• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    KWETAG
    KWETAG --- ---
    Tak dik za kvalitni posudek THUMBS UP
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    To vypada jak nejakej namornickej vypalovak.. Mozna zde hodnoceni typu "podehtované lano, spálené noviny, fenol, jód, medikamenty" konecne vezme za svy :))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Pokud je to z Lídlu, tak poděkovat dárci!
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    STQ: Neviděl jsem to v Lídlu?
    STQ
    STQ --- ---
    KWETAG: viz machalik - soude podle spuntu to bude humus :) mozna bych si i rozmyslel jestli to do sebe vubec lejt abysis neublizil :))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KWETAG: Nejsem o ní schopen vůbec nic najít a to nejdůležitější, co by mohlo vést k výsledku, tedy ten psací nápis, není z fotky k přečtení. Pohledem na etiketu, láhev a špunt bych nicméně soudil, že to bude nějakej patok.

    Leda by to bylo něco tak ultra raritního, že bys to měl prodat na eBay za milion liber.
    KWETAG
    KWETAG --- ---
    Zdravim dostala se mi do ruky tato Lahvinka... http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/419842_363225573700097_100000379717228_1217814_864342604_n.jpg
    Zajimalo by me zda li to ma enjakou cenu nebo to mam do sebe proste nalejt:P
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nějaké zkušenosti?
    Dalwhinnie 15 y.o - Dalwhinnie - Skotsko, Speyside - Skotská-whisky.cz
    http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-speyside/dalwhinnie/dalwhinnie-15-y-o.html
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Mam to stejne :) Ve vypjatych chvilich nebo z nostalgie Jacka, ale nepochutnam si..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZOIDBERG: Nejedou a navíc je to i hnus. Amerika jde mimo mě, ve vypjatých chvílích si dám Jacka, ale musí být zle.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Je to hnus v porovnání s jinými žitnými, nebo ti žitné obecně nejedou?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZOIDBERG: Je to hnus.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Chtěl bych vyzkoušet žitnou whisky, nejdostupnější je asi ta od Jima Beana, nebo mám podle vás zabrousit do jiných vod? Ne že by výběr byl bůhvijaký.
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    dneska zakoupen the Macallan Masters Edition, dost se těším
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Je to opravdu rozdíl, je třeba to vždy vyzkoušet u konkrétního ročníku. Koncentrace 52% může být ještě subjektivně ostrá, ale půl procenta nebo procento méně, a je to úplně jiný chlast. Není na to žádný návod, každý rok je jiný. Je lepší to nechat vyvětrat raději delší než kratší dobu. Minulý se podle mě vydařil, slivka výborná, kořalka z jablek jaderniček velice slušná. doma je ještě asi 60 litrů různých ovocných destilátů...

    Něco jiného - nevlastníte někdo knížečku "Jak blufovat o whisky"? Asi před 15 lety to vydal Talpress.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZOIDBERG: aby tam něco zbylo do toho září:)
    Kontrola bude až po čase. Množství dřeva jsem nastřelil, povrchově zhruba odpovídá jako by to bylo v soudku. Uzávěr mám zatím neprodyšný, dám pak korek. Možná dokonce jen hustou gázu.

    Celkově teď budu revidovat zásoby jablkovice a slivky. Po vypálení vždy větrám tak 3-4 týdny, mám jaderničkovou slivku z roku 2011 a zdá se mi dost ostrá. Demižon je skoro plný. Ted jsem ji dal na cca 10 dnů do litrovky, naplnil jen do dvou třetin a neuzavřel. Chuť je jemnější.
    Takže budu rozlévat v demižonech, maximálně dvě třetiny a pak nechám 2-3 týdny jen překryto gázou.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Kontroluj a zkoušej průběžně :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak pokus jablkovice plus dřevo započnut. První kontrola bude 1. září 2012.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRUKEV: Ale ochutnal, i dopil, ale nepošmákl jsem si. Trnkové dřevo, no nevím, někdo ale musí být první.

    Na griotku musíš mít hlavně hromadu šťavnatých a zralých višní, které zbavíš stopek, umyješ je, nacpeš do nějaké velké sklenice, pěkně prosypeš cukrem, a necháš je někde v teple den dva, ať pustí šťávu. Pak zaliješ alkoholem dle možností a chuti a necháš někde v chládku nějaký ten měsíc. Fajnšmekři přidávají navíc třeba zelený nezralý ořech, nebo trošku domácí malinové šťávy. A pak to přecedíš, naplníš lahve a je to.

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZOIDBERG: jakože jsi ještě nechutnal? Já tu dýhu asi zkusím, případně nějaká polínka. Stylově můžu zkusit trnkové dřevo, mám ho někde ve stodole nařezané, staré asi dva roky.



    ZOIDBERG: nahod recept, případně i jiné hokusy pokusy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam