělej test na jednom vs. jednom z ledničky, ale já bych to nedělal, je-li venku pod nulou.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Vadí lahváčům, když je nechám na balkoně? Zmrznou? Pokud ano, změní to chuť (pro nepivaře)?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Dokonce loni tuším dostali ocenění "Whisky of the year" od tuším Whisky Yearbook. Přesně si nejsem jistý tím titulem, ale že ocenění dostali, vím jistě :-)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MAZDA: To rad slysim :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Magda. Jak se vám líbí?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Mno, myslím, že Yamazaki obecně nelze nic pokazit :-)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: tesat!! Takhle kdyby to bylo u nas..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Troufám si tvrdit, že kdybys byl místňák a měl svoji hospodu, tak tam navečer někde v klidu můžeš v nějakým vyšším podlaží (u nich jsou všechny na poschodí) jemně pokuřovat. Akorát jako cizák, co si chce zapálit v kdejakým baru, to asi nebudeš mít jednoduchý.
    Na druhou stranu ten fakt, že nemusíš po každé jedné návštěvě hospody vyprat hadry, umejt si hlavu, vyhodit boty a bundu na balkón a sebe vydrbat rejžákem včetně očí, za to myslím stojí.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DEMONOFANARCHY: No vidíš, a z toho bysme zrovna my dva s Machalikem byli nadšení aneb úhel pohledu..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Já ti nakonec přímo s Edinbrou moc neporadím, tam jsem po whiskovnách nechodil. Doporučuju si zajít na kopec Hollyrood Park a k moři a tak a pak jít do jakékoli hospody, protože jsou všechny skvělý a autenticky, a chlastat Guinessa a pak gořalku. Po zbytku Skotska bych věděl, ale zrovna v Edě jsem držel volat a tak se nepilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam