• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Pojd nekdy do Marpeku do Dejvic! Tam byla desna prdel... Nikdy bych neveril, ze chlapik s kiltem a dudama bude delat neco jinyho, nez bejt trapnej. Fakt to tam umej, ma to smrnc, je furt zabava, ale samozrejme i ty znalosti maj. 800 Kč za 10 velkejch panaku myslim + obcerstveni (chleba, prosciutto, voda..)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: Tak já mám za sebou taky třeba jen dvě:)
    Ale vysloveně mě baví v tom, že bylo dostatek pití na ochutnání, supr kolektiv, možnost pokecat, k tomu nějaký menší občerstvení, posledně kdybych uhodnul, do jaké kůže je balenej jeden rum, tak ho mám za dáčo (stojí asi 1100kč)... prostě je to fajn akce.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Me ochutnavky (resp. jedna konkretni ochutnavka, jedina s kterou mam zkusenost) vylozene bavi a financne na tom bitej nejsem.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    UNREALONE: ochutnávka mě zatím vždy vyšla podstatně lépe, než kupování jednotlivých panáků. Panák 0.04 za 120kč oproti celé lahvi za 950kč je jasný parametr. Je ale fakt, že jsou podniky, kde se můžeš domluvit s majitelem na lepší ceně - např. že ti dá ochutnat pár panáků po 0,02 za lepší cenu, než kdyby jsi měl kupovat klasickou nabídku.
    Výhoda ochutnávek nicméně je i v tom, že máš během řízené ochutnávky výklad, mnohdy si můžeš poručit i o panáka navíc, lze srovnávat různé chutě.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    btw koukal jsem různě po podnikách co mají v nabídce malty a ceny jsou dost hrozný...nevim jak někde v zahraničí, ale tady si radši koupim celou flašku...možná nějaká ta placená ochutnávka vyjde malinko lépe cenově než návštěva hospody...byli jste někdo?
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    BRUKEV: mmm to zní dobře... koukám že hodnocení docela vysoko...
    Ardbeg Uigeadail - Whiskey Reviews & Ratings, For Peat Sake!
    http://www.forpeatsake.com/Ardbeg/Ardbeg+Uigeadail
    Ardbeg Uigeadail 54.2%
    http://www.whiskymag.com/whisky/brand/ardbeg/whisky1773.html

Vždycky když čtu ty tasting notes tak si říkám kam na to ty lidi choděj :-)

Člověk musí asi ochutnat sám, ale pro orientaci imho dobrý.
    Pročetl jsem si knížku Malt whisky companion od Michaela Jacksona (ne tamtoho :-) ) a je to docela zajímavý. Je tam nejaký povídání a pak hodně tasting notes a představení palíren.
    Na whiskymagu maj opsaný ty jeho hodnocení.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    MACHALIK: no včera jsem to zkusil, ale asi toho nechám - lépe se mi osvědčilo, když mám k ruce sklenici vody a nemíchám to přímo ve sklenici...
    nebo když se člověk napije a v puse se to smísí se slinami tak se to taky trochu zjemní...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    BRUKEV: no je to trochu extrém no, ale chtěl jsem to zkusit :-)

Ještě mám Lagavulin 16y a tam je taky ta kouřovost a rašelina (asi :-)), ale není to takovej kopanec :-)
    Počítám že mi ten Laphroaig vydrží déle než ty ostatní...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    UNREALONE: Skočils rovnou do hluboké vody, to musím ocenit. Vodu zkus, i když nevěřím, že litím vody do chlastu se dá cokoli spravit; v nejhorším zkazíš jednoho panáka.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    UNREALONE: na mě to už je moc silné, nejede mi to. Ani samotný Laphr mi nijak moc nejede. měl jsem láhev Arbegu,ta mi naopak chutnala moc. Jaké jsou jiné verze Ardbegu, zkoušel jste někdo?
    Konkrétně mě zajímá tato verze http://www.gastroklub.cz/detail/ardbeg-uigeadail-0-7-l-wh9842-1/.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    tak Laphroaigh 10y cask strength je fakt nářez...ještě nevím jestli je lepší s vodou nebo bez...přímo výrobce to doporučuje, ale zatím se spíš bojím že to tím zkazím...

je to trochu náročnější než jiné whisky, ale asi mi bude chutnat :-)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    STQ: No prostě bych se chtěl podívat na nějaký pěkný místo, klidně i po horách, něco projít, spíš se vyhnout velkejm městům a profláklejm turistickejm atrakcím...a taky se třeba podívat někam do palírny, ochutnat whisky... :-)
    Ještě jsem tam nebyl a ani nemám načteno kam bych konkrétně jel - Skotsko je docela velký :-)
    STQ
    STQ --- ---
    UNREALONE: no tak zalezi jestli tam chces chodit po horach nebo bejt turista nebo co?
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Nedávno jsem kupoval kámošovi k narozkám "nějakou whisky"...nechal jsem si poradit...dle ceny a dokonce mi něco dali ochutnat...nějakej bourbon čico...
    Prodavač se rozvášnil o single maltech a tak pěkně o tom vyprávěl, tak jsem si řekl že bych to taky mohl zkusit...třeba není všechno takovej patok jako ty "obyč" Tullamore a jim podobné bez chuti co jen pálí v krku...

Zatím jsem zkusil Aberlour 10y a Lagavulin 16y...a začalo mi to hrozně chutnat...všechny ty chutě, dochutě, vůně...je to zážitek, každá flaška nové dobrodružství...jen kdyby to bylo kapku levnější :-)

Teď se chystám na Laphroaig 10y Cask Strength, tak jsem na to "peat monster" zvědavej :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Byl jsem tam dvakrat. Je to krasa.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ahoj, přemýšlím že bych zajel do Skotska na výlet

doporučili byste zajímavou destinaci? asi jsem se tam chtěl podívat už dlouho, ale teď když jsem objevil kouzlo single malt, tak mám o důvod víc :-) takže by mě zajímala jak hezká příroda, tak dobrá whisky...koukal jsem trochu na mapu, ale zatím z toho nejsem moudrej...radši bych se vyhnul těm hlavním turistickejm senzacím typu Loch Ness...

googlit umim, ale zajímá mě jestli někdo může hodit vlastní zkušenost dík
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    Musim se podelit - na trajektu do Estonska jsem koupil z 35eur/1l v akci na test Glen Garioch 12yo nefiltrovana a musim rici, ze jsem si pochutnal. 48% a pritom prijemna. Zacinam ujizdet na nefiltrovanych whisky (posledni to byla Glelivet Nadurra).
    Mate nejake tipy na nefiltrovane?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: Předváděčka byla v pohodě, nicméně ze třech značek a sedmi vzorků mě zaujaly jen dva a to oba dvacetileté :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ted jsem tam byl a je to bida.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam