UNREALONE: Abych se konečně dostal k odpovědi: ve Schottlandu jsem byl už dvakrát (naposledy teď v dubnu) a celkem navštívil tyto destilerky:
- Deanston
- Talisker
- Clynelish
- Highland Park
- Benromach
- Glenmorangie
- Aberlour
- Oban (ta byla v době mé návštěvy zavřená, je otevřená jen tuším od května do září)
Vysloveně stály za to Talisker, i když mi nechutná, Highland Park (jedna z nejlepších whisek, co jsem měl), Aberlour (taktéž), Glenmorangie (mají tam velikej výběr a ochutnávku) a Benromach. Naopak slabší byl Deanston (malinká) a Clynelish (nejslabší destilerka, byl otevřenej jen shop).
Ten větší z tripů vypadal
takhle (půjčení auta na dva týdny, ve dvou celkem 30 tisíc na osobu total) a fotky z něj najdeš
tady. Menší ještě nemám udělanej, ale vypadal
takhle (podobný, avšak na osm dní, á 20 tisíc na osobu). Je to krásná země a krajina a chci se tam ještě vrátit, v těch kopcích je hroznej klid. Lze tam trekovat, jezdit autem, stanovat, spát v hotelech, chlastat, všechno, co si člověk může přát. Ze všeho nejvíc se mi líbily asi ostrovy, zejména Shetlandy, bylo tam zvláštní, tmavěmodrý nebe. Ještě se tam chci vrátit, i když dřív zkusím asi Bretaň.