• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Zavolej jim. Umi jim to trvat i pres tyden, kdyz jim chybi nejaka flasa a cekaji na dodavku.
    STQ
    STQ --- ---
    jak rychle vam vetsinou chodej objednavky z TWE? jsem daval objednavku pred 4ma dnema a furt je u ni 'processing'...tak nevim jestli je to normalni?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KEVIN182: To je on. Jdu tam pokaždé, když su v Irsku.

MAZDA: Red Breast není špatná! Akorát to chce tu raritní verzi, byla to myslím 18 yo? Stála majlant.
    KEVIN182
    KEVIN182 --- ---
    MACHALIK: jj, tenhle: http://www.celticwhiskeyshop.com/ dělají tam super chlápci, co se vyznaj. Fakt doporučí to, co chceš...nejdou vyloženě po zisku - kolikrát doporučili i o dost levnější kousky než to, po čem jsme koukali...
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Z irských mi hodně chutnala Red Breast.

Co se japonských týče, tak to není tak dávno, co v nějakém periodiku vyhrála tuším Yamazaki ocenění best single maltky pro daný rok. Takže obecně, jsou zajímavé :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To je on. Tam to bude tak 110 EUR. Je drahej jak kurva, nicmene ja mel dva. Byla to moje uplne prvni whiska.
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: tendle myslis?
    Midleton Very Rare : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-5792.aspx
    to fakt neni uplne levny teda :)
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ MACHALIK: super, diky kuci! kamos jede bohuzel jenom do Corku a jeste na skok, takze to na velkej nakup nevypada :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ale kdyby ten kámoš náhodou jel do Dublinu, tak na Grafton Street je obrovskej obchod s miliardama whisek a může tam koupit cokoli. Já odtam měl svoji první silnou Bowmore a Auchentoshan, čili klidně může vzít i něco skotskýho.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jen bacha, Midleton je čtyřicítka.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Tu Nikku bych se asi taky nebal zkusit, vsichni ji chvalej.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Kámoš je z Nikky i Yamazaki dost nadšenej, v podstatě vše ostatní už ignoruje a pije jen je.

Z irskejch stojí za to Midleton, ale je nesmyslně drahej. Na druhou stranu lepší irská není. Pokud máš love, zkus ho, je moc, moc dobrej. Jinak asi už jen Bushmills nějakej vysokej. Já jedu za dva týdny do Skotska, tak se těším, co si dovezu.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Zkousel jsem

Suntory Yamazaki 18 Year Old : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-2941.aspx

A dobry. Lec temer bez koure a za tu cenu bych si ted vybral jinou, ale rozhodne me neurazila nebo nelituju, ze jsem ji ochutnal.

Ta chut je neco ouplne jinyho, nez jsi (asi) zvyklej, na to se priprav.
    STQ
    STQ --- ---
    Jo a kamos jede ted o vikendu do Irska a muze mi neco privezt - je neco co stoji za to?
    STQ
    STQ --- ---
    Kluci zkousel nekdo z vas japonsky whisky? A jestli jo, tak mate nejaky doporuceni?
    Docela jsem se ted prepil skotskejch kourovejch a mam experimentalni naladu, konkretne me lakaj tydle dve veci:
    Nikka from the Barrel : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-2928.aspx
    Suntory Hibiki 17 years old : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-2923.aspx
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Konečně jsem koupil http://www.gastroklub.cz/detail/diplomatico-reserva-exclusiva-12-anos-0-7-l-ru402-1/

Hodně často se na diskuzích řeší, co je lepší, zda Diplomatico nebo Zacapa 23 y.o.
    Za mě Zacapa, Diplomatico je dobré, sladké, dost silné, ale Zacapa je kompaktnější, jakoby "krémovitější".

Nicméně mám brouka v hlavě. Na heureka.cz se hádají dva recenzenti. Jeden upozorňuje, že i tyto lahve se začínají pančovat a pozná se to tím, že není korkový špunt a volné hrdlo, ale šrubovací špunt a v hrdle ta "plastová věc", přes kterou to prodéká. Druhý mu oponuje, že je to fáma, protože žádná plastová věc se do Diplomatica nedává. Já ji tam nicméně mám a proto mi hlodá v hlavě červ, zda nepiju nějaký blaf.

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jsem nechtel zpusobit.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: OK
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: vidim to podobne jako Machalik - whisky je pro me soukroma/intimni zalezitost, po barech nechodim, mluvit o ni mi prijde zbytecny a uzit si ji dokazu nejlip sam v klidu ve svym kresle s dobrou knihou. plus to co by me zajimalo se do tydle cenovy kategorie nevejde a to co se do ni vejde pak stejne pit nebudu neb to budou patoky, takze za me urcite ne.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Posledne, kdyz jsem tam byl, tak jsme si super pokecali (jak s prateli tak s lidma, co to tam vedou), byla tam fakt prijemna atmosfera. Panaky maji za dobrou cenu. Ten clovek v kiltu a dudama, co vykladal, byl fakt vtipnej a byla s nim celou dobu prdel, takze pro me je to pridana hodnota. Bar je moc hezkej a samozrejme nekurackej.

K tomu je obsluha vstricna, neni problem cokoli ochutnat (semtam je nejaka specialita na ucet podniku, kdyz jsem si tam vybiral flasku, prisla me o par stovek draz, nez na netu, ale mohl jsem ochutnat nejakejch 5 piti v dany cenovy relaci a pozadovany charakteristiky - kourova). Prislo mi to dost pohodovy a nijak jsem nestradal tim, ze nepiju lahve za 3k+, ochutnal jsem spoustu "levnejsich" a presto dobrejch whisky a hodlam v tom pokracovat, vybrat si flasku za 5 litru a holedbat se tim, jak je to dobry a jak jsem rozumne investoval mi neprijde jako moc velky umeni... Ochutnat 10 wizouru s kamosema a prijemnejma lidma v hezkym prostredi mi naopak prijde docela vpohode.

Takze bych to uzavrel, pro tebe to neni, stejne jsi asi tisic kilometru odnekud z prdele, takze se nezucastnis tak nebo onak a ja se ptam na pravy opak - zucastnil by se nekdo? - posta.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak to ja budu. Ty ses s majitelem kamos nebo o co jde?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam