• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NASA: no jak to říct...tuhle hlášku v tomto klubu řekne fakt jen začátečník:)
    NASA
    NASA --- ---
    to jsou veci - jak mi mohl tenhle klub uniknout?
    sice jsem celkem zacatecnik, ale spotrebu jamesona mam celkem nadprumernou :-))
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STEPNI_VLK: Mně by lak na rakve asi ani nechyběl.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Kdyby konkurence hrála fér, nebylo by Fernetu. Kde se v Česku vzala receptura na hořký likér? | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-55736490-kdyby-konkurence-hrala-fer-nebylo-by-fernetu-kde-se-v-cesku-vzala-receptura-na-horky-liker
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jak dobře znáte whisky? Vyzkoušejte svoje vědomosti v malém kvízu | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-55404180-jak-dobre-znate-whisky-vyzkousejte-svoje-vedomosti-v-malem-kvizu

Proč whisky voní po dezinfekci a kdy je pětiletá láhev cennější než dvacetiletá | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-55627660-proc-whisky-voni-po-dezinfekci-a-kdy-je-petileta-lahev-cennejsi-nez-dvacetileta
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: cheers :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zdravím z Edinburghu. Když jsem tu byl poprvé, tak jsem si neuvědomil, jak velkej průser místní kšefty s whisky jsou. Teď jsem tu podruhé a jsem fakt otrávenej. Jakejkoli českej nebo snad i letištní duty free shop má větší výběr whisky než cokoli tady, i když v průvodci píšou more than 1000 kinds of whisky. Nemaj tu většinou ani blbej Lafrojg QC nebo Aberlour Abduláh - a když, tak za 53 liber (v ČR 900 korun). Su nasranej, budu chlastat gin.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ty japonske pro kouřomily asi nebudou. Je to neco jinyho, myslim, ze by to hodne chutnalo holkam, podle mych dosavadnich zkusenosti.. :)
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    ja dodam k debate o japoske whisky Nikka: moc mi nejela, prisla mi dost podivne horkosladka, lehce kakaova a trtinova, citil jsem tam hodne bourbonu (ze by sud po bourbonu?). se svoji oblibou kourovych a silne "drevnich" kousku se k ni asi prozatim vracet nebudu.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Tak v zásadě to není takový problém. K Glenmorangie a plánovanému Ardbegu by se připojili Japonci, no ;-)
    STQ
    STQ --- ---
    MAZDA: jdi do toho draku :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MAZDA: Hehe :)

Ja nemuzu rict, ze by me vylozene neoslovila, ale teda taky mi (zatim) stacilo ji ochutnat jednou.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    STQ: Hmm... Začínám uvažovat o ochutnávce japonských kousků :-)
    STQ
    STQ --- ---
    Tak po veceru s timhle muzu zodpovedne rict, ze japonska whisky asi nebude muj salek whisky :)
    Nikka Yoichi 10 Year Old : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-2944.aspx
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    MACHALIK: Ta co jsem tehdy pil byla podle mě klasika, tzn. nějakých 10 - 12 let (v irských se až tolik neorientuju).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Zavolej jim. Umi jim to trvat i pres tyden, kdyz jim chybi nejaka flasa a cekaji na dodavku.
    STQ
    STQ --- ---
    jak rychle vam vetsinou chodej objednavky z TWE? jsem daval objednavku pred 4ma dnema a furt je u ni 'processing'...tak nevim jestli je to normalni?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KEVIN182: To je on. Jdu tam pokaždé, když su v Irsku.

MAZDA: Red Breast není špatná! Akorát to chce tu raritní verzi, byla to myslím 18 yo? Stála majlant.
    KEVIN182
    KEVIN182 --- ---
    MACHALIK: jj, tenhle: http://www.celticwhiskeyshop.com/ dělají tam super chlápci, co se vyznaj. Fakt doporučí to, co chceš...nejdou vyloženě po zisku - kolikrát doporučili i o dost levnější kousky než to, po čem jsme koukali...
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Z irských mi hodně chutnala Red Breast.

Co se japonských týče, tak to není tak dávno, co v nějakém periodiku vyhrála tuším Yamazaki ocenění best single maltky pro daný rok. Takže obecně, jsou zajímavé :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To je on. Tam to bude tak 110 EUR. Je drahej jak kurva, nicmene ja mel dva. Byla to moje uplne prvni whiska.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam